INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COREEA DE SUD

Selecționerul Coreei de Sud, subiect de polemică pentru un tricou cerut unui fotbalist galez celebru

Jurgen Klinsmann // Foto: Imago
Jurgen Klinsmann // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 18:39 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 19:04

Jurgen Klinsmann (59 de ani) a fost criticat în Coreea de Sud pentru că este preocupat de mai multe de lucruri extrafotbal și că petrece prea mult timp în Europa și în California. „Tricoul lui Aaron Ramsey este pentru fiul meu care apără la Los Angeles Galaxy”, a explicat antrenorul german.

Naționala Coreei de Sud nu strălucește în ultimele amicale, 0-0 cu Țara Galilor și 1-0 cu Arabia Saudită, iar selecționerul a provocat polemici după un gest făcut acum o săptămână și remarcat în presa locală. Jurgen Klinsmann s-a dus la finele partidei cu Țara Galilor la Aaron Ramsey pentru a-i cere tricoul. 

O solicitare mai puțin obișnuită, dar explicat coerent de antrenorul german: „Este pentru kinetoterapeutul fiului meu, Jonathan, de la Los Angeles Galaxy. Nu înțeleg de unde toată această controversă. Băiatul meu a primit critici pe pagina de Instagram, este absolut stupid”.

Artificiul găsit de PSG pentru a nu-și pierde pentru 21 de luni un jucător cumpărat cu 22 de milioane de euro
FRANȚA
Artificiul găsit de PSG pentru a nu-și pierde pentru 21 de luni un jucător cumpărat cu 22 de milioane de euro

Jurgen Klinsmann și-a schimbat programul din cauza presei!

Campionul mondial din 1990 este contestat de mai multă vreme de presă, pentru că și-ar petrece prea mult timp între domiciliile sale din Europa și California și nu urmărește meciurile din K-League (prima divizie sud-coreeană). 

Fostul jucător al lui Bayern a ținut cont și ieri a urmărit două partide din campionatul local. Întrebat de jurnaliști despre schimbarea recentă de optică, Klinsi a răspuns ironic și agasat: „Este pentru că voi mi-ați cerut-o. Dar când nu ai nimic de făcut la Seul, este mai bine să urmărești stranierii prin Europa. E singura modalitate ca fotbalul din Coreea de Sud să se dezvolte”.

Coreea de Sud, între favorite la Cupa Asiei

Toată această tensiune apare cu patru luni înaintea Cupei Asiei, programate în Qatar și la care reprezentativa pregătită de Klinsmann este printre favoritele la câștigarea trofeului: „Este esențial ca toată lumea, nu doar echipa, inclusiv fanii și presa să dezvolte un spirit pozitiv”

2026este scadența contractului semnat de Jurgen Klinsmann cu naționala Coreei de Sud, pe care o pregătește de pe 27 februarie 2023.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Ce interdicție a primit Luis Rubiales, fostul președinte al federației spaniole, după ce a fost audiat de procurori

Încă un club de tradiție din Premier League s-a vândut! Cine este noul proprietar și la ce sumă se ridică tranzacția

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează