INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MEDIA

VIDEO Senzațional! Contract de miliarde semnat de Premier League!

Cluburile din Anglia se vând excelent pe piața TV
Cluburile din Anglia se vând excelent pe piața TV

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 07:50 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 11:31

Premier League a anunțat acordul pentru un nou contract TV. Începând cu 2025/2026, cluburile ar urma să primească 1,95 miliarde de euro pe sezon, până-n 2028/2029. În total, nu mai puțin de 7,8 miliarde de euro.

Premier League a dat o nouă lovitură pe piața media! Pentru cel mai urmărit campionat de fotbal din lume a reușit să încheie un contract TV cifrat la nu mai puțin de 7,8 miliarde de euro!

Acesta va intra în vigoare în 2025/2026, având scadența în 2028/2029, astfel că cluburile, 20 la număr, vor încasa 1,95 miliarde de euro pe sezon. Record!

Zeljko Kopic, după debutul cu înfrângere la „câini”: „De la jucători mă aștept să înțeleagă ce reprezintă Dinamo”
Sepsi - Dinamo
Zeljko Kopic, după debutul cu înfrângere la „câini”: „De la jucători mă aștept să înțeleagă ce reprezintă Dinamo”

Președintele Premier League: „Este o certificare pentru cluburi, jucători, manageri și fani”

„Rezultatul acestui proces subliniază forța Premier League și este o certificare pentru cluburile, jucătorii și managerii noștri, care continuă să ofere cel mai bun fotbal din lume pe stadioane pline, precum și pentru fanii care creează o atmosferă de neegalat în fiecare săptămână”, a comentat președintele Premier League, Richard Masters.

Ca o comparație cu un alt campionat de top al Europei, în Germania, cluburile din prima și a doua ligă iau împreună din drepturi tv (doar) 1,1 miliarde de euro.

LPF a vândut drepturile TV până-n 2027, pentru 118 milioane de euro

La noi, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a reușit în aprilie să parafeze o nouă înțelegere pentru comercializarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga 1. Acestea au fost vândute, până în 2027, pentru 118 milioane de euro!

Noul contract va presupune și o mărire a sumei pe care LPF și cluburile o vor încasa. De la 28 de milioane, cât e în prezent, la 30 de milioane de euro. O indexare de 7%, care se va aplica începând cu primul campionat de după expirarea actualului contract, mai precis de la startul sezonului 2024-2025.

Pentru Liga 1 rezultă un total de 118 milioane de euro, în perioada 2023-2027, exclusiv din drepturile TV. Cele două milioane de euro surplus vor ajunge la cluburi, însă doar jumătate din această sumă e garantată.

Mai puteți citi:

Surpriză: Mircea Lucescu ar negocia cu un gigant din Ligue 1

Julia Roberts, huiduită de public după ce a dezvăluit cu ce echipă ține: „Nu mă veți face să mă răzgândesc”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
elgabri
elgabri  •  05 Decembrie 2023, 13:02

Senzationsl este ca cluburile din mamaliga vor incasa cu mult mai putin decat acum doar prin indexarea inflatiei la suma, e o minciuna sa spui ca incaseaza mai mult !!

demolarii
demolarii  •  05 Decembrie 2023, 12:13

Senzațională este activitatea pe care LPF o are în prezent pentru a creste imaginea SuperLigii profesioniste. De exemplu Premier League produce pentru Bugetul statului cca 4 miliarde de euro din taxe/ sezon . SuperLiga vrea reduceri de impozite, bani publici, dar sa fie controlați de persoane private. Sa-i mulțumească lui Dragomir, ca el a fost cel ce a spun ca can-canul din jurul fotbalului produce mai mult ca fotbalul însuși.....

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  05 Decembrie 2023, 09:18

Senzațional este că mai sunt ,,specialiști ,,români care mai vor că meciurile noastre sa fie că ale lor !!! Senzațional este că tot ,,specialiștii,,noștrii ne tot spun că Liga 1 primește prea multi bani din televizare ! Senzațional este că meciurile noastre se joacă la ore care în Anglia nu sunt întâlnite ...!!! La ei se poate că meciului tari să se joace la ora 16 ! La fel că în Germania !!! Și mai senzațional este că in România tot Liga 1 face cea mai mare audienta !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează