INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Sergio Ramos, avertisment pentru Piqué: "Dacă nu vrei să fii fluierat, ai grijă ce postezi pe Twitter!"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 29 septembrie 2017 13:14

Căpitanul Spaniei i-a replicat colegului din centrul defensivei după mesajul lansat de Pique înaintea referendumului pentru independența Catalunyei: "Să nu le oferim nicio scuză. E ceea ce vor ei. Să cântăm cu putere".

Catalanii vor să se separe de Spania, și conflictul se prelungește în inima Furiei Roja. Înaintea referendumului de duminică, Gerard Piqué a postat un mesaj pe Twitter. Începutul, pacifist: "De astăzi și până duminică, ne vom exprima pașnic".

Stoperul Barcelonei a continuat ca o declarație de război: "Să nu le oferim nicio scuză. E ceea ce vor ei. Să cântăm cu putere". Alături, hashtag-ul #VomVota.

Sergio Ramos, rivalul de la Real Madrid, dar coleg la "națională", a reacționat aseară. "Dacă nu vrei să fii fluierat, ai grijă ce postezi pe Twitter! Acest tweet n-a fost cea mai bună cale și poate că nu a fost potrivit nici pentru grupul nostru. Eu sunt căpitanul selecționatei și trebuie să am grijă de atmosfera din lot", a declarat Ramos. "Totuși, fiecare e liber să spună ceea ce vrea". 

Conflictul durează de șapte ani

La "națională", pe teren, Ramos și Piqué se înțeleg aproape perfect. La club, e război. Și această luptă a început pe vremea când Mourinho antrena Realul și încerca să ridice un zid între jucătorii săi și cei ai Barcelonei.

Pe 29 noiembrie 2010, după ce catalanii au câștigat cu 5-0 Clasico pe Camp Nou (meci în care Ramos a fost eliminat), Piqué a răspuns provocator. A ridicat mâna spre cer, arătând lumii cinci degete. Cinci goluri. Manita!

Acela a fost startul conflictului. De atunci, stoperul blaugrana a fost mereu fluierat la "națională" pentru replicile sale acide la adresa Madridului și a spaniolilor. 

I s-a cerut să părăsească "naționala"

Julen Lopetegui, selecționerul Spaniei, a anunțat grupul pentru meciurile cu Albania și Israel, iar Piqué face ca de obicei parte din lot. Dar mulți suporteri radicali ai Barcelonei i-au cerut fundașului să refuze convocările pentru "națională". Deși jucătorul nu le-a spus catalanilor ce să voteze la referendumul de duminică. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  29 Septembrie 2017, 15:21

O mare gogomanie scindarea asta. Cui foloseste? Poate lui Franco. :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează