INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Continuă scandalul mesajelor dintre Ramos și președintele Federației Spaniole de Fotbal » Fundașul acuza jocuri de culise în favoarea Barcelonei: „Începem să fim foarte îngrijorați de problema VAR”

Sergio Ramos, alturi de Luis Rubiales (stânga) și de selecționerul Luis Enrique
Foto: Gettyimages
Sergio Ramos, alturi de Luis Rubiales (stânga) și de selecționerul Luis Enrique Foto: Gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2022 17:48 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 18:23

Apar noi mesaje private între Sergio Ramos (36 de ani), fundașul lui PSG, și Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, din perioada în care spaniolul juca la Real Madrid. Acesta a acuzat atunci că VAR-ul ajută Barcelona în lupta la titlu cu „galacticii”.

După ce publicația „El Confidencial” a dezvăluit mesaje secrete dintre cei doi, în care Ramos îi cerea lui Rubiales să-l sprijine în cursa pentru Balonul de Aur din 2019 sau în care negocia primele jucătorilor din lotul Spaniei la Mondialul din Rusia, în Spania a apărut un nou episod cu convorbirile dintre cei doi.

De această dată, Ramos se plângea de VAR, după un succes al Barcelonei într-o partidă din 20 ianuarie 2019, scor 3-1 în fața lui Leganes. Atunci, Luis Suarez marca golul de 2-1 după ce lovea portarul advers, însă arbitrul a dictat validarea reușitei. Acest lucru l-a înfuriat pe Ramos, care i-a scris președintelui, anunță Mundo Deportivo.

  • Ramos: „Rubi, începem să fim foarte îngrijorați de problema VAR, mai ales cu Barcelona. Este o rușine absolută și arbitrii nu au curaj. Ai văzut faultul lui Luis Suarez asupra portarului la golul 2-1? Este o glumă!”
  • Rubiales: „Bună ziua, Sergio. Ești căpitanul echipei naționale, ai sute sau mii de jocuri în spate și înțelegi mai bine decât oricine că uneori există păreri diferite despre un fapt. După cum știi bine, nu mă implic în aceste chestiuni. Lucrăm zi de zi pentru ca organismul de arbitraj să aibă mai multe instrumente și eficacitatea acestora să se îmbunătățească”
  • Ramos: „Foarte corect politic, felicitări. Speram la o părere personală despre ce s-a întâmplat ieri cu Barcelona, ceea ce este un scandal și deja sunt sortiți să câștige liga. Îți înțeleg poziția. Te îmbrățișez”

Ramos a vrut să fie ajutat în cursa pentru Balonul de Aur

Începând cu 2018, fundașul central i-a dat mai multe mesaje vocale lui Rubiales în care i-a explicat de ce merită să câștige cel mai prestigios trofeu individual din lume.

„Ți-aș fi recunoscător pe viață! Nu e vorba doar despre mine, cred că fotbalul spaniol merită din plin asta. Te îmbrățișez!”, i-a transmis Ramos lui Rubiales într-unul dintre mesaje.

Șeful Federației a răspuns pozitiv, afirmând că va face tot posibilul pentru a-l ajuta. Până la urmă, căpitanul naționalei Spaniei de la acea vreme n-a prins nici măcar TOP 30 în ierarhia pentru Balonul de Aur 2019, când Leo Messi și-a adjudecat cel de-al 6-lea astfel de trofeu. Între timp, Messi a ajuns la Balonul de Aur #7. 

Cererea lui Ramos e ciudată și pentru că 2019 n-a fost un an ieșit din comun pentru el. A fost eliminat în „16”-imile Champions League de Ajax, fiind suspendat pentru manșa retur, și n-a câștigat vreun trofeu în plan intern.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Barcelona și-a vândut din drepturile TV pentru a face rost de bani » Suma uriașă încasată de catalani
SPANIA
Barcelona și-a vândut din drepturile TV pentru a face rost de bani » Suma uriașă încasată de catalani
Șoc la Marseille! Jorge Sampaoli și-a dat demisia » Ce l-a nemulțumit pe argentinian
FRANȚA
Șoc la Marseille! Jorge Sampaoli și-a dat demisia » Ce l-a nemulțumit pe argentinian

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
Marba1948
Marba1948  •  01 Iulie 2022, 20:24

Al saptelea Balon de Aur al lui Messi a fost o rusine! Daca nu se transfera la PSG. nu-l lua. In mod evident, a fost clauza la transfer...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează