CAMPIONATE  ·  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri incredibile despre tehnicile sadice ale unui antrenor uriaș din Bundesliga: „Îi plăcea să te umilească. Nu avea respect, nu credea că ești accidentat”

Dezvăluiri despre tehnicile sadice ale lui Felix Magath
Dezvăluiri despre tehnicile sadice ale lui Felix Magath

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2020 14:14

Felix Magath (66 de ani) este un antrenor renumit pentru metodele sale „neortodoxe”, de care s-au lovit mai mulți fotbaliști români, precum Ionel Ganea, Sergiu Radu, Vlad Munteanu sau Ciprian Deac. Sergiu Radu (42 de ani) a dezvăluit la GSP Live mai multe lucruri neștiute despre tehnicianul neamț. 

Doar 13 meciuri a reușit Sergiu Radu să bifeze sub comanda lui Magath, la Wolfsburg, pe care îl descrie ca fiind un antrenor sadic și relatează la GSP Live ce metode brutale aplica acesta. 

Daniel Baieri, un mijlocaș defensiv, a evoluat puțin timp sub comanda neamțului. După ce a fost dat afară, cariera sa a avut o ascensiune remarcabilă și a bifat aproape aproape 500 de meciuri în Bundesliga. 

„Eram vreo 6 sau 7 jucători, unii care au ajuns să joace la un nivel foarte înalt în Bundesliga. Cum ar fi Daniel Baier, care a fost ani la rând căpitan la Augsburg. Trebuia să așteptăm la ușa biroului lui Magath, pe rând, ca să ne aducă la cunoștință că nu se mai bazează pe serviciile noastre.

Se auzea de la ușă cum încercau unii jucători să aducă argumente în favoarea lor, ca să mai rămână. Se rugau de el. Era și cazul lui Baier, a stat vreo 40-45 de minute, ba plângea, ba nu știu ce spunea. După care a ieșit supărat. Eu l-am întrebat doar la ce oră să mă prezint dimineață la echipa a doua”.  

Felix Magath

„Avea sadismul ăsta în el, să te umilească. Am tras concluzia asta din felul în care se comporta cu jucătorii. Toți antrenorii cu care am interacționat, au avut un respect deosebit față de jucători. Magath când intra în vestiar nu dădea mâna cu nimeni, arunca așa un bună dimineața fără să se uite stânga-dreapta. Nu avea respect nici pentru jucătorii accidentați, practic nu te credea că ești accidentat”

VIDEO Radu povestește cum l-a umilit Magath pe Vlad Munteanu

Felix Magath are în palmares, ca antrenor, trei titluri de campion al Germaniei, două Cupe ale Germaniei și o Cupa Ligii. În cariera de fotbalist a cucerit un Campionat European cu naționala Germaniei, trei titluri de campion al Germaniei și o Cupa Campionilor, toate cu Hamburg. 

Magath a fost în centrul unui scandal incredibil după ce a fost demis de la Fulham. Un fotbalist l-a acuzat că l-a pus să urmeze un tratament de recuperare cu brânză îmbibată în alcool. Radu a explicat la GSP Live ce însemna să ieși din cuvântul lui și să părăsești antrenamentul.

„Am avut momente când simțeam în antrenamente lucruri minore, dar preferam să nu ies din antrenament, știam după la ce să mă aștept. Pentru el era ceva grav dacă făceai asta «Ai ieșit din antrenament? Atunci te prezinți la medic și din acest moment nu mai intri în antrenament. Îți spun eu când ne mai vedem». Era sadic cu jucătorii. Îi plăcea să te umilească puțin, să te domine”.

Cum afla Magath ce se vorbește în vestiar

Sergiu Radu a mai povestit la GSP Live un episod cu tehnicianul neamț și metodele prin care afla ce se vorbește despre el în vestiar. 

„Era un tip căruia îi plăceau banii. Îmi aduc aminte că am avut o ședință înaintea unui meci, și după ce se terminase se uită așa prin sală să se ia de cineva. Ca să dea un exemplu înaintea meciului. M-a văzut pe mine și îmi spune «Sergiu, Sergiu, știi că trebuie câștigăm meciul ăsta? Am nevoie de primă că am 6 copii acasă. Îmi trebuie bani!». Mă gândeam «Dacă ție îți trebuie, eu ce să mai zic?». 

Îi plăcea să dea exemple duse la extrem. Mai avea și un stil în care își trăgea asupra lui 2-3 jucători din echipă. În momentul în care te apucai să vorbești prin vestiar negativ la adresa lui, te trezeai că peste câteva zile a aflat și el. Își făcea o rețea de informații în vestiar”. 

VIDEO Radu povestește cum i-a pus să urce pe munte, iar cine întârzia primea amendă

Citește mai multe știri de la GSP LIVE:Toată lumea îl știe pe Cătălin Moroșanu, însă puțină lume știe cum arată soția lui. E medic stomatolog și e frumoasă foc. Iar acum și-a făcut curaj să vorbească. A vrut să se afle de la el
Libertatea
Comentarii (2)
pirucul  •  15 Mai 2020, 20:55
Postat de maistorkokir pe 15 Mai 2020, 19:14

Era un antrenor dur si rigid Magath, dar de aia a avut succes ca antrenor, si ca jucator, a fost crescut doar de mama, fara tatal porto rican. Performantele si realizarile in viatza nu se obtin cu vorbe frumoase...

si altii au avut succes dar nu se comportau ca si niste magari , atat a putut.

maistorkokir  •  15 Mai 2020, 19:14

Era un antrenor dur si rigid Magath, dar de aia a avut succes ca antrenor, si ca jucator, a fost crescut doar de mama, fara tatal porto rican. Performantele si realizarile in viatza nu se obtin cu vorbe frumoase...

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1