INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

SERIE A, în pericol! „Opriţi campionatul!” Preşedintele Asociaţiei Jucătorilor se revoltă după ce 16 milioane de italieni au fost izolaţi

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 08 martie 2020 12:59

Damiano Tommasi cere ca Serie A să nu mai continue nici cu porţile închise în condiţiile în care 15 provincii au intrat în carantină prin decret de stat, ca măsură contra epidemiei de coronavirus.

UPDATE 15:20

Marți, la sediul Federației va avea loc o ședință extraordinară în care se va decide ce se întâmplă cu partidele din etapa următoare. Damiano Tommasi amenință cu greva, dacă nu va fi oprit campionatul!

UPDATE 14:25

După mai bine de o oră de discuții, s-a decis disputarea partidei. Jucătorii au ieșit la încălzire și meciul a început la 14:45.

UPDATE 13:30

La partida Parma - SPAL jucătorii au intrat pe teren, dar la scurt timp după s-au întors la vestiare. În 30 de minute se va decide dacă se va juca.

Știrea inițială

Nordul Italiei a ajuns să fie izolat de restul Peninsulei, în încercarea disperată a autorităţilor de a limita extinderea epidemiei de coronavirus, dar fotbalul continuă să lupte pe baricade. Decizia Ligii de a se juca în Serie A cu porţile închise până pe 3 aprilie l-a înfuriat pe preşedintele Asociaţiei Jucătorilor Italieni, în condiţiile în care sâmbătă seară, printr-un decret de stat al premierului Conte („Este o urgenţă naţională”), s-a decis ca 16 milioane de oameni din 15 provincii să intre în carantină, Lombardia, Parma, Piacenza, Rimini, Reggio-Emilia, Modena, Pesaro şi Urbino, Venezia, Padova, Treviso, Alessandria, Verbano, Cusio Ossola, Vercelli şi Asti, accesul înspre şi în afara acestor „zone roşii” fiind permis doar din motive „grave şi fără amânare”.

„Să ne gândim la maseuri”

„Să oprim campionatul!!! Ce ne mai trebuie altceva? Puneţi stop fotbalului!”, a postat pe contul de Twitter Damiano Tomassi, fostul mijlocaş al Romei, care solicitase la UEFA şi amânarea Euro 2020. „Situaţia este gravă şi dacă nu ne luăm măsuri riscăm ca infectarea să nu se mai oprească. Nu poţi lăsa la latitudinea fotbaliştilor să aleagă, şi nu doar pentru ei, dar şi pentru toate persoanele din staff care intră şi ies pe bază de derogare din focare. Am vorbit cu mulţi conducători şi cred că e timpul să renunţăm. Să ne gândim şi la maseurii ce au o anumită vârstă! Cine ne va spune ce se întâmplă în cazul refuzului de a juca şi de ce va trebui să mergem înainte cu orice preţ cu acest campionat?”, a argumentat şeful sindicatului jucătorilor. 

„Un moment de pauză şi un stop întregului fotbal italian ar fi generat un semnal puternic şi ne-ar fi unit, dovedind care sunt priorităţile ţării şi oferind timp pentru a reflecta. Trebuie să respectăm deciziile luate”
- Nicola Legrottaglie, antrenor Pescara

233 de morţi şi 5.883 de persoane infectate cu coronavirusera bilanţul raportat de autorităţile italiene înainte de adoptarea decretului de izolare a 15 provincii

„Cu sănătatea nu-i de joacă!”

Mario Balotelli a luat şi el poziţie fermă, făcând un pas în spate. „Iubesc fotbalul mai mult decât voi, dar să joci înseamnă să călătoreşti cu autocarul, trenul sau avionul, să dormi la hotel şi să intri în contact cu alte persoane dinafara clubului. Deja nu mai pot să-mi văd copiii din cauza nenorocitului coronavirus, pentru că ei nu trăiesc în Lombardia şi asta mă enervează şi mă întristează. Sigur n-aş vrea niciodată ca mama, cu care iau masa zilnic, să se infecteze. De ce trebuie să jucăm fotbal acum, pentru a distra pe cineva? Sau ca să nu pierdem banii? Hai să nu glumim! Treziţi-vă la realitate şi nu vă bateţi joc. Cu sănătatea nu e de joacă!”, a postat pe reţelele de socializaze atacantul Bresciei. Patronul Novarei (echipă din Lega Pro), Maurizio Rullo, a rezultat pozitiv la test, infectându-se cu virusul ucigaş după o călătorie în Germania. 

Se pregăteşte Premier League?!

Şi în Anglia, o dată cu înmulţirea alarmantă a cazurilor de coronavirus (209 şi doi morţi până sâmbătă seară), se iau în calcul restricţii asupra fotbalului. Daily Mail anunţă că mâine va fi programată, la Londra, o întâlnire între autorităţile sportive, Guvern şi reprezentanţii posturilor de televiziune, în care s-ar discuta oportunitatea de a se juca fără spectatori pentru următoarele două săptămâni ori, în situaţii de urgenţă, chiar întreruperea Premier League! Deocamdată, se interzic preventiv saluturile între jucători şi cu arbitrii înaintea partidelor. În Ligue 1, Strasbourg - PSG a fost amânat sâmbătă seară tot din cauza Covid-19. 

Citește și:

VIDEO Meciuri fără spectatori din cauza coronavirusului! Guvernul României interzice adunările cu peste 1000 de oameni + primele reacții

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close