INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Și totuși, se face. Guvernul britanic și Premier League autorizează vânzarea lui Chelsea

Roman Abramovich
Roman Abramovich

Articol de - Publicat miercuri, 25 mai 2022 16:31 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 16:31

Transferul lui Chelsea de la Roman Abramovich la consorțiul american condus de Todd Boehly se va realiza până la finalul lunii mai pentru suma de 5 miliarde de euro.

Chelsea respiră. După trei luni foarte tulburi în privința viitorului, situația clubului s-a limpezit. Pericolele care planau asupra înscrierii în campionat și a obținerii licenței pentru a juca în Liga Campionilor s-au risipit. 

Aprobarea așteptată cu sufletul la gură a venit de la Guvernul britanic, ce autorizează vânzarea grupării londoneze către consorțiul american condus de Todd Biehly. Transferul de putere de la Roman Abramovich, sancționat financiar și forțat să cedeze clubul, după invadarea Rusiei de către Ucraina, se va face până la finele lunii.

Șocant! Halep cade după setul 1 și este eliminată de o necunoscută în turul 2 la Roland Garros! Contraperformanță egalată după 7 ani
ROLAND GARROS
Șocant! Halep cade după setul 1 și este eliminată de o necunoscută în turul 2 la Roland Garros! Contraperformanță egalată după 7 ani

Ce propune epoca post- Roman Abramovich: două miliarde, noi investiții pentru Chelsea

Tranzacția, cea mai scumpă din istoria fotbalului, implică suma record de 4,25 miliarde de lire sterline (5 miliarde de euro), dar niciun cent nu va intra în contul oligarhului rus. 

Banii vor fi direcționați către o asociație caritabilă ce se ocupă de ajutorarea victimelor războiului din Ucraina. 

Boehly și asociații săi s-au angajat să investească două miliarde de euro în modernizarea Stamford Bridge, în celelalte structuri ale clubului, în echipa masculină și cea feminină a „albaștrilor". Și transferurile pentru viitorul sezon ar putea fi astfel deblocate.

OK și de la Premier League

Cealaltă autorizare de care avea nevoie s-a obținut de la Premier League. Șefii acesteia au anunțat că Chelsea a trecut "OADT" (Testul Proprietarilor și Directorilor Ligii) și că poate continua formalitățile necesare obținerii licenței pentru campionat (actuala, provizorie, expiră pe 31 mai).

Citește și alte știri despre fotbalulul internațional: 

Începe revoluția la Cagliari, după retrogradare » Răzvan Marin, pus pe lista de transferuri!

Laporta pune piciorul în prag în mijlocul negocierilor: „Nu voi ruina Barcelona pentru el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Muzungu
Muzungu  •  25 Mai 2022, 17:44

Geniul asta sifona banii Rusiei

Muzungu
Muzungu  •  25 Mai 2022, 17:43

Geniul financiar sifona bani catre Rusia

calinescu_
calinescu_  •  25 Mai 2022, 16:53

Cat liberalism si democratie si in Albion ...!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează