INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Simona Halep va trebui să joace cu ochelari și să aibă propriile mingi, după pandemia de COVID-19 » Universitatea din Torino, despre cum va arăta sportul

Articol de GSP - Publicat marti, 28 aprilie 2020 19:27

Un studiu de 404 pagini realizat de Universitatea din Torino, Italia, precizează toate măsurile care ar trebui urmate de sportivi după reluarea competiției.

Documentul intitulat „Sportul se reia în siguranță” a fost redactat de profesori ai Universității din Torino, în colaborare cu specialiști ai Comitetului Paralimpic italian, și include măsuri pentru toate cele 387 de discipline sportive existente. Sporturile au fost grupate pe  4 categorii de risc. 

Cele mai sigure sunt considerate cele de navigație, cu un singur om în barcă, gimnastica artistică, echitația, golful sau tenisul. 

Toate sporturile de contact și cele de echipă sunt considerate cu grad mare de risc. 

Ce măsuri vor trebui să respecte sportivii

  • Pentru sporturile de echipă e indicat să se formeze grupuri închise în pregătire, să fie menținută distanța între sportivi, să fie evitate folosirea comună a echipamentelor, a sticlelor de apă, a dușurilor.
  • Jucătorii de tenis vor trebui să poarte ochelari, pentru a nu mai duce constant mâna la ochi, fiecare sportiv să aibă mingi personale pe propriul serviciu, iar jucătorii să evite schimburile din preajma fileului.
  • Există și sporturi care se vor desfășura ca înainte, cu asigurarea unor măsuri sanitare. E vorba de cele individuale, precum tirul cu arcul. 
  • În cazul sporturilor de contact, precum judo, reluarea competițiilor e aproape imposibilă în viitorul apropiat.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Primul campionat din TOP 5 suspendat definitiv: „Pentru fotbal, sezonul s-a terminat!”

SERIE A. Gazzetta dello Sport dezvăluie: unde s-a autopropus Edinson Cavani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
bazinga
bazinga  •  28 Aprilie 2020, 21:52

ABSURD!

thestronghero
thestronghero  •  28 Aprilie 2020, 21:31
Postat de joe_comm pe 28 Aprilie 2020, 21:10

E interesant cum tot focusul e pe cum vor juca sportivii pentru a fi in siguranța. Problema adevarata a sportului e ca, in condițiile financiare actuale, nu poate fi sustenabil fără spectatori. Niciun turneu de tenis nu poate susține actualele grile de premiere fără veniturile din bilete și vânzări directe din parcul turneului.

din toate punctele de vedere tenisul feminin este aproape de zero barat fatza de tenisul masculin,de la numar de spectatori inuman de putini si pana la audienta tv aproape de zero plus faptul ca joaca doar 2 din 3 si nu ofera aproape nicio faza spectaculoasa,si uite ca totusi mafiotii care conduc lumea,dintr-un motiv neinteles de nimeni au spus in anul de gratie 2007 ca alea din wta aka feminin tenis trebuie sa castige ca aia din atp aka masculin. daca daca vor pot juca pana la anu fara spectatori ,lejer.

catalynn
catalynn  •  28 Aprilie 2020, 21:20
Postat de joe_comm pe 28 Aprilie 2020, 21:10

E interesant cum tot focusul e pe cum vor juca sportivii pentru a fi in siguranța. Problema adevarata a sportului e ca, in condițiile financiare actuale, nu poate fi sustenabil fără spectatori. Niciun turneu de tenis nu poate susține actualele grile de premiere fără veniturile din bilete și vânzări directe din parcul turneului.

O problema in redeschidere este răspunderea juridică. Se știe ca trăim in lumea avocaților, te arzi cu cafeaua și dai in judecată vânzătorul ca nu ti-a scris pe pahar ca e fierbinte. Deci exista posibilitatea unor litigii pe aceata tema, cu toate ca va fi foarte greu spre imposibil de dovedit ca te-ai îmbolnăvit mergând la un anume meci, restaurant, magazin etc. Însă pt a se elimina acesta problema fiecare client va trebui sa semneze o declarație pe propria răspundere ca renunta la orice fel de pretenții in cazul unei eventuale îmbolnăviri.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează