INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Sir Alex Ferguson, argumente împotriva Super Ligii Europei: „Nu știu dacă Manchester chiar e implicată, nu am putere de decizie”

Sir Alex Ferguson (79 de ani), dublu câștigător al Ligii Campionilor cu Manchester United, a adus argumente împotriva înființării Super Ligii Europei.
Sir Alex Ferguson (79 de ani), dublu câștigător al Ligii Campionilor cu Manchester United, a adus argumente împotriva înființării Super Ligii Europei.

Articol de GSP - Publicat luni, 19 aprilie 2021 09:23 / Actualizat luni, 19 aprilie 2021 10:10

Sir Alex Ferguson (79 de ani), dublu câștigător al Ligii Campionilor cu Manchester United, a adus argumente împotriva înființării Super Ligii Europei.

Sir Alex Ferguson este un nostalgic al UEFA Champions League. Legendarul antrenor scoțian crede că noua competiție, Super Liga Europei, va duce la dispariția poveștilor speciale. Cluburile mici vor avea accesul restricționat, iar investitorii se vor gândi de două ori înainte să bage bani în fotbal în condițiile actuale, sunt argumentele aduse de Ferguson. 

Sir Alex Ferguson, împotriva Super Ligii Europei

„Ca jucător pentru micuța Dunfermline în anii '60 și ca fost managerul la Aberdeen, cu care am câștigat și un trofeu european, regret. Simt că ne îndepărtăm de fotbalul acelor ani. Pentru un club mic din Scoția, să joci într-o astfel de competiție, de nivelul Ligii Campionilor, însemna să cațeri Everestul. 

Everton plătește 500 de milioane de euro pentru un stadion nou, vrea să joace în Champions League, dar nu mai are dreptul. Competiția asta e specială. Am jucat 4 finale cu United și au fost niște nopți aparte. Nu știu sigur dacă Manchester United chiar e implicată în asta, nu am nicio putere de decizie acolo”, a declarat Ferguson, conform Reuters. 

2 Ligi ale Campionilora câștigat Sir Alex Ferguson cu Manchester United, în sezoanele 1998/1999 și 2003/2004

VIDEO Manchester United, cu Sir Alex Ferguson antrenor, ridică trofeul UEFA Champions League

Citește și alte știri despre Super Liga Europei:

Reacție vehementă împotriva marilor cluburi: „Înființarea Super Ligii Europei e un act criminal! Luați-le banii, punctele, tot!”

Liga Campionilor și Europa League riscă să fie suspendate » UEFA pregătește contraofensiva, după anunțul oficial al Super Ligii Europei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
921656244839882
Costel Enia  •  19 Aprilie 2021, 18:40

Da să se facă odată și gata. Abia aștept să jucăm cu celelalte țări ! Nu cred intro competiție europeană în care nu sânt implicate toate tarile europene !! Americanii și-au cumpărat echipe si acum vor să joace între ele. Sprijiniți si de o bancă americană ! Dacă nu muta turneul asta în America , mare lucru! Ei vor un super bowl și la fotbal!! Sa o mute si sa se uite ei si cu asiaticii la competie. Sa vedeți ce fotbal plcaut o să vedem si la celelalte echipe rămase în Europa în C.L sau E.L Din ce stiu banii ai generăm noi, fanii, cei care ne uităm la tv, cumpărăm bilete, articole sportive, bere etc! Așa că vor fi bani si in Europa si fara super bowl !!

magic4ever
magic4ever  •  19 Aprilie 2021, 10:47

Toti fostii mari antrenori sunt angajati pe la Uefa pe diverse functii, este normal sa fie de partea celor de la Uefa...o sa se faca super liga, Ucl o sa devina un fel de Europa League...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează