INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARAB CUP

EXCLUSIV // VIDEO Românul Valeriu Tița, victorie mare pentru naționala Siriei: „Vrem mai departe”

Valentin Țița
Valentin Țița

Articol de - Publicat sambata, 04 decembrie 2021 16:31 / Actualizat sambata, 04 decembrie 2021 17:31

Valeriu Tița a obținut prima victorie la conducerea naționalei Siriei, una de mare prestigiu, contra Tunisiei (2-0), în FIFA Arab Cup, la care participă 16 echipe. 

Severineanul de 55 de ani a învins aseară în partida cu tunisienii, după reușitele lui Kawo (4) și Anz (47).

Golazo

A fost al doilea meci pe care românul l-a pregătit ca selecționer al Siriei, după cel cu Emiratele Arabe Unite (1-2). Luni, urmează ultimul duel din grupă cu Mauritania, iar un succes ar permite formației antrenate de Tița să continue în competiție. Victoria cu Tunisia, o favorită la câștigarea trofeului, le-a oferit energie sirienilor. 

Iar reușita lui Mahommad Anz a fost o adevărată operă: șut de la 25 de metri, la vinclu, un gol savurat nu doar de suporterii Siriei prezenți la competiția din Qatar.

„Victorie cu Mauritania”

Contactat de GSP.ro, Valentin Țița a declarat că este încrezător în echipa sa, din care vrea să facă o formație puternică.

„Nu ne-am fixat niciun obiectiv clar, deși vrem să ajungem cât mai departe. Sperăm încă într-o victorie și cu Mauritania, pentru a continua pe un trend pozitiv. Am și mulți jucători de la echipa olimpică, încerc să fac o formație competitivă și un grup unit”, a explicat Tița pentru GSP.ro.

8echipe în lumea arabă a antrenat Valeriu Tița în ultimul deceniu, pe unele chiar de două ori: Al Ittihad, Siria, Sharjah, Al Faisaly, Safa, Al Orubah, Al Nejmeh și Al Mina Basraa

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Messi a rupt tăcerea după două luni » De ce s-a întins în spatele zidului, noul lui stil de joc, de ce a refuzat tricoul cu 10: „Sincer vă spun”

Ronaldo și „VIP - Very Important Paper” » Apar noi detalii din ancheta procurorilor la Juventus: „Dacă apare hârtia aia, sar toți la gâtul nostru!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  04 Decembrie 2021, 17:56

...si?...ce ne doare pe noi?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează