INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Messi a rupt tăcerea după două luni » De ce s-a întins în spatele zidului, noul lui stil de joc, de ce a refuzat tricoul cu 10: „Sincer vă spun”

Lionel Messi, în PSG - Manchester City
Lionel Messi, în PSG - Manchester City

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 decembrie 2021 11:56 / Actualizat sambata, 04 decembrie 2021 12:28

Lionel Messi (34 de ani), Balonul de Aur al anului 2021, a rupt tăcerea cu privire la momentul controversat din meciul PSG - Manchester City 2-0, în care s-a întins pe gazon, în spatele zidului, în momentul unei lovituri libere a adversarilor.

Pe 28 septembrie, în victoria din grupele Champions League cu Manchester City, scor 2-0, Messi a șocat prin alegerea sa de a se așeza pe gazon, în spatele zidului, la o lovitură liberă a „cetățenilor”. Numeroase nume din fotbal au etichetat momentul drept o lipsă de respect din partea echipei și a antrenorului la adresa lui Messi, o înjosire a unuia dintre cei mai buni jucători din toate timpurile.

Lionel Messi: „Nu a însemnat nimic, toți trebuie să contribuim”

La mai bine de două luni distanță de la acel moment, Messi l-a comentat în premieră:

„În acel moment, exista nevoia de a face asta. Câștigam, nimeni nu era acolo să o facă, așa că m-am oferit eu. Să fiu sincer, nu a însemnat nimic. Toți trebuie să contribuim pentru a obține rezultate”.

În interviul acordat France Football după ce a cucerit al 7-lea său Balon de Aur, Messi a abordat mai multe subiecte. Printre acestea, motivul pentru care a refuzat să preia numărul 10 la PSG:

„Numărul 10 era pentru Neymar. Am venit într-o echipă nouă pentru a ajuta. A fost un gest extraordinar din partea lui de a mi-l oferi, la care m-am așteptat, pentru că îl cunosc. Am petrecut timp împreună la Barcelona și suntem prieteni. Mi s-a părut mai corect ca el să păstreze numărul 10, de asta l-am luat pe cel care mi-a plăcut (n.r. - 30)”.

A vorbi și despre stilul său de joc din prezent: „Încerc mereu să mă mișc, să găsesc spațiu. Chiar dacă încep în partea dreaptă, de obicei mă mut spre interior. În ultima vreme cobor spre centrul terenului pentru a iniția acțiunile și a crea superioritate numerică, astfel încât echipa să aibă posesia. Mă simt bine astfel și încerc să mă bucur de minutele petrecute pe teren”.

De ce Messi?
BALONUL DE AUR
De ce Messi?

Alte declarații ale lui Lionel Messi pentru France Football:

Nu am spus niciodată că sunt cel mai bun din istorie. Pentru mine, să fiu considerat unul dintre cei mai buni este mai mult decât suficient. Este ceva ce nu mi-am imaginat vreodată, dar ceva ce nu mă interesează, nu schimbă nimic dacă ești sau nu considerat a fi cel mai bun. Nici n-am vrut vreodată să fiu. 

Nu știu dacă sunt un model pentru ceilalți, nu mi-a plăcut vreodată să fiu un model sau să ofer sfaturi. Am luptat pentru visurile mele. La început am vrut să fiu un jucător profesionist, apoi am luptat pentru a deveni mai bun și să ating obiective noi în fiecare an. Cred că Dumnezeu a ales să primesc totul. 

Sunt Messi de 34 de ani, încep să mă obișnuiesc. Sunt fericit cu tot ce s-a întâmplat, deși trebuie să recunosc că uneori mi-ar plăcea să nu fiu recunoscut, să mă bucur de timpul petrecut cu familia mea fără ca oamenii să mă recunoască. Nu mă plâng, dimpotrivă, este întotdeauna plăcut să primești un compliment, un zâmbet sau ca cineva să-mi ceară să facem o fotografie. M-am obișnuit, a devenit o normalitate.

- Lionel Messi, citat de Diario AS

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Mesajul lui Cristiano Ronaldo după ce a depășit borna de 800 de goluri în carieră

Opinie tranșantă despre „Balonul de Aur”: „ Victoria lui Messi a făcut dreptate fotbalului”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează