INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPELE UCL

VIDEO + FOTO Fabulos! Sheriffi pe Bernabeu! Moldovenii au dat lovitura pe terenul Realului, producând una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii! » Toate rezultatele serii + clasamente

Liga Campionilor, etapa #2 a grupelor: PSG - City e blockbuster-ul serii! Programul complet +19   FOTO
Liga Campionilor, etapa #2 a grupelor: PSG - City e blockbuster-ul serii! Programul complet

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 01:06 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 01:06

Seara de marți a oferit un spectacol unic în grupele Ligii Campionilor. Sheriff Tiraspol a intrat definitiv în istorie cu victoria contra Realului, scor 2-1, iar Leo Messi a marcat primul gol pentru PSG, în meciul câștigat acasă, cu City, scor 2-0. 

Programul complet al Ligii Campionilor 2021-2022

Grupa A

Club Brugge, echipă care a dominat-o pe PSG în primul meci, s-a impus și în deplasarea de la Leipzig, scor 2-1, deși a fost condusă încă din minutul 5. Vanaken și Rits au întors rezultatul încă din prima parte.

Cel mai așteptat meci al serii s-a jucat la Paris, pe Parc des Princes. Tripleta senzațională a gazdelor, Messi - Neymar - Mbappe, înfrunta mașinăria lui Pep Guardiola. Protagonistul primei reprize a fost însă închizătorul lui PSG, Gueye, care a marcat unicul gol în minutul 8. Micuțul mijlocaș senegalez a tras tare, la vinclu, din 10 metri. „Cetățenii” au trecut în control, au irosit o serie de ocazii, cea mai mare bara lui Sterling din minutul 27, dar nu l-au putut învinge pe Donnarumma.

Partida a consemnat și un moment istoric, primul gol marcat de Leo Messi în tricoul lui PSG. A venit după o combinație în viteză cu Mbappe și un șut plasat, aproape de vinclu.

PSG - Manchester City 2-0

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes - Herrera, Gueye, Veratti - Messi, Mbappe, Neymar 
Antrenor: Mauricio Pochettino 

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Laporte, Cancelo - B. Silva, Rodri, De Bruyne - Mahrez, Grealish, Sterling 
Antrenor: Pep Guardiola

RB Leipzig - Club Brugge 1-2

Leipzig: Gulacsi - Klostermann, Orban, Simakan - Mukiele, Laimer, Kampl, Szoboszlai - Nkunku, Poulsen, Forsberg 
Antrenor: Jesse Marsch 

Club Brugge: Mignolet - Clinton Mata, Balanta, Hendry, Nsoki, Sobol - Sowah, Rits, Vanaken, Lang - De Ketelaere 
Antrenor: Philippe Clement

Grupa B 

Jurgen Klopp și-a recuperat stălpii din apărare, pe Matip și Van Dijk, și esteo nucă tare în noul sezon. Prima în Premier League, Liverpool defilează și în grupa de Champions. Astăzi a trecut la pas de Porto, în deplasare. Meciul a fost rezolvat din prima repriză. Salah a punctat primul, din 3 metri, după o respingere în față a portarului advers. Mane a fost găsit într-o ipostază asemănătoare, singur în careul mic, de o centrare a lui Milner, și a făcut 2-0, la ultima acțiune a primei părți. „Cormoranii” au continuat show-ul și după pauză.

Celălalt meci al grupei B a fost mult mai tensionat. Milan, fără Ibrahimovic, a marcat în poarta lui Atletico în minutul 20, prin brazilianul Leao. La 9 minute distanță, Kessie, liderul de la centrul terenului, a văzut al doilea cartonaș galben. Elevii lui Simeone au întors dramatic, cu goluri semnate de Griezmann (85) și Suarez, din penalty, în al 7-lea minut al prelungirilor.

FC Porto - Liverpool 1-5

Porto: Diogo Costa - Corona, Pepe, Marcano, Sanusi - Uribe, Sergio Oliveira - Otavio, Martinez, Diaz - Taremi 
Antrenor: Sergio Conceicao 

Liverpool: Alisson - Milner, Matip, Van Dijk, Robertson - Jones, Fabinho, Henderson - Salah, Jota, Mane 
Antrenor: Jurgen Klopp

AC Milan - Atletico Madrid 1-2

AC Milan: Maignan - Calabria, Romagnoli, Tomori, Hernandez - Saelemaekers, Bennacer, Kessie - Diaz, Rebic, Leao 
Antrenor: Stefano Pioli

Atletico: Oblak - Trippier, Gimenez, Felipe, Hermoso - Llorente, Koke, Kondogbia, Carrasco - Correa, L. Suarez 
Antrenor: Diego Simeone

Grupa C 

Ajax a profitat de absențele numeroase din tabăra lui Beșiktaș și s-a impus cu 2-0, prin reușitele semnate de Berghuis și Haller în prima repriză. „Lăncierii” domină grupa C. Au punctaj maxim după primele două runde și un golaveraj impresionat, 7-1. 

Dortmund s-a descurcat și fără golgeterul Erling Halaand, accidentat. Înlocuitorul lui, olandezul Donyell Malen, a semnat reușita de 3 puncte în minutul 37, cu o execuție elegantă, la firul ierbii, dintr-un unghi închis. Borussia are la rândul ei maximum puncte, dar un golaveraj inferior lui Ajax.

Borussia Dortmund - Sporting 1-0

Ajax - Beșiktaș 2-0

Ajax: Pasveer - Mazraoui, Timber, Martinez, Blind - Alvarez, Berghuis, Gravenberch - Antony, Haller, Tadic Antrenor: Erik Ten Hag 

Beșiktaș: Destanoglu - Rosier, Saatci, NSakala, Meras - Josef - Karaman, Ucan, Bozdogan, Yilmaz - Batsuayi 
Antrenor: Sergen Yalcin

Grupa D 

Șahtior și Inter s-au încurcat din nou reciproc, la fel ca în grupele ediției precedente de Liga Campionilor. Au fost 3 dispute, toate încheiate fără gol marcat. Partida a fost arbitrată de o brigadă din România, cu Istvan Kovacs la centru. Prestația lor a fost una fără probleme, doar două cartonașe galbene arătate, unul lui Dumfries, apărătorul lui Inter, și unul lui De Zerbi, antrenorul lui Șahtior.

2 pauză / 2 final » Cum au reușit moldovenii de la Sheriff Tiraspol să „stingă lumina” pe Bernabeu, într-o noapte magică
Real Madrid - Sheriff
2 pauză / 2 final » Cum au reușit moldovenii de la Sheriff Tiraspol să „stingă lumina” pe Bernabeu, într-o noapte magică

Șahtior - Inter Milano 0-0

Real Madrid - Sheriff Tiraspol 1-2

Real Madrid: Courtois - Nacho, Militao, Alaba, Gutierrez - Valverde, Casemiro, Camavinga - Hazard, Benzema, Vinicius Jr. 
Antrenor: Carlo Ancelotti

Sheriff: Athanasiadis - Fernando Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano - Thill, Addo - Traore, Kolovos, Castaneda - Jakhshibaev 
Antrenor: Yuriy Vernydub

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Donnarumma regretă transferul la PSG: „Se simte trist și singur la Paris!” » Agentul lui, Mino Raiola, atacat!

Mircea Lucescu a semnat un nou contract: „Dacă jucătorii lui Dinamo Kiev ar afla că pleacă, ce atitudine ar mai avea?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (69)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  29 Septembrie 2021, 16:25

Sheriff-ul a mai marcat un gol- anulat de VAR(cu rigla),pentru un ofsaid de... un varf de gheata!Dar la aceasta faza toti fundasii lui Real Madrid au facut pasul in fatza(pentru al lasa in ofsaid pe Bruno cel care a inscris)... fara sa se uite si la cel care a centrat!Si erau fundasii lui Real Madrid si nu cei de la Botosani-intr-un „film artistic”cu fcsb!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  29 Septembrie 2021, 16:17

Real Madrid a pierdut pe mana antrenorului,faimosul„don Carlo”Ancelotti,care a ales sa-i menajeze (pentru campionat(!),pe Modrici si pe Kros si sa joace cu mult prea tinerii Miguel Gutierez si Eduardo Camavinga!Dar „gaurile”au fost pe partea fundasului dreapta(improvizat)Nacho si a fundasilor centrali(Alaba fiind o alta tzeapa,dupa Hazard)!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  29 Septembrie 2021, 16:16

Real Madrid a pierdut pe mana antrenorului,faimosul„don Carlo”Ancelotti,care a ales sa-i menajeze (pentru campionat(!),pe Modrici si pe Kros si sa joace cu mult prea tinerii Miguel Gutierez si Eduardo Camavinga!Dar „gaurile”au fost pe partea fundasului dreapta(improvizat)Nacho si a fundasilor centrali(Alaba fiind o alta tzeapa,dupa Hazard)!

Vezi toate comentariile (69)
Comentează