INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - MANCHESTER CITY 2-0

Florin Răducioiu, șocat să-l vadă pe Messi întins pe gazon: „Îl sun pe Pochettino, nu-mi vine să cred”

Lionel Messi, în PSG - Man. City / Sursă foto: Guliver/gettyimages
Lionel Messi, în PSG - Man. City / Sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 21:40 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 22:00

Foștii fotbaliști români Florin Răducioiu (51 de ani) și Nicolae Dică (41) au comentat gestul surprinzător al lui Lionel Messi (34) din meciul PSG - Manchester City 2-0.

Lionel Messi a oferit cele mai memorabile momente ale meciului găzduit de stadionul „Parc des Princes” din Paris. În minutul 74, fotbalistul argentinian a înscris primul său gol pentru vicecampioana Franței. După o combinație cu Kylian Mbappe, a finalizat superb, cu sânge rece, aproape de vinclu. 

Aproximativ un sfert de oră mai târziu, în minutul 90+1, Messi s-a aflat într-o postură care a făcut înconjurul lumii. Înaintea unei lovituri libere a „cetățenilor”, Messi s-a așezat pe gazon, în spatele zidului, astfel încât să blocheze o eventuală execuție a lui Riyad Mahrez la firul ierbii.

Florin Răducioiu, șocat să-l vadă pe Messi întins pe gazon: „Îl sun pe Pochettino, nu-mi vine să cred”
Leo Messi, în finalul meciului PSG - Man. City / Sursă foto: Imago

Gestul său a împărțit lumea fotbalului. Mulți dintre fani îl laudă pentru gestul făcut și au aplaudat faptul că Messi se pune în slujba echipei, în timp ce alții au criticat momentul, apreciind că „Leo e prea mare ca să fie pus la munca de jos”. 

Florin Răducioiu, șocat: „O să-i dau un telefon lui Pochettino”

Gestul l-a șocat pe fostul mare atacant român Florin Răducioiu: „O să-i dau un telefon lui Pochettino să văd dacă el a cerut asta sau așa au stabilit între ei. Nu-mi vine să cred că văd așa ceva! Ar fi făcut așa ceva la Barcelona? Niciodată!”, a spus el, la Telekom Sport.

Pochettino și Răducioiu au fost coechipieri la Espanyol între 1994 și 1996. 

Nicolae Dică, în schimb, actual antrenor secund la echipa națională a României, a salutat gestul: „Din punctul meu de vedere, ca antrenor, văd ca un lucru foarte bun. Era 90+1 și aveau 2-0, dacă luau gol și se făcea 2-1 poate egala City apoi. 

Ceea ce a făcut Messi în acel moment e foarte OK. La o fază fixă, cum e o lovitură de la 20 de metri, nu putea să ajute în alt mod. Dacă-l pui în afara zidului, să facă marcaj, să urmărească mingea, nu o va face. Cel mai util lucru pentru tine, ca antrenor, e să-l pui acolo, ca să nu bată adversarul pe jos. Arată că s-a dus la Paris să se pună în slujba echipei”.

Rio Ferdinand, despre gestul lui Lionel Messi: „Lipsă de respect”

Rio Ferdinand a fost surprins în mod negativ de imaginea cu Messi întins pe jos, în spatele zidului. A condamnat ferm momentul:

„Nu ne venea să credem. Este unul dintre cei mai buni din istorie, dacă nu chiar cel mai bun. În momentul care Pochettino i-a cerut la antrenament să facă asta, cineva trebuia să spună «Nu. Nu, nu, asta nu i se poate întâmpla lui Messi».

Nu se poate. Este o lipsă de respect. Nu trebuia să se întâmple. Dacă eram în echipă, aș fi zis «Sai liniștit. Mă pun eu în locul tău». Nu pot să mă uit la Messi așa. Este unul dintre cei care nu-și murdăresc tricoul. Nu e ceva ce face Messi”, a declarat Ferdinand, citat de As.

58de goluri a dat Messi din lovitură liberă

Și Kylian Mbappe a stat în spatele zidului

Nu doar Messi s-a așezat pe gazon, în spatele zidului, în partida dintre PSG și Manchester City. În prelungiri, după Messi, a făcut-o și Kylian Mbappe. 

Florin Răducioiu, șocat să-l vadă pe Messi întins pe gazon: „Îl sun pe Pochettino, nu-mi vine să cred”
Kylian Mbappe în spatele zidului, în PSG - Manchester City // FOTO: Imago

VIDEO Lionel Messi, fericit pentru primul gol la PSG 

Citește mai multe știri din Liga Campionilor: 

Ilie Dumitrescu, impresionat după ce a văzut poza cu Messi, Neymar și Mbappe: „Să o decupeze și să o pună pe frigider”

Messi, reacție după primul gol la PSG: „Încep să mă obișnuiesc cu echipa și colegii, dar trebuie să fim mai buni” + Fotografia de peste 9 milioane de like-uri

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
risc_mix
risc_mix  •  30 Septembrie 2021, 10:29

In sfarsit, un cap limpede. Bravo Dica, O explcatie impecabila. Sa afle si prostanacii gen MM sau Raducioiu ca o echipa e o echipa, unde nu exista cetateni de rangul doi . Toti cei 11 jucatori sunt pe aceeasi treapta a demnitatii umane si nimic nu poate fi considerat umilitor doar pentru unii . Adica cum, daca in spatele zidului se aseza altcineva era OK? De ce?

nealiniatul
nealiniatul  •  30 Septembrie 2021, 08:14

Fanfaronul asta de Raducioiu nici nu cred ca are telefonul lui Pochettino. Sau daca il gaseste, precis nu il are ala pe al lui. Raducioiu a a ajuns o epava care traieste in propria imaginatie.

1doru
1doru  •  29 Septembrie 2021, 23:19

In loc sa aplaude gestul si sa arate ce inseamna sportul, competitivitatea, fotbalul.. astia zic ca nu e ok sa stea Messi acolo. Mi se pare ca acesti oameni sunt aia care acum 1.000 de ani si-ar fi cumparat cativa sclavi sa le faca lor treaba ca ei nu se murdaresc cand sterg praful sau spala pe jos. Mai mare rusinea!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează