INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Situație unică în istoria fotbalului german. Tatăl, o legendă a clubului, îi antrenează pe cei trei băieți ai săi!

Articol de - Publicat sambata, 16 septembrie 2023 15:23 / Actualizat sambata, 16 septembrie 2023 16:00

Pal Dardai (47 de ani) se ocupă la Hertha și de pregătirea fiilor săi, Palko (24), Marton (21) și Bence (17 ani). Tehnicianul maghiar i-a folosit simultan în teren pe toți, în ultimul sfert de oră al partidei cu Fortuna Dusseldorf din 2. Bundesliga!

S-a mai întâmplat în istoria fotbalului mondial ca un jucător să fie antrenat de tată, vezi de exemplu cazurile lui Zidane, Maldini ori Gourcuff. Dar ca un tehnician să-i pregătească pe toți cei trei copii ai săi este deja o performanță de Cartea Recordurilor. 

Această situație singulară în fotbalul nemțesc și nu numai este în acest sezon la Hertha.

 Penultima clasată în 2. Bundesliga după 5 etape, echipa din Berlin îl are pe bancă pe Pal Dardai, fostul mijlocaș ungur fiind o legendă a grupării din capitala Germaniei, pentru care a jucat 14 sezoane, între 1997 și 2011. 

Și la care a stabilit și recordul de prezențe în Bundesliga al unui component al Herthei (286). Readus la club în aprilie trecut, Pal nu a putut evita retrogradarea!

Și Cristiano Ronaldo o dă în judecată pe Juventus! Ce sumă reclamă fostul atacant al „Bătrânei Doamne”
ITALIA
Și Cristiano Ronaldo o dă în judecată pe Juventus! Ce sumă reclamă fostul atacant al „Bătrânei Doamne”

Numai Palko e maghiar, restul băieților de la Hertha sunt nemți

Situație unică în istoria fotbalului german. Tatăl, o legendă a clubului, îi antrenează pe cei trei băieți ai săi!

Și a început noua stagiune cu stângul, Hertha având doar trei puncte. Asta nu-l împiedică însă să-și promoveze familia și să-i pregătească pe cei trei fii. Ba mai mult, aceștia au fost simultan pe gazon în prima etapă, la 0-1 cu Fortuna Dusseldorf! Fundașul central Marton a jucat titular și a rămas în teren până la sfârșit.

Extrema dreaptă Palko, revenită după trei sezoane la MOL Fehervar, a intrat în minutul 29, iar mijlocașul ofensiv Bence s-a ridicat de pe banca de rezerve în 78. De remarcat este că cel mai mare dintre frați deține cetățenie maghiară, ceilalți doi fiind convocați la loturile de juniori și de tineret ale Germaniei.

Cel mai talentat dintre toți (formați în academia Herthei), scrie cotidianul L'Equipe, e mezinul clanului Dardai, Bence ieșind campion european la U17 după finala din iunie cu Franța, în care a transformat a treia lovitură de departajare.

Pal Dardai: „Este ceva normal la noi”

Prezența celor trei Dardai a provocat deja o oarecare tensiune în vestiar, jucătorii acuzându-l pe antrenor că își favorizează copiii, după cum dezvăluie Bild. 

„Asta e hărțuire. Autorul articolului avea nevoie de click-uri. Am promis din prima clipă că dacă cineva îmi dovedește că mi-am favorizat băieții poate merge să se plângă conducerii și eu îmi dau demisia", s-a revoltat Pal. 

Care, la rândul său, a fost pregătit de tatăl său, tot Pal, la Pécsi MFC: "Este o tradiție de familie, tata a jucat cu fratele lui în Ungaria. Este ceva normal la noi. Și eu am fost coleg cu fratele meu înainte să vin în Germania".

3mandate a avut Pal Dardai ca antrenor al celor de la Hertha, 2015-2019 și 2021

„Bursucul” a intrat la apă » Învinsă astăzi pe un teren inundat, Jeonbuk e fără victorie de 5 etape!

Și Cristiano Ronaldo o dă în judecată pe Juventus! Ce sumă reclamă fostul atacant al „Bătrânei Doamne”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close