INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - VALLADOLID 1-0

Primarul din Valladolid, atac dezlănțuit împotriva Barcelonei și a arbitrului: „Jaf premeditat! Ce indecență!”

Foto: Reuters +7   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2021 10:19 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 10:47

Oscar Puente, primarul orașului Valladolid și fan al echipei alb-violet, l-a acuzat pe „centralul” Jaime Latre după două decizii controversate. Și specialiștii în arbitraj spanioli consideră că Latre a greșit eliminându-l pe Óscar Plano și neanulând golul Barcelonei.

Barcelona a învins încă o dată, a 6-a oară la rând, a 13-a victorie în 2021 din 14 etape, și s-a apropiat​ la doar un punct de liderul Atlético. Dar acest succes, venit foarte târziu, în minutul 90, e puternic contestat în Spania, și de specialiștii în arbitraj, și de oficialii lui Valladolid sau apropiați de clubul alb-violet.

„Nu e niciodată cartonaș roșu! Și golul trebuia anulat"

Două decizii, esențiale, i se reproșează „centralului" Santiago Jaime Latre luni seară, pe „Camp Nou". Ambele în favoarea echipei blaugrana:

  • Minutul 79: l-a eliminat pe Óscar Plano, decarul oaspeților ("roșu" direct) pentru un atac din spate la Dembélé. Fără agresivitate, fără să-l pună în pericol pe francez. 
  • Minutul 90: a lăsat jocul să continue la un fault al lui Jordi Alba asupra lui Roque Mesa chiar la acțiunea încheiată cu golul lui Dembélé.
Primarul din Valladolid, atac dezlănțuit împotriva Barcelonei și a arbitrului: „Jaf premeditat! Ce indecență!”

Pentru Eduardo Iturralde González, fost arbitru FIFA, actualul analist al cotidianului As, „nu e niciodată cartonaș roșu! VAR poate interveni când greșești la o eliminare". În timp ce Andújar Oliver (Marca) e sigur că „Valladolid a fost nedreptățită. Tacklingul lui Plano nu este de roșu. Adversarul e în cursă, îl doboară, dar intervenția nu e violentă". Mai mult, susține că „reușita Barcelonei trebuia să fie anulată. A fost fault la recuperarea mingii".

Roberto Carlos: „Acest arbitru va fi la premierea de meci"

Cum sâmbătă e Clasico, la Madrid, un fost star al Realului s-a implicat în această discuție. Acuzând și Barcelona, și pe Jaime Latre. „Sunt sigur că acest arbitru va fi la premierea de meci", a comentat Roberto Carlos. Brazilianul a jucat 11 ani la Real (1996-2007), cucerind 13 trofee. Face parte din "galacticii" lui Florentino Pérez.

„Doamne Dumnezeule! Ce lipsă de rușine!"

Nimeni nu a fost însă atât de furios precum Oscar Puente, primarul orașului Valladolid. În cazul lui, nu e ironie, nici suspiciune. „Jaful a fost premeditat, e o rușine de neconceput", a lansat acesta ofensiva pe rețelele de socializare, după ce Jordi Alba a atins mingea cu mâna în careu și „centralul" nu a dictat nimic („Nu era de penalty, poziția brațului era naturală, aproape de corp", a comentat Iturralde González).

A reacționat și după eliminarea lui Óscar Plano: „Doamne Dumnezeule! Ce lipsă de rușine! Ce indecență! E tot 0-0 în minutul 80. Jucătorii noștri sunt niște eroi azi". La final, încă un atac la Jaime Latre: „Cred că arbitrul ar trebui să meargă în vestiarul Barçei și să-i certe pe jucători. Puteau să nu câștige cu tot ajutorul lui".

"Mențin tot ce am spus. Acum, arbitrii au VAR, au în față patru ecrane, nu e o decizie pe care o iau într-o zecime de secundă. Mi-au lovit foarte urât echipa. Obiectivul lui Jaime Latre a fost să ajute formația mai mare care nu o poate învinge pe cea mică. Nu știu dacă a fost presiunea ligii spaniole, dar prestația lui nu a fost nevinovată" - Oscar Puente, primarul din Valladolid

"Eliminarea lui Óscar Plano ne-a rănit. Trebuie să mă calmez, pentru că e dificil de suportat ce s-a întâmplat. Nu doar Barça joacă, și noi suntem în acest campionat, merităm același tratament. Sunt curios ce decizie ar fi luat arbitrul dacă acel fault ar fi fost invers. Ar fi eliminat și un jucător al Barcelonei?" - Sergio González, antrenor Valladolid

Citește și alte știri despre Barcelona - Valladolid 1-0:

Dembele, eroul Barcelonei » Catalanii o înving pe Valladolid în min. 90 și vin la un punct de liderul Atletico

Messi s-a simțit vânat înainte de meciul cu Real Madrid! L-a acuzat pe arbitrul de la Barcelona - Valladolid: „Are un chef să-mi dea galben...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează