INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SONDAJ

Turcii au decis » Cum arată rezultatele finale ale sondajului „Cine a fost mai bun: Hagi pentru Galata sau Alex pentru Fener?”

Gică Hagi și Alex de Sousa, în acțiune // foto: Guliver/gettyimages
Gică Hagi și Alex de Sousa, în acțiune // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 martie 2021 11:10 / Actualizat miercuri, 03 martie 2021 12:04

FIFA a lansat un sondaj pe Twitter între Gică Hagi (56 de ani) și Alex de Souza (43), cele două foste staruri de la Galatasaray și Fenerbahce. După peste 600.000 de voturi, „Regele” a fost învins de brazilian.

Suporterii lui Fenerbahce au un nou motiv de mândrie față de rivalii din oraș. Brazilianul Alex de Sousa a câștigat sondajul FIFA, în care a fost pus față în față cu Gică Hagi, idol la Galata. Alex a primit 55,9% dintre cele 604.305 voturi, ceea ce înseamnă că Hagi a fost votat de 266.498 persoane.

În mod cert, rezultatul i-a nemulțumit pe admiratorii lui Galatasaray. Într-un comentariu, un fan a apostrofat realizatorul sondajului: „Ești departe de fotbal dacă îl compari pe Hagi cu Alex. Vrei să îl compari pe Hagi cu Alex? Poate pe Ianis Hagi”. Comentariul a strâns peste 9.500 de aprecieri.

Avantaj Gică Hagi la trofee, mai bun Alex la goluri

Hagi a evoluat între 1996 și 2001 pentru „roș-galbeni”, a marcat 73 de goluri în 192 de meciuri și a cucerit zece trofee: patru campionate în Turcia, douş Cupe și două Supercupe, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

Alexandro de Souza, fostul căpitan al „galben-albaștrilor” și al Selecao, a jucat opt sezoane la Fener (2004-2012), reușind 172 de goluri în 344 de partide, și a câștigat doar cinci trofee: trei titluri, o Cupă și o Supercupă a Turciei.

VIDEO. Opinia lui Victor Becali despre comparația dintre Ozil și Gică Hagi: „Întâi să facă și Ozil ce a făcut Hagi!”

Citește mai multe știri:

Ianis Hagi și-a dezvăluit secretele: „Suntem atât de imprevizibili”

Interviu EXCLUSIV cu starul sirian de la FC Botoșani: „E o mândrie să fiu comparat cu Hagi”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
gazistu
gazistu  •  03 Martie 2021, 16:32

hagi era playmaker...se ratragea pt a livra pase de gol si centrari,. alex era mai ofensiv, juca in spate la varfuri, sau ca al doilea varf… + ca Hagi a jucat acum 25 de ani, pe cand alex e mai recend, 15 ani…. deci ce comparam? LOGIC CA CU CAT te indepartezi de present, iti amintesti tot mai vag…. FORZA HAGI

polistul68
polistul68  •  03 Martie 2021, 13:48

De ce nu se face ancheta asta, in Spania ? Sau Anglia...Germania....chiar Italia....chiar nu se poate sa nu se scrie ZILNIC despre Ianis....si despre Hagi ? Tot respectul pt Hagi sr....dar a jucat acum 20....acum a venit momentul sa vb despre hagi sr ca si antrenor...si iarasi ne luam dupa ziaristi ? cand ne fac ***, rasisti, nu ne plac....cand, aceiasi ziaristi, ne pun pe primul loc, ne plac...sti cum se spune..lumea te lauda sau te injura cu aceiasi gura..depinde de interes...interesul lor il inteleg..nu-l inteleg pe al nostru , al romanilor....ne incalzeste f mult, sa stim ca, acum 25 de ani, Hagi a fost mai important ca Alex...da, stire importanta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

godot
godot  •  03 Martie 2021, 13:34

Întrebarea e clară: „Cine a însemnat mai mult pentru (for) clubul respectiv”, chestiunea fiind discutabilă, și nu cine a fost mai bun în general, unde Hagi îl surclasează pe Alex. Dacă era și „Câmpeanu for Bistrița”, câștiga el.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează