INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Luis Enrique, declarații surprinzătoare: „Îmi doresc ca Pep Guardiola să fie selecționerul Spaniei”

Luis Enrique și Pep Guardiola // foto: Guliver/gettyimages
Luis Enrique și Pep Guardiola // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021 22:22 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 22:36

Luis Enrique (51 de ani), selecționerul Spaniei, a surprins admițând că și-ar dori ca Pep Guardiola să preia rolul pe care el îl deține în prezent.

Enrique, selecționer al Spaniei de mai bine de 3 ani - cu o pauză de câteva luni în 2019 din cauza unor motive personale - a discutat despre antrenorul lui Manchester City înainte de meciul Furiei Roja cu Kosovo, care contează pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Luis Enrique surprinde: „Îmi doresc ca Pep Guardiola să fie selecționerul Spaniei” 

„Mi-ar plăcea foarte mult, îmi doresc ca Guardiola să fie selecționerul Spaniei, ar fi perfect. Mai mult, mi-ar plăcea să văd echipa noastră națională jucând în stilul lui. Nu cred că Spania ar putea avea un selecționer mai bun de atât”, a spus Enrique, citat de Goal.com.

Declarațiile lui Luis Enrique se potrivesc perfect cu unele făcute de Guardiola de curând. Spre finalul lunii august, Guardiola a anunțat că nu va mai continua la Manchester City după ce îi va expira contractul, scadent în 2023. Pep a recunoscut că i-ar plăcea să preia o echipă națională, ceea ce ar reprezenta o premieră în cariera lui plină de succes.

„O echipă națională va fi pasul următor pentru mine. După 7 ani la City, cred că voi avea o pauză mai întâi însă, mă voi opri pentru un timp, să-mi fac o analiză, să învăț de la alți antrenori.

După aceea, mi-ar plăcea să pregătesc o națională, din Europa, America de Sud, încă nu știu. Dar aș vrea să fiu la Euro, Copa America sau Campionatul Mondial. Să vedem ce posibilități vor exista”, a declarat Guardiola pentru ESPN, care a adăugat, atunci când a fost întrebat despre naționala Braziliei, că „selecționerul Braziliei ar trebui să fie întotdeauna brazilian. Nu văd un antrenor străin la o națională de acest nivel”.

Pep Guardiola, performanțe uluitoare la Manchester City

  • 3 Premier League
  • 4 Cupe ale Ligii
  • 2 Supercupe ale Angliei
  • 1 FA Cup
  • Manchester City e singura echipă din fotbalul englez care a realizat tripla internă: Premier League, FA Cup, Cupa Ligii, în sezonul 2018/19

Guardiola le-a mai pregătit de-a lungul carierei de antrenor doar pe Barcelona și Bayern Munchen. „Principal” la Barcelona a fost și Luis Enrique, între 2014 și 2017.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Răspunsul genial al lui Cristiano Ronaldo la întrebarea: „Cine a fost cel mai mare fotbalist împotriva căruia ai jucat?”

Momente inedite în Azerbaidjan - Portugalia: fanii au invadat terenul!

Playtech: Pozele pe care Andreea Marin le-ar vrea ŞTERSE! Cum poza vedeta când era tânără, sigur nu ştii de aceste imagini


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează