INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - UCRAINA

SPANIA - UCRAINA. Ansu Fati, direct în istorie după ultimul meci din Liga Națiunilor: a doborât un record prestigios al „Furia Roja”

Golul lui Ansu Fati în Spania - Ucraina 4-0 // foto: Reuters +11   FOTO
Golul lui Ansu Fati în Spania - Ucraina 4-0 // foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 septembrie 2020 23:06 / Actualizat luni, 07 septembrie 2020 01:08

La 17 ani și 311 zile, Ansu Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria echipei naționale a Spaniei. Puștiul-minune de la Barcelona a înscris în meciul ibericilor cu Ucraina, 4-0.

Toate rezultatele din Liga Națiunilor de duminică

Titularizat de selecționerul Luis Enrique la doar câteva zile după ce a devenit al doilea cel mai tânăr fotbalist care evoluează pentru echipa națională a Spaniei (în Germania - Spania 1-1), tânărul star al Barcelonei a fost electric. A început meciul minunat, obținând un penalty după o cursă în care a ridiculizat doi adversari. Sergio Ramos a transformat lovitura de la punctul cu var. 

La 30 de minute distanță, Fati a și înscris un gol de generic. A șutat la colțul lung de la marginea careului de 16 metri, iar mingea a ricoșat din bară în plasa porții apărate de Pyatov. A doborât astfel un record care stătea în picioare de 95 de ani

În 1925, Juan Errazquin marca pentru Spania împotriva Elveției, la 18 ani și 344 de zile. Acum, Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria unei „naționale” cu o istorie bogată și mândră. Ceilalți fotbaliști care și-au trecut numele pe tabela marcatorilor în meciul cu Ucraina sunt Sergio Ramos, cu o „dublă”, și Ferran Torres.

FOTO. Imagini tari de la meciurile din Liga Națiunilor: 

+7 FOTO

Citește și alte știri din Liga Națiunilor: 

Islanda ne avertizează, după ce a chinuit Anglia: „Ne-am apărat ca regii”

Ungaria, posibila adversară a României în finala barajului, aproape de o răstunare de scor fantastică în fața Rusiei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează