INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

Spectatori la Euro 2020! 25% din Arena Națională, deschisă publicului » Decizia autorităților

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 martie 2021 19:26 / Actualizat miercuri, 03 martie 2021 20:07

Autoritățile au aprobat cererea Structurii Locale de Organizare în vederea accesului spectatorilor la cele 4 meciuri pe care București la va organiza la Euro 2020, în această vară. 25% din capacitatea totală a Arenei Națională ar urma să fie deschisă publicului.

Informarea vine în urma unei ședințe întrunite azi de Comitetul Interministerial Euro 2020, inițiată de ministrul Eduard Novak, la care au mai participat Raed Arafat, secretar de stat MAI, Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, dar și reprezentanți de la ministerele Sportului, Internelor și de Externe.

Spectatori la Euro 2020! 

După mai multe ore de prezentare a unor scenarii și de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial Euro 2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Națională în limita cotei de 25% din capacitatea totală. 

Autoritățile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranță deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile EURO 2020”, se arată într-un comunicat emis de FRF.

12.000 de locuri (aproximativ)reprezintă un sfert din capacitatea Arenei Naționale ce poate fi ocupată

12 orașear trebui să găzduiască meciurile de la Euro 2020: Londra, München, Roma, București, Bilbao, Amsterdam, Glasgow, St. Petersburg, Copenhaga, Dublin, Budapesta și Baku

100 de zileau mai rămas până la startul Campionatului European, amânat vara trecută din cauza pandemiei

Cum arată grupele Euro 2020

  • GRUPA A (MECIURILE LA ROMA ȘI BAKU): Turcia, Italia, Elveția, Țara Galilor; 
  • GRUPA B (ST. PETERSBURG ȘI COPENHAGA): Danemarca Belgia Rusia Finlanda; 
  • GRUPA C (AMSTERDAM ȘI BUCUREȘTI): Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord 
  • GRUPA D (LONDRA ȘI GLASGOW): Anglia, Croația, Scoția, Cehia; 
  • GRUPA E (BILBAO ȘI DUBLIN): Spania, Polonia, Suedia, Slovacia 
  • GRUPA F (MUNCHEN ȘI BUDAPESTA): Ungaria, Franța, Germania, Portugalia.

Euro 2020: ce meciuri se joacă la București

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie. Austria o va întâlni pe Macedonia de Nord. Partida urmează să aibă loc de la ora 18.00. Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00. Ultimul duel din faza grupelor care se va disputa pe Arena Națională - 21 iunie, între Ucraina și Austria, 18:00.

De asemenea, Bucureștiul a primit a șasea „optime”, cea în care se vor întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța și Germania, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în „optimi”. Meciul se va disputa la 21:00.

Gică Popescu: „E exclusă varianta ca UEFA să ne ia organizarea EURO 2020"

Citește mai multe știri de actualitate:

Comisia de Disciplină a dat decizia finală în cazul meciului întrerupt dintre Viitorul și Poli Iași! Ce se întâmplă în urma constestației oaspeților

Basarab Panduru, mesaj clar pentru Mirel Rădoi: „Nu-l mai poți chema la națională!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (19)
alexutu7
alexutu7  •  04 Martie 2021, 11:01

De parcă ar exista posibilitatea ca mai mult de una dintre POR, GER și FRA să câștige grupa F... E evident că doar una dintre ele va juca în optimi la București, dar mă rog... E un pic dificil să gândești și să te exprimi logic.

dubluv
dubluv  •  03 Martie 2021, 22:27
Postat de vali.gazzaev pe 03 Martie 2021, 21:17

Asa sa fie. Asta imi doresc si eu, doar ca semnele nu sunt grozave. E de ajuns sa te informezi in privinta asta. Sper totusi sa fie doar un trend de moment si lucrurile sa revina treptat la normal.

cred ca sunt destul de informat dar iti voi urma sfatul si o sa ma informez inca o data. Esti ingrijorat de cresterea de cazuri zilnice din ultimele zile insa aceasta evolutie este o urmare fireasca a inceperii scolilor. La nivel mondial dupa un varf de cazuri noi situat undeva intre 10 si 15 ianuarie, pandemia se cam duce la vale cu variatii spectaculoase in SUA, India, Marea Britanie, in general in Europa dar si in Romania, daca nu suntem atenti doar la ultimele 2 saptamani. Eu tot raman optimist si zic ca la vara va fi bine si cald.

stoichkov10
stoichkov10  •  03 Martie 2021, 22:07
Postat de johnwick pe 03 Martie 2021, 21:14

ai fost în chiencea constant când țineai cu R? că pîn-acu 4 luni te dădeai cu R, abia recent te-a "convins" tălpănelu :)) nu, nu inițiez dialog cu tine, numa mă rîd de șoșoakeri ca tine, care, indiferent de tema articolului, bagă ce i se ordonă. de ce nu-i ziceți bă la clonă fcot? faci ce ordonă tălpănelu :))))))))))))

un mincinos. in-consecvent.))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează