INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »   #FOOTBALLLEAKS #EICFOOTBALL

Statul spaniol s-a sesizat după ancheta Football Leaks » Cere presei documentele și informațiile din caz

Articol de GSP - Publicat marti, 13 decembrie 2016 11:53

Autoritățile spaniole au cerut ziarului El Mundo informațiile și documentația din ancheta Football Leaks, anchetă la care a participat și Gazeta Sporturilor, prin European Investigative Collaboration.

Oficiul Național pentru Investigarea Fraudelor a cerut, prin șefa departamentului, "toate informațiile și documentația" la care a avut acces ziarul, informează El Mundo.

ONIF este interesat de documentele celor 37 de persoane implicate în scandalul Football Leaks, printre care nume uriașe din fotbal, precum Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho, Pepe, Falcao, Bale, Higuain, Angel di Maria, James Rodriguez și Joge Mendes.

Anchetatorii consideră că "informațiile publicate dezvăluie tranzacții financiare tulbure în lumea fotbalului și arată capcane fiscale utilizate de unele dintre cele mai mari staruri ale fotbalului. Informațiile sunt necesare pentru desfășurarea anchetei și pot fi utile pentru a afla dacă anumite persoane îndeplinesc sau nu obligația de a plăti taxele".

"Vom discuta cu avocații"

Directorul ziarului El Mundo, Pedro Cuartango, a declarat că se va consulta cu mai mulți avocați înainte de a lua o decizie.

"Mereu am considerat că obligația de a plăti impozite este baza unui stat democratic. Ziarul nostru a sprijnit toate campaniile de luptă împotiva fraudei fiscale. Vom face tot ce putem pentru a satisface cererea statului, dar depinde de autorizația dată de sursele noastre.

Un judecător din Madrid ne interzice să dam înformațiile din Fotball Leaks, în timp ce statul ne cere să îi ajutăm", a spus acesta.

Mai mult, Agenția Fiscală cere contractele originale, semnate de cei implicați, toate anexele contractelor, mailuri și documente electronice, folosindu-se de un articol din lege care obligă persoanele fizice și juridice să ofere toate informațiile către Agenția Fiscală.

Citește și: Fabrica de evitat taxe Mendes. Clienți: Ronaldo, Mourinho și alții. Suma prelucrată: 188,4 de milioane de euro, articol bazat pe documente Football Leaks obținute de revista germană Der Spiegel și oferite spre cercetare către European Investigative Collaboration

Gazeta Sporturilor va publica la aceeași oră cu Spiegel, Sunday Times și alte publicații prestigioase episoadele investigației Football Leaks.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
red77
red77  •  13 Decembrie 2016, 12:49

pai ce facem nene se duce si rejili unde fuse cumnatu?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează