INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

FOTO Ce ar sta în spatele apariției steagului Stelei la derby-ul dintre Everton și Liverpool » Nu e prima dată când se întâmplă

Sursa foto: Imago
Sursa foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 septembrie 2022 22:48 / Actualizat luni, 05 septembrie 2022 00:03

Surpriză pe arena lui Everton. Sâmbătă, la derby-ul cu Liverpool (0-0), un steag cu emblema Stelei a fost fluturat pe Goodison Park, în galeria oaspeților. Fanii albaștrilor și-au dat seama de provocarea The Reds. 

Suporterii lui Liverpool îi ironizau pe marii rivali din oraș că nu au putut participa la ediția 1985-1986 a Cupei Campionilor Europeni, câștigată de Steaua. Și la care Everton a fost blocată, din cauza interdicției dictate de UEFA împotriva cluburilor engleze după dezastrul de pe „Heysel” (39 de morți și 600 de răniți în incidentele de la finala CCE din 1985). 

FOTO. Steagul Stelei, la derby-ul Everton - Liverpool

Ce ar sta în spatele apariției steagului Stelei la derby-ul dintre Everton și Liverpool » Nu e prima dată când se întâmplă

Colin Thompson, un suporter pătimaș al lui Everton, a postat imaginea pe Twitter și a scris: „Un steag al Stelei București afișat batjocoritor de LFC, dar Everton nu a jucat în Cupa Campionilor pentru că fanii lui Liverpool au ucis 39 de oameni. Rușinos, slavă Domnului că nu sunt printre ei". 

Everton visa la Cupa Campionilor în 1986

Campioană a Angliei în 1985, gruparea de pe Goodison Park nu a putut participa în C1 din cauza suspendării aplicate cluburilor din Albion după tragedia de pe Heysel din acelaşi an. Fanii "caramelelor" erau convinşi că se puteau impune în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi dacă ar fi avut dreptul de a participa şi i-au acuzat pe rivalii de la Liverpool pentru dezastrul petrecut în urmă cu 37 de ani.

Fanii lui Liverpool au făcut o tradiție din a-și înțepa rivalii cu privire la acel moment, numele Stelei fiind adus frecvent în discuție în timpul „Merseyside Derby”.

VIDEO Florin Bratu rememorează returul cu Everton, din 2005: „Cosmin Moți se făcuse galben de frică”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Cine transmite la TV meciurile West Ham - FCSB și Ballkani - CFR Cluj, debutul în grupele Conference League

FOTO Recital! Manchester United frânge încă un vis al „tunarilor” » Antony și Rashford, decisivi pe Old Trafford! Clasamentul ACUM

Cite

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
emil1986
emil1986  •  05 Septembrie 2022, 10:11
Postat de steaua.libera pe 05 Septembrie 2022, 08:31

Te-ai dat cu rușii? Vezi ce-au făcut prietenii tai rușii în deplasarea la Euro din Franța. Infecție mai mare n-o să vezi.

De acord cu tine. Cum se face ca, totusi, sustii o echipa care doar intr-un stat de tip bolsevic poate functiona?

steaua.libera
steaua.libera  •  05 Septembrie 2022, 08:31
Postat de cpt.ahab pe 04 Septembrie 2022, 23:25

Suporteri nesimțiți. După ce ai provocat tragedia aia, să mai și vii cu astfel de "ironii", știind clar că ai adus prejudicii întregului fotbal englez?! Ăștia au creierul macerat în alcool și obrazul gros cât insula lor!

Te-ai dat cu rușii? Vezi ce-au făcut prietenii tai rușii în deplasarea la Euro din Franța. Infecție mai mare n-o să vezi.

Hcm27
Hcm27  •  05 Septembrie 2022, 07:51

Este de "condamnat"ceea ce s-a întâmplat atunci la Heysell și nu este nimeni de vina decit UEFA și Belgia,care au organizat meciul.Dar de aici și până la a crede ca și cîstigai trofeul dacă participa,este o utopie.A participa la o competiție nu înseamnă automat și a o cîștiga.Este asemenea chestiunii cu:"dacă și cu parca se plimbau intr-o barca,barca s-a răsturnat,cine a mai rămas?"

Vezi toate comentariile (14)
Comentează