INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ștefan Radu, în vervă și la interviu după ce a intrat în istoria lui Lazio: „Am atât de multă benzină în picioare”

Ștefan Radu FOTO Guliver/Gettyimages
Ștefan Radu FOTO Guliver/Gettyimages

Articol de - Publicat luni, 22 martie 2021 10:10 / Actualizat luni, 22 martie 2021 11:13

Ștefan Radu, fundașul în vârstă de 34 de ani, tocmai a egalat recordul de meciuri în tricoul lui Lazio, 401, la 1-0 cu Udinese. Va depăși performanța lui Giuseppe Favalli etapa viitoare, cu Spezia.

Un fotbalist român, simbolul unui club italian. Ștefan Radu avea 21 de ani când a semnat cu Lazio. La 34 de ani, e recordmanul de meciuri al clubului biancocelest. 401. Egalul lui Giuseppe Favalli, pe care îl va și întrece etapa viitoare, acasă, cu Spezia, pe 3 aprilie.

Ștefan Radu: „Au trecut 13 ani de când joc aici și nu mă opresc”

„Recordul? Nu mă gândeam că voi ajunge atât de departe”, a declarat pentru Lazio Style Channel stoperul, numărul 26 intrat în legendă. „Am luat-o partidă după partidă. Au trecut 13 ani de când joc aici și nu mă opresc. Am răcit un pic acum, dar am atât de multă benzină în picioare”.

Ce meci i-a rămas în memorie? „Pentru mine, toate sunt speciale. Fiecare are povestea sa, emoțiile sale. Toate cele 401 de jocuri disputate cu Lazio sunt în sufletul meu. Dar dacă trebuie să aleg unul, merg pe finala Cupei Italiei din 2013”.

Victoria în fața lui Totti, De Rossi și Lobonț

Era vorba de acel mare derby câștigat pe „Olimpico” în fața Romei, pe 26 mai 2013. Biancocelestii, cu Klose, Candreva și Ștefan Radu, învingeau la limită giallorossii lui Totti și De Rossi, care-l aveau în poartă pe Bogdan Lobonț. 1-0, gol Lulici în minutul 71. A fost a doua Cupă a Italiei a lui Radu, al treilea său trofeu la Lazio. În 2021, are șase Cupe (3) și Supercupe (3).

Excelent impact în proiecția ofensivă în prima repriză. Cinci centrări și cinci ocazii create. După pauză, a rămas în apărare pentru a continua lupta

Corriere dello Sport, cotidian italian

6,5a fost nota primită de Ștefan Radu în Corriere dello Sport, a doua cea mai bună la Lazio (1-0 cu Udinese)

VIDEO. Rezumatul partidei dintre Udinese și Lazio (0-1)

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

„El Pistolero”, gol istoric la Atletico Madrid » Borna fantastică atinsă de Luis Suarez

Ștefan Radu, „Il Boss” 401 » „Român din naștere, roman prin adopție, lazial în suflet”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează