INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ștefan Radu se retrage, dar rămâne la Lazio » Ce va face „Il Boss” din vară la clubul carierei sale

Ștefan Radu se retrage, dar rămâne la Lazio. Foto: Imago Images
Ștefan Radu se retrage, dar rămâne la Lazio. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 14:11 / Actualizat joi, 11 mai 2023 14:19

Ștefan Radu nu se desparte de Lazio Roma nici după finalul carierei de jucător. La 36 de ani, 15 petrecuți pe Olimpico, fundașul central va deveni antrenor și va prelua o echipă de juniori la Academia biancocelesta.

Venit inițial, în ianuarie 2008, doar pentru șase luni, sub formă de împrumut de la Dinamo, Ștefan Radu nu s-a mai despărțit de Lazio Roma. A rămas întreaga carieră la clubul biancocelest.

Scandalul blaturilor » Unui jucător i s-au promis 100.000 de dolari pentru a fi eliminat: „Am făcut toate faulturile posibile, am înjurat arbitrul”
BRAZILIA
Scandalul blaturilor » Unui jucător i s-au promis 100.000 de dolari pentru a fi eliminat: „Am făcut toate faulturile posibile, am înjurat arbitrul”

Ștefan Radu, două recorduri în tricoul lui Lazio

În 15 ani pe Olimpico, a bătut două recorduri:

  • Cele mai multe meciuri din istoria lui Lazio, în toate competițiile (426), depășind performanța fostului căpitan lazial Giuseppe Favalli (401).
  • Cele mai multe partide în Serie A (348). L-a întrecut pe Aldo Puccinelli (319), record ce rezista din 1955!

Ștefan Radu, la fel ca Simone Inzaghi și Cristi Chivu

În acest ultim sezon a jucat doar de două ori, ambele în Europa League. A rămas ca un lider al vestiarului. „Il Boss”, cum este numit de colegi în baza de pregătire de la Formello și de fani în tribunele de pe Olimpico.

La un moment dat, presa italiană a speculat că Radu va primi un post în administrația clubului. Dar site-ul „La Lazio Siamo Noi” susține acum că jucătorul în vârstă de 36 de ani se va retrage la sfârșitul stagiunii și va începe cariera de antrenor chiar la Academia biancocelesta.

Va fi tehnician la o echipă de juniori, cum s-a întâmplat în trecut și cu foștii lui coechipieri laziali Simone Inzaghi și Tommaso Rocchi. La fel a pornit și Cristi Chivu în 2018 la Inter Milano, ultimul său club.

Aceasta este o ocazie pentru Ștefan Radu de a rămâne important pentru Lazio și, în același timp, de a rămâne acasă. 

- site-ul lalaziosiamonoi.it

VIDEO. Hristu Chiacu, despre viața lui Ștefan Radu în Italia: „Este apreciat”

Citește și:

Mircea Lucescu e dorit cu orice preț de un club european

Cuplul momentului în sport a „strălucit” pe San Siro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close