INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOTBAL FEMININ

SUA, CAMPIOANĂ MONDIALĂ // Campioanele lumii, paradă pe Broadway! „Iată provocarea mea: să iubim mai mult și să urâm mai puțin” » Mii de oameni au ieșit pe stradă la New York și au scandat: „Plată egală și pentru femei”

Articol de - Publicat joi, 11 iulie 2019 12:17

După al 4-lea titlu mondial cu SUA, al doilea la rând, Rapinoe, Morgan și celelalte regine ale lumii fotbalului nu vor merge la Casa Albă, refuzând orice întâlnire cu Donald Trump, dar nu puteau refuza parada pe Broadway.

Miercuri, mii de newyorkezi le-au salutat le-au întâmpinat "Canyon of Heroes", un bulevard al eroilor pe care trec toți campionii Americii. Au pornit cu autocarul descoperit de la Battery Park și s-au oprit în fața primăriei, unde le așteptau primarul Bill de Blasio și guvernatorul Andrew Cuomo. Și unde fanii scandau: "Equal pay, equal pay". Plată egală și pentru femeile care au cucerit definitiv fotbalul în Statele Unite.

"Rapinoe for president"

"Asta e provocarea mea pentru toți. Să fim mai buni, să iubim mai mult și să urâm mai puțin. Să ascultăm mai mult și să vorbim mai puțin. E responsabilitatea noastră de a face această lume un loc mai bun", au fost cuvintele lui Rapinoe, căpitanul și vocea întregii echipe.

Mulțimea striga: "Rapinoe for president". În 2020, sunt alegeri prezidențiale. Și Trump nu e iubit la New York.

"Avem părul roz și mov. Avem tatuaje și dreduri. Avem fete albe și fete negre și totul între alb și negru. Avem fete hetero și fete gay. Împreună, suntem cele mai puternice" 
Megan Rapinoe, căpitanul SUA

25.000 $a fost bonusul primit de fiecare jucătoare americană după titlul mondial cucerit în această lună

26-3a fost golaverajul americancelor la ultimul Mondial, câștigând toate cele șapte meciuri jucate la turneul din Franța

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
alexyulyan
alexyulyan  •  11 Iulie 2019, 14:09

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează