CAMPIONATE  ·  FOTBAL FEMININ

SUA, CAMPIOANĂ MONDIALĂ // Campioanele lumii, paradă pe Broadway! „Iată provocarea mea: să iubim mai mult și să urâm mai puțin” » Mii de oameni au ieșit pe stradă la New York și au scandat: „Plată egală și pentru femei”

Articol de — Joi, 11 Iulie 2019

După al 4-lea titlu mondial cu SUA, al doilea la rând, Rapinoe, Morgan și celelalte regine ale lumii fotbalului nu vor merge la Casa Albă, refuzând orice întâlnire cu Donald Trump, dar nu puteau refuza parada pe Broadway.

Miercuri, mii de newyorkezi le-au salutat le-au întâmpinat "Canyon of Heroes", un bulevard al eroilor pe care trec toți campionii Americii. Au pornit cu autocarul descoperit de la Battery Park și s-au oprit în fața primăriei, unde le așteptau primarul Bill de Blasio și guvernatorul Andrew Cuomo. Și unde fanii scandau: "Equal pay, equal pay". Plată egală și pentru femeile care au cucerit definitiv fotbalul în Statele Unite.

"Rapinoe for president"

"Asta e provocarea mea pentru toți. Să fim mai buni, să iubim mai mult și să urâm mai puțin. Să ascultăm mai mult și să vorbim mai puțin. E responsabilitatea noastră de a face această lume un loc mai bun", au fost cuvintele lui Rapinoe, căpitanul și vocea întregii echipe.

Mulțimea striga: "Rapinoe for president". În 2020, sunt alegeri prezidențiale. Și Trump nu e iubit la New York.

"Avem părul roz și mov. Avem tatuaje și dreduri. Avem fete albe și fete negre și totul între alb și negru. Avem fete hetero și fete gay. Împreună, suntem cele mai puternice" 
Megan Rapinoe, căpitanul SUA

25.000 $a fost bonusul primit de fiecare jucătoare americană după titlul mondial cucerit în această lună

26-3a fost golaverajul americancelor la ultimul Mondial, câștigând toate cele șapte meciuri jucate la turneul din Franța

+1 FOTO

+1 FOTO

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Prima reacție a Andreei Berecleanu după ce a fost înlocuită la Observator! „Nu voi accepta...„

Libertatea

Comentarii (1)

alexyulyan  •  11 Iulie 2019, 14:09

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Dubai

Digi 2
21:30 Fotbal, Premier League

Manchester City - West Ham

Eurosport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Atalanta - Valencia

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Tottenham - RB Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1