INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL FEMININ

SUA - OLANDA // Megan Rapinoe, vocea cea mai puternică din fotbalul feminin, protestează: „Nu suntem respectate ca bărbații! Pe FIFA o doare-n cot de noi”

Megan Rapinoe // FOTO: Reuters
Megan Rapinoe // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2019 12:23

Megan Rapinoe, unul dintre căpitanii Statelor Unite, e nemulțumită că finala Campionatului Mondial, SUA - Olanda, a fost organizată în aceeași zi cu finalele turneelor masculine de Copa América și Gold Cup.

  • SUA - Olanda, finala Campionatului Mondial de fotbal feminin se joacă azi, de la ora 18:00, în direct pe TVR 1.

La 34 de ani, împliniți vineri, campionă olimpică (2012) și mondială (2015), americanca Megan Rapinoe este cea mai răsunătoare voce din fotbalul feminin. Și căpitanul SUA vorbește atunci când se simte discriminată.

„E finala Mondialului, restul trebuia anulat tot”

Atacantul lui Reign FC a fost nemulțumită că FIFA a acceptat ca în ziua finalei CM să se joace și ultimul act al turneelor masculine de Copa América și Gold Cup (America de Nord).

„O idee catastrofală. E finala Mondialului, restul trebuia anulat tot. Nu suntem respectate ca bărbații!”, a protestat Rapinoe. „Nu știu cum se poate ajunge aici, cum nu s-au gândit la acest lucru”.

„Money, money, money”

Când i s-a spus că președintele FIFA, Gianni Infantino, tocmai anunțase că premiile pentru viitorul CM feminin vor fi dublate, americanca a evidențiat că diferența față de fotbalul masculin e și mai mare.

„Tocmai de aceea zic că nu suntem respectate suficient, o doare-n cot pe FIFA de noi”, a ridicat ea tonul. „Înțeleg că fotbalul masculin e normal să fie mai bine plătit. Dar, dacă celor de la FIFA le-ar păsa într-adevăr de noi, n-ar lăsa ca această diferență să crească”. Întrebată ce ar avea nevoie fotbalul feminin pentru a rămâne în atenția publicului și după Mondial, Rapinoe a răspuns râzând cu refrenul Abba: „Money, money, money”.

60.000.000 $vor fi premiile totale la următorul Mondial feminin (2023), dublu față de acest turneu final din Franța

440.000.000 $ de milioane de dolari vor fi premiile la viitorul CM masculin, organizat în Qatar în 2022; la CM 2018, au fost 400 de milioane

„E nevoie de investiții în infrastructură, în formarea jucătoarelor și antrenorilor. Nu vom avansa dacă vom crește cu câțiva dolari anual bugetele alocate fotbalului feminin. Am dovedit că merităm aceste investiții” Megan Rapinoe, căpitan SUA

Citește și:

Lionel Messi, scandal imens: a refuzat medalia și a pornit războiul: „Noi nu trebuie să facem parte din această corupție!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (4)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  07 Iulie 2019, 19:09

Copa America si Gold Cup nu sunt organizate de FIFA, ci de Conmebol si respectiv Concacaf , asa ca nu vad ce drept sau autoritate ar fi avut FIFA. Oricum in numele feminismului, probabil Mondialele de baieti si fete se vor organiza la comun, ca sa se imparta si premiile egal, nu-i asa ? Ca la GSurile de tenis ! Ce conteaza cine vinde biletele si face audienta TV ? Conteaza sa fie egalitate cu orice pret .

2288094101274531
Marius Daniel  •  07 Iulie 2019, 13:45

sa candideze Burleanu la alegerile FIFA si fotbalul feminin o sa fie peste cel masculin

cpt.ahab
cpt.ahab  •  07 Iulie 2019, 13:25

Asta e. Le dai un deget și ele vor, cu nesimțire, să ți se cocoațe în cap.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează