INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Succesul „Finalissima” naște noi competiții » UEFA și CONMEBOL lansează alte evenimente intercontinentale

Lionel Messi
Foto: Imago
Lionel Messi Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 02 iunie 2022 20:08 / Actualizat joi, 02 iunie 2022 21:18

Succesul pe care l-a avut meciul Italia - Argentina, 0-3, în „Finalissima”, duelul campioanelor Europei și Americii de Sud, UEFA și CONMEBOL pregătesc să lanseze noi competiții intercontinentale.

UEFA și CONMEBOL au anunțat astăzi o serie de noi evenimente care implică echipe de fotbal feminin, futsal și tineret din cele două confederații fotbalistice, anunță site-ul FRF.

Leo Messi, fantastic! Nota 10 în presa argentiniană » Vrea titlul mondial: „Putem să ne batem cu oricine”
FINALISSIMA
Leo Messi, fantastic! Nota 10 în presa argentiniană » Vrea titlul mondial: „Putem să ne batem cu oricine”

UEFA și CONMEBOL lansează noi competiții intercontinentale

Echipa de tineret a Clubului Atlético Peñarol din Uruguay (câștigătoarea CONMEBOL U-20 Copa Libertadores 2022) se va confrunta cu S.L. Benfica din Portugalia (câștigătoarea UEFA Youth League 2022) pe emblematicul Estadio Centenario din Montevideo din Uruguay, pe 21 august 2022. 

În plus, câștigătoarea EURO de futsal UEFA 2022, Portugalia, și echipa de pe locul trei, Spania, vor disputa un turneu final four cu Argentina, câștigătoarea Copa América de Futsal CONMEBOL din 2022, și vicecampiona Paraguay, la Movistar Arena din Buenos Aires, Argentina, între 16 și 18 septembrie 2022. 

În cele din urmă, câștigătoarea Campionatului European de Fotbal Feminin 2022, care se va desfășura în iulie, în Anglia, și campioana CONMEBOL Copa América Femenina 2022, competiție organizată tot în luna iulie în Columbia, vor disputa un nou joc Finalissima UEFA -CONMEBOL, dar la feminin. Partida se va desfășura în Europa, data și locul de disputare urmând a fi anunțate în timp util. 

UEFA și CONMEBOL au convenit, de asemenea, să continue proiect de schimb de arbitri pentru o varietate de competiții, precum și organizarea de cursuri pentru arbitri în comun, în urma feedback-ului pozitiv primit de la oficialii implicați. 

Mai mult decât atât, UEFA și CONMEBOL lucrează în prezent la recunoașterea reciprocă a calificărilor de antrenor, cu scopul ca aceasta să intre în vigoare în cursul anului 2023, în conformitate cu un calendar convenit și cu un set de cerințe

- Comunicat FRF

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Surprize uriașe în echipa U21 a sezonului » Vinicius are cele mai bune cifre, în timp ce vedetele Pedri sau Gavi lipsesc
U21
Surprize uriașe în echipa U21 a sezonului » Vinicius are cele mai bune cifre, în timp ce vedetele Pedri sau Gavi lipsesc
Cine e femeia cu care Pique ar fi înșelat-o pe Shakira: „O blondă de 20 de ani”
BARCELONA
Cine e femeia cu care Pique ar fi înșelat-o pe Shakira: „O blondă de 20 de ani”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
CatalinCalin81
CatalinCalin81  •  03 Iunie 2022, 13:29

dark_angel, a fost organizată o astfel de competiție, Cupa Confederațiilor (ultima ediție - Rusia 2017), dar la care FIFA a renunțat în schimbul unei Cupe Mondiale a Cluburilor în variantă extinsă!

Dark_Angel
Dark_Angel  •  02 Iunie 2022, 21:51

Foarte bine. Sa mai faca astfel de finale ca pica bine. Cine stie, poate o Cupa Planetara cu castigatoarele tuturor continentelor, ceva gen campionatul mondial al cluburilor, dar la nivel de continent. iar Finalissima sa fie finala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează