INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Suferința lui Darwin Nunez, cel mai scump jucător transferat de Liverpool: „Mama ieșea pe stradă pentru a strânge sticle și a le vinde"

Darwin Nunez se transferă la Liverpool pentru 75 de milioane €, foto: Imago
Darwin Nunez se transferă la Liverpool pentru 75 de milioane €, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2022 12:21 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 12:57

OFICIAL. Benfica a anunțat acordul. Darwin Nunez se transferă la Liverpool pentru 75 de milioane €, plus bonusuri de 25. Uruguayanul a avut o copilărie grea: „Mă duceam de multe ori la culcare cu stomacul gol”.

Încă o investiție majoră pentru Liverpool. La patru ani și jumătate de la transferul fundașului olandez Virgil van Dijk, cumpărat cu 85 de milioane de euro de la Southampton, Jurgen Klopp ia un atacant uruguayan care poate fi și mai scump. Benfica a confirmat acordul pentru Darwin Nunez

Care să fie? Rapid are 3 atacanți de top pe listă » Doi dintre ei au zeci de meciuri la națională!
RAPID
Care să fie? Rapid are 3 atacanți de top pe listă » Doi dintre ei au zeci de meciuri la națională!

Darwin Nunez, încă 5 milioane de euro la 10 meciuri 

Suma de bază va fi 75 de milioane de euro, completată cu bonusuri de 25 de milioane, dacă el împlinește clauzele prezentate de cotidianul lusitan A Bola

  • 5 milioane pentru primele 10 meciuri în tricoul roșu.
  • 10 milioane pentru 60 de partide.
  • 10 milioane pentru performanțe individuale și colective la „cormorani”.

În total, 100 de milioane. Ar fi cel mai scump jucător din istoria lui Liverpool. 

Darwin Nunez, 12 milioane salariu anual: „Mama mea a suferit ca să mă crească”

Núñez, care împlinește 23 de ani pe 24 iunie, va semna un contract pe cinci sezoane, cu un salariu anual brut de 12 milioane de euro. Darwin nu mai are probleme cu banii. Nici el, nici familia lui. 

22 de ani și 264 de zileavea Núñez când a devenit cel mai tânăr uruguayan care marchează într-un meci din eliminatoriile Champions

S-a născut la Artigas, în nordul Uruguayului, chiar lângă granița cu Brazilia, un orășel situat la 600 de kilometri de capitala Montevideo. El a vorbit în trecut, pentru presa din țara sa, amintiri redate de Marca, despre greutățile din copilărie. „Mă duceam de multe ori la culcare cu stomacul gol”, povestea el. 

34 de goluria marcat Darwin Núñez pentru Benfica în 41 de meciuri jucate sezonul trecut în toate competițiile

Fără să ascundă că „era cineva care adormea cu stomacul și mai gol decât mine. Mama. Ea se asigura întotdeauna că eu și fratele meu mâncăm primii. Nu voi uita niciodată de unde am plecat”. 

Darwin Nunez: „Mama ieșea pe stradă pentru a strânge sticle și a le vinde”

Nu uită nici că „tata muncea opt-nouă ore pe zi în construcții pentru a cumpăra ce ne lipsea”. Și nici că „mama era casnică și ieșea pe stradă pentru a strânge sticle și a le vinde”.

A depășit toate problemele, toate grijile, când s-a transferat în Spania, la Almeria, în 2019, pentru 13 milioane de euro. Atunci a început ascensiunea sa. Doar un an mai târziu, Benfica l-a remarcat, plătind aproape dublu, 24 de milioane. Și astăzi, valorează de peste patru ori mai mult. 100 de milioane. 

11 meciuria jucat atacantul pentru naționala Uruguayului, marcând două goluri, la 1-1 cu Peru și 3-0 cu Columbia

Două operații la genunchi 

Darwin a suferit și pe teren, nu doar acasă. La 16 ani, la Peñarol, s-a accidentat grav, ruptură de ligamente încrucișate la genunchi, și a stat 18 luni pentru a se reface.

Ulterior, după ce a debutat la seniori, durerile au reapărut și a mai fost supus unei intervenții chirurgicale. Conform El Pais, în 2019, Núñez a fost foarte dezamăgit că nu a jucat bine la turneul AmSud cu naționala celestă U20 și a avut nevoie de psiholog pentru a depăși acele momente delicate. 

Sadio Mane pleacă la Bayer: 40 de milioane!

După oficializarea acordului pentru Núñez, Liverpool va accepta să-l elibereze pe Sadio Mané. Atacantul senegalez, 30 de ani, din 2016 pe Anfield, va semna un contract pe trei stagiuni cu Bayern, care va achita 40 de milioane de euro. Transfer care va fi făcut probabil în această săptămână.

Citește și: 

OFICIAL E gata » Acord între Liverpool și Benfica pentru transferul lui Nunez! Afacere de 100 de milioane de euro

Etapa a patra din Liga Națiunilor » Spania învinge fără emoții Cehia. Fără Ronaldo, Portugalia pierde în Elveția

Prandelli, noi detalii despre episodul dezvăluit de Mutu în carte: „I-am zis: «Ce prostii vorbești? Hai, termină! E o glumă»”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează