INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIORENTINA

VIDEO Prandelli, noi detalii despre episodul dezvăluit de Mutu în carte: „I-am zis: «Ce prostii vorbești? Hai, termină! E o glumă»”

Adrian Mutu și Cesare Prandelli // FOTO: Imago
Adrian Mutu și Cesare Prandelli // FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2022 17:58 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 18:30

Prezent la Cluj pentru meciul de retragere al lui Adi Mutu, antrenorul Cesare Prandelli a rememorat momentul din 2008 în care „Briliantul”, la acea vreme elevul lui la Fiorentina, ajunsese la un acord pentru un transfer la AS Roma

La echipa din capitala Italiei, era dorit coechipier de către Francesco Totti. Starul Romei i-a spus românului că este gata să renunțe el la un milion de euro din contractul personal pentru a-l avea pe „Briliant” în giallo-rosso, după cum a povestit și Mutu în cartea biografică. 

3-3 la meciul de retragere al lui Mutu » „Briliantul” a marcat din pasa lui Hagi, apoi a schimbat echipa. Imagini tari de pe Cluj Arena
SPORTS FESTIVAL
3-3 la meciul de retragere al lui Mutu » „Briliantul” a marcat din pasa lui Hagi, apoi a schimbat echipa. Imagini tari de pe Cluj Arena

VIDEO Prandelli a rememorat momentul în care Adrian Mutu ajunsese la un acord pentru un transfer la AS Roma

Tehnicianul peninsular și-a adus aminte de momentul dialogului cu Adrian Mutu, din 2008, și apoi cum l-a convins pe patronul Fiorentinei să-i prelungească angajamentul atacantului român, un golgeter al formației la acea vreme. 

„M-a sunat Adrian, eram în cantonament și spune «Salut, voiam să te salut, că am ajuns la un acord cu Roma și voi pleca acolo!». «Ce prostii vorbești?». El a răspuns «Nu, nu, Mister! Vă salut. Vă mulțumesc, vă mulțumesc...». I-am zis «Hai, termină! E o glumă».

Am ajuns la centrul de antrenament. Erau directorii Fiorentinei și am înțeles din comportament că era ceva de discutat. El îmi spusese că Fiorentina ajunsese la un acord. În schimb ei (n.red cei de la club) au zis că el, Mutu, era cel care ajunsese la un acord. 

Deja ceva acolo nu funcționa... Am discutat un pic și apoi la sfârșit am zis: «Mergem în preliminariile Champions League peste patru zile. Vedeți dacă puteți face un acord cu el!». Am vorbit cu proprietarul, pentru că nu ajunsesem la un acord cu directorii...

Proprietarul a fost foarte, foarte bun, pentru că m-a întrebat: «Dumneavoastră ce credeți?». Cred că la acel moment cota lui Adrian era 20 de milioane. Am spus «Dacă ne calificăm în grupele Champions League, cu el, încasăm 20 de milioane de euro de la UEFA». Deci, ideea era că dacă intrăm în grupele Champions League avem și capitalul de 20 de milioane, iar clubul poate să-l vândă sezonul viitor. 

«Bine, m-ai convins», a spus proprietarul. Și Mutu a rămas la Fiorentina”, a povestit Prandelli. 

69 de goluriîn 142 de meciuri la Fiorentina a marcat Mutu

Citește și:

Tavi Popescu, criticat pentru gestul nervos de la schimbare: „Nu ai cum să faci asta!”

Anamaria Prodan, după ce o primă instanță a spus că Dennis Man trebuie să-i achite o sumă imensă: „Să se ducă la cine i-a promis că nu va pierde bani” + A deschis procese cu alți 3 jucători!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  12 Iunie 2022, 23:23

Mutu e cel mai bun transfer la Rapid !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează