INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GALATASARAY

Sultanul Wes » Chivu a refuzat Galatasaray, prietenul Sneijder nu, fiind aclamat de mii de fani!

Articol de - Publicat marti, 22 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 21 ianuarie 2013 21:34

Mijlocaşul olandez de 28 de ani a plecat ieri la campioana din Istanbul, ce l-a convins cu un salariu de 5 milioane de euro pînă în 2016. În vară, Cim Bom îi oferise lui Cristi 3,5 milioane


Despărţire tumultuoasă la Inter. Telenovela plecării lui Sneijder la Istanbul s-a încheiat cu lacrimi, ca în serialele turceşti. Chivu a plîns după remiza Interului (1-1 cu AS Roma) pe "Olimpico", aflînd că amicul şi colegul său olandez a bătut palma cu Galata, după trei săptămîni aprinse de negocieri.

Dacă fundaşul român a declinat în vară oferta Cim Bom, contract de 3,5 milioane de euro pentru 3 sezoane, acceptînd salariu mai mic la nerazzurri, mijlocaşul batav a trecut Bosforul. Şi a ajuns ieri la fosta adversară a CFR-ului din Ligă, fiind primit la aeroport ca un sultan de mii de fani isterizaţi.

"Am pierdut un coleg, însă am cîştigat un prieten. Pentru totdeauna" e mesajul de despărţire postat pe Twitter de Chivu, care i-a urat "tot binele din lume", promiţînd că vor dezbate mai mult transferul la telefon. Fostul său coechipier şi la Ajax i-a răspuns pe aceeaşi reţea: "Mulţumesc, amice, mult noroc".


7,5 milioane de euro ia Inter din vînzarea lui Sneijder, la care se adaugă bonusurile de performanţă la Galata. "Nerazzurrii" i-au achitat şi salariul pe ianuarie, 500.000 de euro

14 este numărul ales de Wesley la Galata, acelaşi purtat de Cruyff. Sneijder jucase mereu cu 10 la Ajax, Real şi Inter, dar la turci "decarul" e ocupat de Felipe Melo

Rămîn argentinienii şi Chivu
Prin plecarea lui Sneijder, grupul care a reuşit istorica tripletă în 2010 s-a subţiat serios. În afara lui Chivu, n-au mai rămas decît veteranii argentinieni Zanetti, Cambiasso, D. Milito şi Samuel plus sîrbul Stankovici. În două sezoane şi jumătate au părăsit Interul nu mai puţin de opt jucători, iar alţi doi s-au retras, Cordoba şi Materazzi.

"Sneijder va fi noul Hagi"
Preşedintele fan clubului olandez al Galatei crede că Sneijder va fi al doilea Hagi. "De ani de zile ne căutăm un nou număr 10, succesorul românului. În sfîrşit, am găsit noul maestru. Hagi a fost ultimul "decar" adevărat. Avea 31 de ani cînd a venit în Turcia, Wesley e cu trei ani mai tînăr. Avem cel mai bun fotbalist al Olandei", a declarat Ugur Hamedi.

TOP TRANSFERURI 2013
Jucător De la La Sumă
1. Lucas Sao Paolo PSG 40*
2. Taison M. Harkov Şahtior 15,3
3. Pato Milan Cortinthians 15
4. Sturridge Chelsea Liverpool 15
5. Remy Marseille QPR 10,5
* Cifrele sînt exprimate în milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează