INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROIECT

UPDATE Cutremur în UCL! New York Times, dezvăluiri despre ședința secretă de la Londra » 12 mari cluburi vor să abandoneze Liga Campionilor! UEFA, reacție devastatoare

Juventus, AC Milan, Manchester United, Liverpool, Real Madrid și Barcelona s-au pus de acord pentru înființarea unei noi competiții: Super Liga Europei
Juventus, AC Milan, Manchester United, Liverpool, Real Madrid și Barcelona s-au pus de acord pentru înființarea unei noi competiții: Super Liga Europei

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 aprilie 2021 19:54 / Actualizat duminica, 18 aprilie 2021 19:54

Juventus, AC Milan, Manchester United, Liverpool, Real Madrid și Barcelona s-au pus de acord pentru înființarea unei noi competiții: Super Liga Europei, care ar urma să înceapă din 2022 și să fie sprijinită financiar de JP Morgan, bancă de investiții.

UPDATE 19:50 / UEFA amenință cluburile

UEFA, Asociația Fotbaliștilor din Premier League, Federația Spaniolă de Fotbal, LaLiga, Federația Italiană de Fotbal și Serie A au semnat o scrisoare vehementă, imediat după apariția informațiilor privind noua competiție. 

Măsurile cu care UEFA amenință echipele participante:

  • cluburile implicate vor fi interzise din toate competițiile interne, europene sau de nivel internațional 
  • jucătorii lor pot fi interziși la echipele naționale

Acord pentru Super Liga Europei

Prestigioasa publicație The New York Times anunță că unele dintre cele mai bogate și cunoscute cluburi de fotbal din lume au convenit, în principiu, să participe la o nouă competiție europeană, care ar duce economia sportului la un alt nivel.

Super Liga Europei se pune pe picioare

Conform sursei citate, giganții Europei ar urma să-și anunțe public planurile privind Super Liga Europei până luni. Motivul? UEFA va promulga săptămâna viitoare modificările pe care Champions League urmează să le adopte din 2024, iar astfel mișcarea de branding a forului condus de Aleksander Ceferin va fi umbrită.

Cel puțin 12 echipe și-au asumat statutul de cluburi-fondatoare, între care cele 6 grupări de tradiție de mai sus - venite din Italia, Anglia și Spania.

Se încearcă negocierea și cu alte formații de renume, precum Bayern, Dortmund sau PSG, care nu se arată încă dornice să părăsească Champions League, o competiție ce urmează să fie serios zdruncinată.

Cele 12 cluburi gata să fondeze Super Liga Europei:

  • Barcelona 
  • Real Madrid 
  • Atletico Madrid 
  • Manchester United 
  • Liverpool 
  • Arsenal 
  • Manchester City 
  • Tottenham 
  • Chelsea 
  • Inter AC 
  • Milan 
  • Juventus

În replică, UEFA plănuiește o serie de măsuri dure, pentru a împiedica planul separaționist, inclusiv eliminarea campionatelor (n.r. - Premier League, La Liga, Serie A) din ligile UEFA! Ar urma un cutremur economic, mai ales provocat de televiziuni, care și-ar cere, fără niciun dubiu, o bună parte din banii investiți.

Cum s-ar desfășura Super Liga Europei:

  • 16 echipe participă permanent 
  • 4 echipe vin dintr-un turneu de calificare
  • două grupe de câte 10, primele 4 merg în fazele eliminatorii
  • meciuri la mijlocul săptămânii, finala în weekend

350 de milioane de euroar primi din start cluburile fondatoare

3,5 miliarde de euroar fi suma împărțită cluburilor participante la Super Liga Europei pentru investiții în „stadioane, baze de antrenament sau pentru a acoperi pierderile provocate de pandemie"

Golul care a decis finala Ligii Campionilor din 2020

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Tudor Băluță, OUT de la Dinamo Kiev: „În niciun caz nu rămâne. Să fie sănătos”

Dezastru pentru Juventus » A pierdut cu Atalanta, iar Cristiano Ronaldo riscă să rateze Liga Campionilor! Cea mai probabilă destinație

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (113)
405426114153935
Dragovic Doranga  •  20 Aprilie 2021, 01:58
Postat de cirus11 pe 19 Aprilie 2021, 07:54

Lasa asta cu adio nationala... gandeste-te ca esti jucator profesionist si te vrea Barcelona... pai pt tine decizia e de totul sau nimic. Daca nu confirmi sau daca te accidentezi si nu iti prelungesc contractul esti terminat.... nu te poti intoarce la alta echipa din campionatele normale. Eu cred ca se subestimeaza reactia suporterilor la ideea de o competitie fara retrogradare si fara merit... Sa primeasca ce merita, u***

Nu exista asa ceva , gandeste-te la un Salah,Mane, jucatorii brazilieni , italieni sau nemnti pt care nationala inseamna totul , daca Maradona nu castiga cupa mondiala cu Argentina nimeni nu il considera mai bun ca Messi , jucatorii stiu ce inseamna asta, in afara de asta ce te faci daca esti un jucator tanar de 23 de ani de la Barcelona sai Real caruia nu iti mai prelungesc aia contractu? Unde te mai duci din moment ce tu nu esti recunoscut de celelalte 500 si ceva de echipe care apartin de UEFA? Crede-ma nici macar jucatorii nu sunt de accord , asta este nici mai mult nici mai putin decat o inginerie financiara la modul cum sa mai spalam banii chinezilor si fratilor lor(americanii democrati) dupa ce au cumparat trei sferturi din lume la juma de pret din cauza la corona.

mosvasile
mosvasile  •  19 Aprilie 2021, 12:47
Postat de 17nentori_17nimeni pe 18 Aprilie 2021, 19:05

TREBE SE NE IA SI PE NOI DOAR AM BATUT HAMBURGU

Si pe Internazionale Milano si pe Real Madrid!

mosvasile
mosvasile  •  19 Aprilie 2021, 12:40

Bancile sunt mai tari si decat presedintele Americii!Dar echipele din aceasta Superleague, vor deveni un fel de trupe de circ-cum era echipa ai de baschet de prin anii 70- la americani!Sau daca vreti va fi ca la „luptele” alea simulate-imi scapa acum denumirea lor!

Vezi toate comentariile (113)
Comentează