INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Adevăratul motiv al retragerii din Super Ligă? Ce le-ar fi promis UEFA cluburilor din Premier League

Cele 6 cluburi din Anglia din Super Ligă // foto: Imago +8   FOTO
Cele 6 cluburi din Anglia din Super Ligă // foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 09:59 / Actualizat miercuri, 21 aprilie 2021 13:27

Cele 6 cluburi din Anglia care agreaseră să facă parte din Super Liga Europei au anunțat marți, rând pe rând, că se vor retrage din proiect. Motivul oficial ar fi nemulțumirea suporterilor, dar presa din Spania susține că acestora le-ar fi fost propuse sume de bani de către UEFA!

Marți, în doar câteva ore, Super Liga Europei s-a fărâmițat. Manchester City, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Manchester United și Chelsea au anunțat că plănuiesc să se retragă din Super Ligă, pe fondul protestelor suporterilor și a mesajelor înaintate de jucători și antrenori. La scurt timp după, zvonuri conform cărora Inter și AC Milan urmează să se retragă la rândul lor au început să circule.

UEFA le-ar fi oferit bani cluburilor din Anglia pentru a ieși din Super Ligă!

Dar presiunea pe care cluburile din Anglia au simțit-o nu ar fi fost singurul motiv pentru retragere, conform Mundo Deportivo. Publicația din Spania susține că UEFA ar fi avut un rol important de jucat în distrugerea din interior a Super Ligii, prin oferirea unor sume „semnificative” de bani cluburilor din „Big 6”.

Aceeași ofertă nu ar fi fost primită și de cele 3 cluburi din Spania care fac parte din Super Ligă, adică Atletico Madrid, Barcelona și Real Madrid. Asta pentru că forul european le vede drept principalul dușman, iar pe Florentino Perez, președintele lui Real Madrid și al Super Ligii, drept „creierul” competiției secesioniste.

Continuă Super Liga Europei?

După anunțul retragerii celor 6 cluburi din Anglia, Super Liga a emis un comunicat în care anunță că este nevoie de o nouă competiție europeană, care să ofere meciuri mai interesante și care să genereze mai mulți bani. În anunțul făcut de reprezentanții Super Ligii se menționează că o restructurare a proiectului va fi gândită, semn că abdicarea celor 6 cluburi nu reprezintă o lovitură fatală.

Există un pact de sânge între cluburi, Super Liga are o șansă de succes de 100%.
- Andrea Agnelli, președinte Juventus și vicepreședinte Super Liga Europei

FOTO: cum au protestat fanii lui Chelsea împotriva Super Ligii Europei

+4 FOTO

Mai multe știri despre Super Liga Europei:

Super Liga Europei merge mai departe » Florentino Perez, împotriva curentului: „Bayern și PSG ni se vor alătura”

Începe furtuna! Super Liga Europei produce victime » Primul conducător care a DEMISIONAT

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (37)
edy089
edy089  •  21 Aprilie 2021, 23:18
Postat de paul801 pe 21 Aprilie 2021, 15:10

un moment nesperat de bun pentru federatiile din Est sa faca front comun, daca tot spunem ca fotbalul apartine fanilor, sa ne explice UEFA , ce a adus in plus pentru Estul Europei .

Dar ce vrei exact sa mai aduca pentru estul Europei? Sa dea saci de bani moca, sa fie UEFA un fel de Robin Hood pentru saraci? Ne da sanse egale si noua si alora din Anglia sau Germania doar ca noi suntem incapabili. Ne da 2 arbitri buni la Euro, ne da oportunitatea sa se joace Euro si pe stadionul nostru. Crezi ca UEFA si FIFA si nu faptul ca suntem slabi si incompetenti ne opreste sa ne calificam la mondial sau sa ajungem in finala de Champions League cu echipele noastre?

fanu
fanu  •  21 Aprilie 2021, 22:16

Cred ca abordarea in care unii joaca indiferent in SLE ce se intampla e marea gafa. Macar iluzia de competitie sa ramana; inteleg ideea de super show, dar daca vrei genul asta de "sport" te poti uita la wrestling oricand..

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  21 Aprilie 2021, 17:11
Postat de ionica007 pe 21 Aprilie 2021, 14:53

Tata draga, NIMENI nu-i opreste sa joace ''prieteneste'' intre ei cand si unde vor. Insa ei vor sa fie cu k/uru in doua locuri, asta e problema. Ei vor sa activeze si in campionatele tarilor de origine, si in super liga lor. Or, acest lucru este imposibil... FIFA si UEFA au calendare proprii ale competitiilor organizate de ele, care sunt coroborate cu calendarele fiecarei federatii afiliate. Deci, pur si simplu este imposibil din punct de vedere tehnic si organizatoric ca o grupare de cluburi sa faca haiducie. Dupa cum am spus, singura solutie ar fi sa se organizeze la fel ca boxul profesionist, cu mai multe ''centuri'', insa nu cred ca le convine...:)...

O competiție similară s-a organizat acum 2 ani în vară. De ce nu pot organiza vara această competiție?!?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează