INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

9 cluburi s-au retras oficial din Super Liga Europei: „Nu vom mai participa!” » Agnelli a capitulat: „Competiția nu poate continua”

Super Liga Europei, suspendată +8   FOTO
Super Liga Europei, suspendată

Articol de , - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 13:22 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 17:45

Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Inter Milano, AC Milan și Atletico Madrid s-au retras oficial din Super Liga Europei. Competiția este suspendată!

UPDATE, ora 13:20 » Și Inter Milano refuză Super Liga

Inter Milano a anunțat și ea că nu va mai lua parte la proiectul Super Ligii. Italienii au postat un comunicat pe site-ul oficial prin care anunță că se retrage.

„Inter confirmă că nu va mai lua parte la proiectul Super Ligii. Angajamentul nostru, de a îmbunătăți fotbalul nu se va schimba. Inter crede că fotbalul trebuie să crească în mod constant nivelul competitorilor pentru a încânta fanii”, se arată în comunicatul lui Inter. 

UPDATE, ora 13:15 » Atletico Madrid s-a retras din Super Ligă

Într-un comunicat oficial, Atletico Madrid a anunțat că nu va participa la Super Ligă, deși era unul dintre cluburile fondatoare.

„Consiliului de Administrație, reunit miercuri dimineață, a decis să comunice decizia de a nu formaliza adeziunea la proiect. Atletico Madrid a decis luni să se alăture proiectul, luând în calcul circumstanțe care azi nu mai sunt valabile. Jucătorii și staff-ul sunt satisfăcuți de decizia clubului”, se arată în comunicatul ibericilor.

UPDATE, ora12:40 » Agnelli a cedat: „Super Liga nu poate continua”

Andrea Agnelli, președintele lui Juventus și vicepreședinte al Super Ligii, a admis că planurile noii competiții trebuie abandonate după retragerea cluburilor din Anglia.

Întrebat dacă proiectul ar putea continua odată cu retragerea celor 6 echipe engleze, Agnelii a spus, conform Sky Sports: „Să fiu sincer, nu. În mod clar nu mai este cazul”. 

Totuși, a ținut să completeze, spunând că „rămân convins de frumusețea proiectului. Dar admit că acum totul este în aer”.

UPDATE, ora 10:15 » UEFA le-ar fi oferit bani cluburilor din Anglia!

Oficial, cluburile din „Big 6” au decis să iasă din Super Ligă din cauza nemulțumirii fanilor. Totuși, motivul ar putea fi altul. Mundo Deportivo a dezvăluit ce le-ar fi oferit UEFA celor 6 coloși din Premier League pentru a întoarce spatele Super Ligii - detalii pe larg, AICI.

UPDATE, ora 09:15 » Vicepreședintele Super Ligii nu cedează

Andrea Agnelli, președintele lui Juventus și vicepreședintele Super Ligii, spune că „Există un pact de sânge între cluburi, Super Liga are o șansă de succes de 100%”. Agnelli asigură că va exista dialog cu UEFA și FIFA: „Dacă ne vor face propuneri, le vom evalua”.

Totodată, italianul a declarat că că Super Liga nu ar afecta campionatele naționale: „Există dorința de a continua să participăm în campionatele și Cupele naționale. Rămânem în competițiile domestice, vom juca pe toate stadioanele din Italia, Spania și Anglia. Munca noastră va rămâne legată de competițiile domestice. De asemenea, sectoarele de juniori nu vor fi abandonate.

 În fiecare săptămână le vom oferi fanilor meciurile din campionatele naționale precum și o nouă competiție, capabilă să aducă împreună generațiile mai tinere, care pleacă de lângă fotbal. Există o mare criză de atractivitate față de generațiile mai noi. Copiii între 10 și 15 ani sunt interesați de alte lucruri, este un proces accelerat de pandemi”, a explicat Agnelli pentru Repubblica, citat de Gazzetta dello Sport.

„Scopul Super Ligii este de a crea cea mai frumoasă competiție din lume, capabilă de a aduce beneficii întregii piramide a fotbalului, prin majorarea resurselor distribuite cluburilor. Cinci locuri vor fi valabile în fiecare an, pentru alții, echipele urmând a fi stabilite prin dialog cu instituțiile din fotbal”, a completat Agnelli.

UPDATE, ora 03:45 » Super Liga Europei, suspendată

Așa cum era de așteptat, competiția nu mai poate funcționa în actuala formulă. Însă inițiatorii ESL susțin că o nouă ligă de acest gen ar putea fi pusă pe picioare în viitorul apropiat. Până atunci, Super Liga Europei rămâne suspendată!

Super Liga Europei este convinsă că statutul curent al fotbalului european trebuie să se schimbe.

Propunem o nouă competiție europeană, pentru că sistemul actual nu mai funcționează. Propunerea noastră are ca scop permiterea evoluției sportului, în același timp cu generarea resurselor și stabilității pentru întreaga piramidă a fotbalului, inclusiv ajutarea acestora să treacă peste dificultățile financiare cu care întreaga comunitate a fotbalului s-a confruntat din cauza pandemiei. De asemenea, ar aduce plăți de solidaritate mai mari pentru toți deținătorii de acțiuni din fotbal.

În ciuda anunțului retragerii cluburilor din Anglia, forțate să ia o asemenea decizie de presiunea pusă pe ele, suntem convinși că propunerea este pe deplin aliniată regulilor europene, așa cum a fost demonstrat astăzi de o decizie a curții, de a apără Super Liga de acțiunile terților.

Având în vedere circumstanțele actuale, vom parcurge pașii necesari pentru a restructura proiectul, mereu având în vedere scopul de a le oferi fanilor cea mai bună experiență posibilă și, în același timp, de a mări plățile care revin întregii comunități a fotbalului.
ESL

9 cluburi s-au retras oficial din Super Liga Europei: „Nu vom mai participa!” » Agnelli a capitulat: „Competiția nu poate continua”
Sursă: Twitter @Fabrizio Romano

UPDATE, ora 03:30 » Inter a renunțat, AC Milan nu mai e sigură

Renumitul jurnalist italian Fabrizio Romano anunță că Inter este ultimul club care părăsește Super Liga. De asemenea, AC Milan e pe cale să urmeze exemplul rivalei din oraș. Juventus și Real Madrid ar rămâne singurele formații dornice să fondeze ESL.

UPDATE, ora 03:15 » Chelsea, OUT din Super Liga Europei

Chelsea este ultima grupare din Premier League care confirmă ieșirea din noua competiție care, cel mai probabil, nu va mai avea loc în forma prezentată inițial.

„După ce ne-am alăturat competiției la sfârșitul săptămânii trecute, acum am avut timp să analizăm problema per ansamblu și am decis că participarea noastră este în dezacord cu interesul suporterilor, al clubului și al comunității fotbalului”, au comunicat londonezii.

UPDATE, ora 01:20 » Arsenal, Tottenham și Liverpool s-au retras din Super Ligă

Arsenal, Tottenham și Liverpool s-au retras oficial din Super Liga Europei!

UPDATE, ora 01:10 » Manchester United spune și ea pas

Manchester United a anunțat la rândul ei că se retrage din proiect: „Am ascultat cu atenție reacțiile fanilor noștri, ale guvernului britanic și ale celorlalți sponsori. Nu vom participa în Super Liga Europei”.

UPDATE, ora 00:00 » City, anunț oficial

Manchester City este primul club care face un anunț oficial în privința retragerii din Super Liga Europei: „Putem confirma că am început procedurile de ieșire din grupul care are în plan dezvoltarea Super Ligii Europei”.

Au dat dovadă de inteligență când au ascultat vocile din jur, mai ales cele ale fanilor. City este o echipă specială și mă bucur că putem lucra împreună la viitorul mai bun al fotbalului european
Aleksander Ceferin, președinte UEFA, după anunțul lui City

UPDATE, ora 22:30 » Woodward și-a dat demisia. Emoții și cu Agnelli

Vicepreședintele lui Manchester United, Ed Woodward, și-a dat demisia, ca urmare a furtunii create de Super Ligă - mai multe detalii - AICI.

Au apărut și zvonuri în privința lui Andrea Agnelli, conducătorul lui Juventus, despre care s-a scris că a demisionat. Momentan, gruparea italiană neagă informația.

UPDATE, ora 22:00 » Ședință de urgență a cluburilor din Super Ligă

Informațiile apărute în ultimele ore, cu Chelsea, Atletico, Barcelona și Manchester City pregătite să se retragă din Super Liga Europei, au provocat un adevărat cutremur. O ședință de urgență a fost convocată peste exact două ore, miercuri, ora României 00:30. 

UPDATE, ora 21:30 » Fanii lui Chelsea celebrează deja ieșirea din Super Liga Europei

„Am salvat fotbalul!”, cântă fanii lui Chelsea în stradă. 

UPDATE, ora 21:15 » Atletico Madrid intenționează și ea să abandoneze Super Liga Europei

Conform jurnalistului The Times Matt Lawton, Atletico Madrid a fost întoarsă și ea de către protestele fanilor și plănuiește să abandoneze Super Liga Europei!

UPDATE, ora 21:00 » Barcelona și City fac ele pasul înapoi

Manchester City ar fi transmis deja că se retrage din Super Liga Europei, la presiunea fanilor, anunță BBC. 

Joan Laporta, președintele Barcelonei, a declarat că formația catalană așteaptă opinia fanilor, înainte de a lua o decizie finală: „Clubul nu va adera la Super Liga Europei până când socios nu vor vota pentru asta. Echipa lor, decizia lor”.

Conform BBC, Chelsea și City nu au fost implicate 100% din primul moment. Nu au făcut parte dintre inițiatori, dar au acceptat, de teamă să nu fie lăsate pe dinafară.

Chelsea nu mai vrea în Super Liga Europei

Dan Roan, jurnalist BBC, a dezvăluit luni seara că oamenii din conducerea lui Chelsea pregătesc documentația necesară pentru a se retrage din Super Liga Europei. Reacția vehementă a fanilor, atât în mediul online, dar și protestele din fața arenei Stamford Bridge, au dus la această decizie. 

Fanii lui Chelsea, proteste înaintea meciului cu Brighton

Fanii tuturor celor 12 cluburi fondatoare au demarat campanii de protest împotriva Super Ligii Europei. Cei ai lui Chelsea par să aibă și succes. Suporterii „albaștrilor” și-au făcut apariția în jurul arenei Stamford Brigde, înaintea meciului cu Brighton (0-0), de luni, din Premier League. 

+4 FOTO

Chelsea, semifinalistă în Liga Campionilor

Chelsea este calificată în semifinalele actualei ediții din Liga Campionilor, acolo unde ar trebui să o înfrunte pe Real Madrid. UEFA amenință că apariția Super Ligii Europei va duce la înghețarea competițiilor în desfășurare. În aceste condiții, londonezii ar rata șansa de a obține al doilea trofeu în Champions League. 

Citește și alte articole despre Super Liga Europei: 

UEFA acționează în culise ca să spargă Super Liga » Cine ar putea trăda proiectul: „Încă aveți timp să vă întoarceți”

Cel mai dur atac la Super Liga Europei: „Lumea moare și ei vor doar bani. Să-și bage în fund toate milioanele!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (88)
bizantinul
bizantinul  •  22 Aprilie 2021, 17:08

Ideea in sine nu e rea si chiar poate fi benefica, daca s-ar inlatura printr-o modalitate treaba cu 15 echipe care an de an sa joace. Ar trebui niste criterii clare de calificare si participare, altfel am avea niste meciuri amicale intre fondatori, ceea ce se poate face oricand.

cipinho79
cipinho79  •  22 Aprilie 2021, 17:07

solutia e simpla, Real Madrid si Juventus pot juca an de an in Superliga intre ele si sa castige cupa alternativ sa nu se supere nimeni ;) fotbalul adevarat sa ramana in continuare in CL

gazistu
gazistu  •  22 Aprilie 2021, 16:10

SI o luato in buze Agnelli si Perez .. fanii englezi io "trezit" ca altfel se bagau cele 6 in oala cu smoala…. nu mai puteau iesi 40-50 de ani!!!

Vezi toate comentariile (88)
Comentează