INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

UEFA acționează în culise ca să spargă Super Liga » Cine ar putea trăda proiectul: „Încă aveți timp să vă întoarceți”

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, și Florentino Perez, președintele Super Ligii // foto: Guliver/gettyimages
Aleksander Ceferin, președintele UEFA, și Florentino Perez, președintele Super Ligii // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 20 aprilie 2021 13:52 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 14:02

UEFA încearcă să convingă cluburile care încă mai au îndoieli să abandoneze noul proiect și să revină alături de UEFA. Atletico Madrid și Manchester City s-ar putea întoarce. Posibil, și Chelsea.

Odată încheiată ședința Comitetului Executiv UEFA, luni după-amiază, Aleksander Čeferin a avut un discurs necruțător la adresa celor 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europei.

„Ei au scuipat pe fața fotbalului”. UEFA nu acceptă un posibil șantaj

„Pe acești oameni nu-i interesează decât banii care le intră în buzunare. Ei au scuipat pe fața fotbalului. În această afacere, am fost naivi. Aveam șerpi printre noi", a declarat președintele forului continental, anunțând: „Sigur că-mi imaginez Champions League și fără cele 12 echipe. Am votat pentru schimbare și o vom face cu sau fără ele. Deocamdată, vom pedepsi aceste grupări cât de tare putem. Trebuie să fie interzise în competițiile noastre. Și jucătorii lor".

Nu acceptă scenariul potrivit căruia secesioniștii ar fi vrut doar să forțeze renegocierea acordului cu UEFA. „Dacă asta era ideea, a fost proastă. Nu vom mai renegocia nimic. Agnelli mi-a spus: «E un proiect fantastic». Dacă vor reveni, va fi pentru un proiect fantastic".

Stategia UEFA care ar aduce sfârșitul Super Ligii

Jesper Möller, membru în ComEx UEFA și președintele federației daneze, a declarat pentru postul TV scandinav DR că prima măsură e să suspende Real, Man. City și Chelsea din semifinalele Ligii: „Trebuie să le excludem imediat din competiție. Mă aștept ca vineri să se întâmple".

L'Équipe susține însă că, simultan cu amenințarea suspendării, forul de la Nyon încearcă să fărâmițeze Super Liga, atrăgând înapoi unele dintre cluburi. „Strategia este să convingă pe unii, care mai au încă îndoieli, să abandoneze noul proiect și să revină alături de UEFA, cu promisiunea de a nu fi sancționați", a dezvăluit o sursă a cotidianului francez. „Dacă reușești să scoți de pe listă două sau trei cluburi va fi sfârșitul Super Ligii, lansată oricum într-o manieră atât de dezordonată".

Atletico, City și Chelsea, țintele UEFA

Parcă dorind să confirme strategia UEFA, Čeferin a declarat astăzi: „Au făcut o mare eroare. Unii zic că e lăcomie, alții vorbesc de dispreț, de aroganță... Încă au timp să se răzgândească. Oricine poate greși. Acele cluburi care se simte acum mari și intangibile ar trebui să nu uite de unde au plecat. Și să înțeleagă că dacă sunt uriașe în acest moment e și datorită UEFA".

Conform L'Équipe, Atlético Madrid și Manchester City nu ar fi încă hotărâte sută la sută: „Ele ar fi țintele UEFA". Jurnaliștii britanici mai dau un nume care s-ar putea întoarce. Chelsea. Presiunea imensă a fanilor i-ar putea influența pe albaștri. 

Banii au devenit astăzi mai importante decât gloria, lăcomia mai importantă decât loialitatea și dividendele mai importante decât pasiunea. - Aleksander Čeferin, președintele UEFA

Vreau să fiu foarye clar. FIFA e construită pe valorile adevărate ale sportului. Suntem total împotriva Super Ligii. UEFA are sprijinul meu. - Gianni Infantino, președinte FIFA

Bomba nucleară a explodat. A început al treilea război mondial, dar în fotbal. Încă nu știm cine este rănit mai grav și cum vom scăpa nevătămați. - Zbigniew Boniek, membru ComEx UEFA și președintele federației poloneze

Mai multe știri despre Super Liga Europei:

Cel mai dur atac la Super Liga Europei: „Lumea moare și ei vor doar bani. Să-și bage în fund toate milioanele!”

Prima care profită de pe urma scandalului cu Super Liga Europei? PSG poate da lovitura deceniului!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
gazistu
gazistu  •  21 Aprilie 2021, 00:23
Postat de xclx pe 20 Aprilie 2021, 14:04

SuperLiga avea sanse daca participau si PSG, Bayern si Dortmund... fara ele 0... UEFA ramane cu 2 campionate tari , ceea ce este sufiecient incat sa isi permita o scurta rebeliune. Toate astea 12 o sa se roage de UEFA sa fie primite inapoi ...

perfect de acorrd.... o sa se plictiseasca sa se joace intre ele... tot aceleasi 12 echipe...

gabir
gabir  •  20 Aprilie 2021, 17:36

Cred ca și-au asumat un risc destul de mare cu super liga. De unde mai găsesc alte echipe in afara celor 12 dacă va fi suspendata automat orice echipa care joaca un an in super liga. Ești invitat sa joci un an iar apoi rămâi și fără super liga și fără UEFA. Cred ca situația este imposibila. Și apoi cine îți garantează ca spectatorii nu se vor satura de aceleași meciuri între aceleași echipe? Nu vor mai fi surprize, o echipa mică nu va putea sa mai bată o echipa mare. Trist... eu unul nu o sa plătesc niciun leu in plus sa văd o astfel de competiție!

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  20 Aprilie 2021, 17:35

Puterea sta in federatiile nationale, doar ele detin parghiile prin care sa pedepseasca echipele .

Vezi toate comentariile (17)
Comentează