INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA

Denunță monopolul UEFA! A început „meciul” rebelilor din Super Ligă la Curtea Europeană de Justiție

Denunță monopul UEFA! , Foto: Getty Images
Denunță monopul UEFA! , Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 12 iulie 2022 12:55 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 14:06

Avocații cluburilor fondatoare ale Super Ligii au reclamat „mâna de fier” cu care UEFA conduce fotbalul european. Verdictul în acest proces, la finele anului.

Războiul deschis între cluburile fondatoare ale Super Ligii și UEFA a ajuns într-o nouă fază. Meciul decisiv are loc la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și luni a început procesul la Luxemburg. 

Avocații dizidentelor Real Madrid, Barcelona și Juventus au fost audiați luni și își mențin poziția, care ar putea schimba structura fotbalului european sau, dimpotrivă, judecătorii le vor da câștig de cauză celor de la UEFA în acțiunea de a-i submina pe secesioniști, îngropând definitiv proiectul înființării unei competiții concurente.

Universitatea Craiova și-a stabilit țintele în mercato: „Discutăm cu un atacant pe care am oferit 700.000 de euro în urmă cu doi ani”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Universitatea Craiova și-a stabilit țintele în mercato: „Discutăm cu un atacant pe care am oferit 700.000 de euro în urmă cu doi ani”

Denunță monopul UEFA

„Suntem aici în apărarea libertății care face din UE un teritoriu unic în lume, propunându-ne să luptăm contra practicilor antieconomice”, a spus avocatul Miguel Odriozola Alen în pledoaria prin care denunță „mâna de fier cu care UEFA încearcă să distrugă toate proiectele alternative ce îi amenință monopolul și puterea absolută pe care și-o arogă pe o piață liberă”. 

De asemenea, acesta susține că UEFA suferă de un „conflict de interese ce împiedică apariția unei alte competiții, amenințătoare pentru Liga Campionilor și celelalte cupe existente, care ar repartiza mai bine fondurile" și atacă organismul condus de Ceferin pentru că a încercat să defăimeze și să rupă unitatea «rebelilor» în aventura lor de separare”.

Donald Slater: „Existența unei ligi închise, incompatibilă cu meritul sportiv”

De partea celalaltă, Donald Slater, reprezentantul UEFA, a contratacat, declarând că „o duzină de cluburi a vrut să-și tragă partea leului fără a împărți banii cu nimeni și au promis că vor crea propriile structuri pentru a proteja sportul și a asigura dezvoltarea durabilă a fotbalului pentru toți. 

Existența unei ligi închise, rezervată celor mai bogate cluburi și având obiectivul unui profit cât mai mare, este incompatibilă cu modelul sportiv european, bazat pe merit”. 

Și a dat exemplul lui Sheriff Tiraspol, care a învins-o cu 2-1 pe Real, la Madrid.

În virtutea articolelor 101 și 102 din Tratatul de funcționare al UE, ce interzice monopolul, Tribunalul Comercial din Madrid a suspendat sancțiunile date de UEFA și a trimis cazul la Curtea de Justiție, estimând că UEFA „a abuzat de poziție dominantă când a anunțat măsuri disciplinare împotriva cluburilor fondatoare ale Super Ligii”. 

Verdictul în acest dosar se va da pînă la finele anului.

Citește și:

Scandal imens la naționala Iranului. Selecționerul care a calificat echipa la Mondial, dat afară la presiunea jucătorilor!

Sperietura de la miezul nopții » Guardiola, urmărit pe bicicletă prin Manchester

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  12 Iulie 2022, 14:14

Parintele superligii Perez merita inchisoare pe viata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează