INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIECHTENSTEIN - ISLANDA 1-4

Fiul unui fost jucător de la Barcelona și Chelsea a debutat în naționala Islandei » Cine este noua vedetă a nordicilor

Echipa națională de fotbal a Islandei FOTO Facebook KSÍ - Knattspyrnusamband Íslands
Echipa națională de fotbal a Islandei FOTO Facebook KSÍ - Knattspyrnusamband Íslands

Articol de - Publicat joi, 01 aprilie 2021 13:12 / Actualizat joi, 01 aprilie 2021 14:24

Islanda a învins Liechtenstein, scor 4-1, în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, iar tânărul Sveinn Aron Gudjohnsen (22 de ani) a debutat în naționala nordică.

Sveinn Aron Gudjohnsen aparține de Spezia, dar în prezent este împrumutat la Odense, în prima ligă din Danemarca. Sveinn Aron este fiul lui Eidur Gudjohnsen, unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului islandez. Eidur a evoluat pentru formații importante din Europa de Vest, precum Barcelona, Chelsea, Monaco sau Tottenham, și ocupă primul loc în clasamentul all-time al celor mai buni marcatori din naționala nordică, la egalitate cu Kolbeinn Sigtorsson.

Arnar Thor Vidarsson: „Este o presiune mare pe Sveinn în acest moment”

„Suntem conștienți că a fost o situație dificilă, mai ales pentru Sveinn Aron. A fost golgeterul naționalei în calificările pentru Campionatului European de tineret, a înscris la turenul final și a jucat foarte bine în primele două meciuri din grupe. Dacă nu ar fi purtat numele de Gudjohnsen, ar fi fost natural să facă acest pas la prima echipă. Este o presiune mare pe Sveinn în acest moment”, a declarat selecționerul Arnar Thor Vidarsson.

Sveinn Aron Gudhohnsen a ajuns în lotul Islandei direct de la EURO U21

Islanda U21 s-a calificat pentru a doua oară în istorie la Campionatul European U21, iar Sveinn Aron Gudhohnsen a fost cel mai bun jucător din echipa națională de tineret. A înscris 5 goluri în preliminarii, iar la turneul final din Ungaria și Slovenia a fost singurul marcator al echipei.

Islanda U21 a fost eliminată după primele două partide, cu Rusia (1-4) și cu Danemarca (0-2), iar Gudjohnsen a fost chemat la prima reprezentativă pentru a debuta împotriva celor de la Liechtenstein. A început partida ca titular, iar în minutul 63 a fost înlocuit de Holmbert Fridhonsson.

Fiul unui fost jucător de la Barcelona și Chelsea a debutat în naționala Islandei » Cine este noua vedetă a nordicilor
Sveinn Aron Gudjohnsen a strâns 34 de selecții pentru echipele naționale de juniori ale Islandei și a marcat 11 goluri FOTO Reuters

Am fost puțin emoționat la început, dar apoi am început să intru în joc. Nu mă așteptam să fiu titular, am fost puțin șocat când am aflat dimineață. Eram la micul dejun. Islanda a avut posesie bună și am ținut ritmul pe tot parcursul jocului, iar asta a fost minunat.

Sveinn Aron Gudjohnsen

6a fost nota primită de Sveinn Aron Gudjohnsen la debutul său pentru echipa națională: „A jucat bine în primul său meci. I-a marcat pe cei trei fundași din Liechtenstein și a creat spații pentru coechipieri. Ar fi putut să se poziționeze mai bine și să folosească singura sa muniție reală”, au scris jurnaliștii de la visir.is

Eidur Gudjohnsen a intrat în istoria fotbalului în 1996

Eidur Gudjohnsen, tatăl lui Sveinn Aron, este în prezent secund al echipei naționale a Islandei. A participat alături de naționala „vikingilor” la EURO 2016, iar pe 24 aprilie 1996 a intrat în istoria fotbalului când a debutat pentru Islanda. Într-un amical cu Estonia disputat la Tallinn, Eidur a intrat pe teren în locul tatălui său, Arnor Gudjohnsen. Este singurul cuplu tată-fiu din lume care a jucat pentru o echipa națională în același meci.

Arnor și Eidur Gudjohnsen erau anunțați titulari la partida cu Macedonia de Nord din startul preliminariilor CM din 1998, dar Arnor s-a accidentat și nu a mai apucat să joace alături de fiul său în echipa națională a nordicilor.

14 goluria marcat Arnor Gudjohnsen pentru Islanda, iar acesta a evoluat în 73 de partide în perioada 1979-1997

88 de selecțiia strâns Eidur Gudjohnsen pentru naționala nordică

VIDEO. Gol superb înscris de Eidur Gudjhonsen într-o partidă cu Leeds United

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Avem de ce să ne temem și de Liechtenstein » Gol fabulos cu Islanda: „Se întâmplă o dată în viaţă”

Macedonenii, în culmea fericirii după victoria cu Germania, 2-1: „Noi am schimbat definiția fotbalului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează