INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Directorul sportiv al lui Hatayspor a murit la cutremurele din Turcia! A jucat singurul meci european cu Fenerbahçe împotriva Stelei

A murit și Taner Savut, directorul sportiv al lui Hatayspor
A murit și Taner Savut, directorul sportiv al lui Hatayspor

Articol de - Publicat miercuri, 22 februarie 2023 14:17 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2023 14:55

Încă o veste tristă vine din Turcia. După Christian Atsu, atacantul lui Hatayspor, și directorul sportiv al clubului din Super Lig a fost găsit fără suflare în dărâmăturile provocate de cele două seisme devastatoare din Turcia și Siria, care au făcut peste 46.000 de morți. 

Taner Savut locuia cu fotbalistul ghanez în același bloc, prăbușit, și era căutat de două săptămâni de către echipele de salvare. 

Zidul blaugrana! Barcelona n-a pierdut decât un meci în La Liga și se luptă cu recordurile
SPANIA
Zidul blaugrana! Barcelona n-a pierdut decât un meci în La Liga și se luptă cu recordurile

A murit și directorul sportiv al lui Hatayspor

Identitatea i-a fost recunoscută doar după testul ADN. Fost fundaș dreapta, Savut a jucat singurul meci european cu Fenerbahçe împotriva Stelei în septembrie 1997 (1-2) în primul tur al Cupei UEFA, potrivit Fotomac

În 2002, când evolua la Sakaryaspor, a scăpat ca prin minune dintr-un grav accident rutier, în care au murit șase persoane. Oficialul de 48 de ani lucra din iulie 2022 la Hatay.

Un FAKE NEWS i-a făcut pe salvatori să oprească orice căutare. Christian Atsu a fost găsit prea târziu, sub dărâmături

Jucătorul ghanez Christian Atsu s-a stins sub blocul prăbușit la primul mare cutremur care a lovit Turcia, pe 6 februarie. Inițial, s-a anunțat că atacantul a fost salvat, iar clubul său, Hatayspor, a oprit temporar căutările. Dar nu era la spital, cum se spusese. Corpul fără suflare a fost descoperit după 12 zile. Atsu avea 31 de ani.

Impresarul lui, Nana Sechere, a povestit că duminică noaptea s-a dus la un coleg, în vizită, și s-a întors acasă la ora 4 dimineața. Acasă, în apartamentul de la etajul 9 al clădirii Renaissance din Antakya. Doar 17 minute mai târziu, blocul nou cu 12 etaje s-a prăbușit la primul mare cutremur ce a lovit sud-estul Turciei, de 7,8 grade pe scara Richter.

Unii coechipieri care locuiau în același Renaissance au reușit să iasă de sub dărâmături. El a fost dat dispărut, la fel ca directorul sportiv Taner Savut. Luni seară, cotidianul lusitan A Bola a anunțat că internaționalul ghanez a fost salvat și e la spital, rănit la piciorul drept și la abdomen și cu probleme de respirație. Imediat, Mustafa Özat (ofițer de presă la Hatay) a negat pentru agenția DHA.

Marți dimineață însă, Özat a afirmat la Radyo Gol: „Atsu a fost scos, e afară. E rănit". Chiar și doctorul echipei, Gürbey Kahveci, confirmase: „Atsu a fost dus la spitalul Dortyol". Nu era acolo.

Miercuri, antrenorul Volkan a șocat cu declarația sa: "Vă rog, nu scrieți că a supraviețuit fără să fiți siguri că a supraviețuit! Oamenii au familii, speranța și durerea sunt tot mai mari. Nu există nicio veste. Nu v-aș zice dacă ar fi la spital?". Era adevărul. Agentul Nana Sechere a comentat stupefiat: „Clubul m-a anunțat că a fost găsit în viață, însă nu am aflat unde este. Pentru familie, tot ce se petrece e devastator”.

Directorul sportiv al lui Hatayspor a murit la cutremurele din Turcia! A jucat singurul meci european cu Fenerbahçe împotriva Stelei
Christian Atsu

„E regretabil că nimeni de la club nu e aici”

Acela a fost, probabil, momentul critic. O zi, cei de la club au crezut că Atsu a fost salvat. Atunci, jucătorii și mulți oficiali au plecat la Istanbul, cu tot cu familiile. Au întrerupt o vreme căutările special pentru el.

Când rudele sale erau disperate, la Antakya, fără sprijin, Nana Sechere s-a plâns: "Lucrurile se mișcă teribil de încet. E regretabil că nimeni de la Hatayspor nu este aici. Poziția, influența și cunoașterea terenului ne-ar fi fost de mare ajutor. Îi implorăm pe președintele clubului și pe primarul Lütfü Sava să facă orice este posibil ca să-l salvăm". Era prea târziu.

Sâmbătă, la 12 zile de la dispariție, impresarul turc al jucătorului, Murat Uzunmehmet, a dat vestea cruntă: „Corpul neînsuflețit al lui Atsu a fost găsit sub dărâmături”.

Citește și:

„Ajunge cu minciunile! UEFA a ajutat VARdrid” » Istvan Kovacs, în mijlocul furtunii

Guardiola, înainte de RB Leipzig - City: „Să câștigăm Champions League de 3-4 ori? Doar o echipă poate”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează