INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID 2-5

Reacții împărțite după arbitrajul lui Istvan Kovacs din Liverpool - Real Madrid » As l-a numit „ungur” în caseta meciului

Istvan Kovacs // FOTO: Imago +13   FOTO
Istvan Kovacs // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 februarie 2023 10:48 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2023 11:13

Arbitrul Istvan Kovacs (38 de ani) a împărțit lumea fotbalului în două tabere după Liverpool - Real Madrid 2-5. Englezii susțin că trebuia să dea penalty când Carvajal l-a împins pe Núñez la 2-3. Spaniolii cred că a procedat corect că a lăsat jocul să continue.

Dacă anul trecut, la Manchester City - Real 4-3, în turul semifinalei Ligii, Istvan Kovacs era apreciat de ambele părți și de specialiștii europeni, remarcându-se mai ales în minutul 74, când a folosit excelent legea avantajului, lăsând jocul să continue la faza încheiată cu golul lui Bernardo Silva, arbitrul a fost și criticat marți seară, după Liverpool - Real.

Acțiunea din minutul 53, la 2-3 pe tabelă, a fost controversată. Dani Carvajal l-a împins pe Núñez din spate, cu brațul drept, și atacantul gazdelor s-a dezechilibrat în aer. A cerut penalty, „centralul" nu a dat și nici VAR nu l-a chemat la margine să revadă momentul.

Pep Guardiola, înainte de RB Leipzig - Manchester City: „Să câștigăm Champions League de 3-4 ori? Doar o echipă poate”
MANCHESTER CITY
Pep Guardiola, înainte de RB Leipzig - Manchester City: „Să câștigăm Champions League de 3-4 ori? Doar o echipă poate”

BBC nu e de acord cu Istvan Kovacs: „Carvajal îl împinge pe Núñez când acesta sare”

Și Ion Crăciunescu, arbitrul finalei CL din 1995, Milan - Ajax 0-1, a considerat că arbitrul a greșit. „Ceea ce face Carvajal e împingere cu o mână. Iar împingerea aceea e fault oriunde. Penalty! Îmi pare rău pentru Istvan Kovacs. Dacă nici asta nu e împingere, ar trebui scoasă din legile jocului", a declarat acesta pentru Gazeta Sporturilor.

Jurnaliștii englezi l-au criticat și ei. „Penalty absolut la Núñez. A fost fault evident”, a spus Francis Mead, fost ziarist la BBC. „Carvajal îl împinge pe Núñez când acesta sare", s-a comentat live pe site-ul BBC.

„Ajunge cu minciunile! UEFA a ajutat VARdrid”

Daily Mail a adăugat, pe aceeași linie: „Trebuia 11 metri? Jucătorii sunt îndreptățiți să ceară. E clar că Núñez a fost împins de Carvajal când a sărit". La fel, The Guardian: „Exact în clipa în care se pregătea să lovească mingea cu capul, Núñez a fost dezechilibrat de Carvajal. Liverpool a vrut lovitură de pedeapsă, Kovacs nu a fost de acord și nu a existat verificare VAR".

Un site insular, apropiat de „The Reds", LiverpoolFCNews.uk, a fost cel mai vehement: „Ajunge cu minciunile! Iată cum a ajutat-o UEFA pe Real VARdrid! Pentru Liverpool, delegarea acestui arbitru român a fost o eroare totală", contestând decizia din minutul 53: „A fost împingere în careu".

Istvan Kovacs, contestat: 58% au văzut 11 metri la un sondaj de pe Marca

Spaniolii, care i-au dat două stele (și Marca, și Mundo Deportivo), l-au lăudat pe Kovacs, numit „ungur" de AS în caseta meciului. Pavel Fernández, specialistul Marca în arbitraj, a analizat la emisiunea radiofonică Marcador Europeo.

„Carvajal pune mâna pe atacantul uruguayan, însă nu îl împinge. Arbitrul român e corect când consideră că nu e nimic de pedepsit la acțiunea apărătorului de la Real.

 Ulterior, acesta a scris pe Twitter: „Cei care mă cunoașteți știți că nu îmi place Istvan Kovacs, dar astăzi trebuie să retractez. A fost fantastic în toate privințele". Totuși, în sondajul făcut de Marca pe site, 58% dintre cei peste 4.000 de participanți au votat că a fost penalty.

Gazzetta dello Sport: „Istvan Kovacs a evitat problemele”

Italienii de la Gazzetta dello Sport l-au lăudat și ei: „Românul a asistat fără a interveni excesiv într-o seară istorică. A ținut în mână un meci corect, fără mari conflicte, evitând problemele și ieșirile în evidență. Nu a protestat nimeni, iar cuplul italian de la VAR Irrati-Guida nu l-a chemat deloc la margine".

Notele lui Istvan Kovacs în presa europeană

  • 6,5 în Gazzetta dello Sport 
  • 6,5 în Corriere dello Sport 
  • 6 în Daily Mail
  • 6 în L'Equipe

FOTO. Cele mai tari meme-uri după Liverpool - Real Madrid

La 2-0: „Cheamă o ambulanță”. La 2-5: „Dar nu pentru mine”
Real Madrid e „complet alt animal”
Fanii lui Liverpool așteptând revanșa contra lui Real Madrid
Fețele fanilor lui Liverpool de-a lungul desfășurării meciului
Liverpool e încă în Euro...vision
+9 FOTO

Citește și: 

Carlo Ancelotti e categoric după Liverpool - Real Madrid: „Calificarea nu e jucată” » A remarcat doi fotbaliști

Thibaut Courtois explică gafa făcută în meciul Liverpool - Real Madrid: „A fost vorba de ghinion”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (21)
bicaridica
bicaridica  •  22 Februarie 2023, 18:15

Ma mandresc cu unguri, superlative românești, de genul lui Loti Boloni, primul ROMAN cu o suta de selecții in națională, cu Bernadette Szocs, o frumusete INCANTATOARE, pe langa un sportiv de nivel mondial, cu Istvan Kovacs, un arbitru de TOP MONDIAl. Sa crape inima in voi, haterilor!

bogat
bogat  •  22 Februarie 2023, 17:00

Pe bune, citati chiar in titlu ce zice "Un site insular, apropiat de „The Reds""? Si continuati cu opinia tabloidului Daily Mail si a unui fost ziarist BBC? Aveti surse de o probitate si credibilitate fantastica. :)) Altfel nu inteleg de ce tot insistati in faze la care e nevoie de cateva reluari iar parerile sunt impartite. Si mai ales nu inteleg de ce v-ati facut un obiectiv din a critica permanent si pe baza de detalii arbitrii romani care de bine de rau sunt selectati la meciuri de nivel inalt european. In fapt VAR putea sa intervina dar n-a facut-o, iar acolo era un italian. Personal cred ca romanul Istvan a arbitrat foarte ok si a fost la nivelul meciului. Faza asta la limita o fi fost importanta, insa infrangerea tine mai mult de jocul lui Liverpool dupa ce au avut 2-0. La nivelul asta nu e permis sa te intoarca in asemenea hal adversarul, nici macar atunci cand e vorba despre Real. Liverpool putea sa joace mai asezat la 2-3, sa nu riste si macar sa pastreze sanse mai mari pentru retur.

mr90
mr90  •  22 Februarie 2023, 16:03

Serios : "pune mâna pe atacantul uruguayan, însă nu îl împinge" ??? Daca esti in AER in saritura orice atingere iti poate schimba traiectoria ! Daca era la nivelul solului, da nu prea conteaza, dar in aer este alta dinamica ...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează