INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID 2-5

FINAL Liverpool - Real Madrid 2-5 » Trupa lui Jurgen Klopp, dezmembrată sub ochii lui Istvan Kovacs. Cum s-a descurcat arbitrul român

Liverpool - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images +23   FOTO
Liverpool - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2023 23:59 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2023 00:18

Real Madrid a dezmembrat Liverpool în turul optimilor Ligii Campionilor, scor 5-2. Pe Anfield, Istvan Kovacs a făcut o greșeală când a refuzat un penalty valabil pentru cormorani. Returul de la Madrid va avea loc pe 15 martie.

Reeditarea finalei Ligii din ediția trecută se joacă pe Anfield Road, unde István Kovács fluieră duelul dintre Liverpool și Real Madrid. E al 22-lea meci din acest sezon pentru arbitrul de 38 de ani, care a mai condus trei partide în actuala ediție a UCL. După semifinala Manchester City - Real Madrid din primăvară, acesta este cel mai important joc la care a fost delegat.

40 de cluburi împotriva Barcelonei! Culmea, absentează tocmai Real Madrid
BARCELONA
40 de cluburi împotriva Barcelonei! Culmea, absentează tocmai Real Madrid

Courtois, ce gafă în startul optimii Liverpool - Real Madrid!

Campioana Europei l-a recuperat doar pe Benzema dintre indisponibili, nu și pe Kroos și Tchouameni, neamțul fiind însă rezervă. Dincolo, Klopp poate miza pe Darwin Núñez, care era incert pentru o accidentare la umăr. Și uruguayanul aprinde confruntarea cu o execuție genială. 

Mingea servită în marginea careului mic de Salah este reluată cu călcâiul în gol, Courtois fiind prins în contratimp. Minutul 4, o altă deschidere rapidă de scor, precum cea de la City - Real (2). 

„Cormoranii" confirmă revenirea de formă și Salah e aproape de 2-0, după o cursă încheiată cu un șut alături de poartă. Egipteanul înscrie puțin mai târziu, profitând de gafa antologică a lui Courtois, căruia i-a sărit mingea din genunchi și s-a pierdut!

Fețele fanilor lui Liverpool de-a lungul desfășurării meciului
Real Madrid e „complet alt animal”
La 2-0: „Cheamă o ambulanță”. La 2-5: „Dar nu pentru mine”
Fanii lui Liverpool așteptând revanșa contra lui Real Madrid
Liverpool e încă în Euro...vision
+9 FOTO

Coșmarul Vinicius a marcat de 5 ori în 4 meciuri contra lui Liverpool!

Real, condusă cu 2-0, își amintește de thrillerul de-acum zece luni, de pe Etihad, și strânge scorul, la prima mare ocazie. Diagonala lui Viní Júnior dintre trei adversari nu-i lasă nicio speranță lui Alisson. Portarul gazdelor intervine apoi excelent la o fază trasă la indigo și evită egalarea. 

Puțin mai devreme, Núñez nu a putut împinge mingea în plasă din doi metri. Dincolo, vine rândul lui Alisson s-o „comită", concurându-l pe Courtois. Trimite direct în Vinícius, care se ferește, și mingea pasată în spate de Gomez ricoșează în poartă. Incredibil, 2-2! Real pare mai periculoasă pe contre și Rodrygo este la un pas de 2-3, dar Robertson îi suflă mingea extraordinar. Egal la pauză, după o repriză spectaculoasă și imprevizibilă.

Benzema a pornit și el morișca pentru Real Madrid

Se face totuși 2-3, chiar la reluare. Din fază fixă. Assist Modrici și „cap" (nemarcat) Militão. Chiar 2-4, după șutul lui Benzema, deviat de Joe Gomez. Apar primele faze de judecat pentru Kovács. Mai întâi, la 2-3, împingerea în careu a lui Núñez de către Carvajal, la care românul lasă jocul să meargă, confirmat fiind de VAR-ul Irrati.

„E împingere cu o mână. Împingerea aceea e fault oriunde. E penalty, îmi pare rău pentru Kovacs! Dacă nici asta nu e împingere, atunci ar trebui scoasă din legile jocului”, a spus Ion Crăciunescu, contactat de Gazeta Sporturilor.

 Italianul a apreciat tot fără penalty (henț) și mingea ce îl lovește în braț pe Carvajal. Showul e în celălalt careu, unde Benzema se distrează și fructifică pasa lui Vini, după ce îl driblează pe Alisson. Calificarea este jucată din tur.

Vezi AICI programul complet și rezultatele din optimile Champions League

FINAL  » Liverpool - Real Madrid 2-5

  • Au marcat: Nunez '4, Salah '14 / Vincius Junior '21, '36, 'Éder Militão '47, Benzema '55, '67
  • Click AICI pentru live + statistici
  • Atmosferă de senzație pe „Anfield Road”! Nu există scaune goale în „templul” lui Liverpool, peste 53.000 de fani asistă la duelul cu Real. Partida a fost prefațată de un moment de reculegere în memoria lui Amancio Amaro, fostul mare jucător și președinte de onoare al lui Real Madrid.
Ce gafe uluitoare în Liverpool - Real Madrid! Thibaut Courtois i-a făcut cadou golul lui Salah, sub privirile lui Kovacs » Alisson l-a „copiat” 20 de minute mai târziu
LIVERPOOL - REAL MADRID
Ce gafe uluitoare în Liverpool - Real Madrid! Thibaut Courtois i-a făcut cadou golul lui Salah, sub privirile lui Kovacs » Alisson l-a „copiat” 20 de minute mai târziu

Liverpool - Real Madrid, echipele de start

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Bajcetic - Salah, Gakpo, Nunez
Rezerve: Adrian, Kelleher, F. Carvalho, D. Jota, Elliot, Firmino, Jones, Keita, Matip, Milner, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas
Antrenor: Jurgen Klopp

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Alaba - Valverde, Camavinga, Modric - Rodrygo, Benzema, Vinicius Junior
Rezerve: Lunin, Arribas, Asensio, Ceballos, Nacho Fernandez, Hazard, Kroos, Lucas, Martin, Odriozola, Rodriguez, Vallejo
Antrenor: Carlo Ancelotti

Stadion: Anfield Road (Liverpool)
Arbitru: Istvan Kovacs // Asistenți: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene

UPDATE Fanii lui Liverpol au făcut show înaintea duelului de gală cu Real Madrid

Suporterii „cormoranilor” s-au strâns în afara stadionului, unde au început spectacolul încp de dinainte de meci, aprinzând câteva materiale pirotehnice. A fost o atmosferă incendiară pe „Anfield”!

Atmosfera înainte de meci / foto: Guliver/Getty Images
Liverpool - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Liverpool - Real Madrid / foto: Imago Images
Liverpool - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Liverpool - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
+19 FOTO

VIDEO Atmosfera din afara stadionului, înainte de Liverpool - Real

Citește și:

Fostul portar din Liga 1, discurs vehement la adresa criticilor lui Tătărușanu: „Nu stresul e boala secolului, ci frustrarea!”

Marcus Rashford, cel mai de temut atacant al Europei după Mondial: 16 goluri în 17 meciuri » Datorită lui, United e în cursă spre 4 trofee

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (121)
balotelli
balotelli  •  03 Aprilie 2023, 12:40
Postat de VardyParty pe 02 Aprilie 2023, 17:13

Hai, mai sctie-mi si din alta parte!

Ți-au rămas nu mai puțin de 4 reply-uri pe țeavă :-(((. 2 aici, 2 pe articolu' cu Bododel. Ca să fie echitabil. Vezi că dacă pui link-uri nu-ți încarcă mesajele! Ți-am zis să-i urmezi sfatul lu' nea Jiji - să scrii în "cipriotă"... Charalambous style. La valoarea ta... ce-i așa greu să inventezi o limbă? Un oltean poate orice... mai ales când o dă pe mai multe limbi... pe articolele unde pitzipoancele fac legea! :-)))

balotelli
balotelli  •  03 Aprilie 2023, 01:59
Postat de VardyParty pe 02 Aprilie 2023, 17:07

OK Balo, acum ia 1, 2 si 3 din ce ti-am dat înainte si zi asa: 1_23@. Ce zici, merge?

Merge ca uns, frate! Chiar îți mulțumesc pentru link, fără glumă. Cel mai probabil n-aș fi auzit vreodată de el dacă nu m-ai fi ghidat tu într-acolo (că tot uitasem cratima de la 'într-adevăr' în precedenta postare). Sper să nu uit până mâine ce-am ascultat azi și să-ncep să mișc lucrurile, că prea am lenevit pân' acum. Am reținut totuși 2 chestii din ce-a zis moshu'... adică alea de se potrivesc la fix: 1). "If everybody gets caught in your game... you lose!".... și 2)." 'U' have no right to force somebody out of their prision!" De ce le-oi fi reținut tocmai p-astea... nu știu. Da' nu-mi bat capu'... că tu sigur știi. Pentru că mă cunoști mai bine decât mă cunosc eu. Altfel nu m-ai fi trimis acolo. Lucru pentru care... încă o dată... îți mulțumesc.

balotelli
balotelli  •  02 Aprilie 2023, 20:42
Postat de VardyParty pe 02 Aprilie 2023, 17:12

Pai bineinteles ca ai ratat o sansa, Balo. Viata este ca o taraba de vechituri la talcioc: nu exista duplicate. Cand vezi ce vrei / stii ce trebuie sa faci, faci. A doua sansa nu mai exista. Si apoi, cel mai greu lucru e sa traiesti cu tine insați.

Așa-i. Până la urmă, când tragem linie, conștiința e tot ce rămâne din noi când trecem dincolo. Când am văzut mesajul prima dată am citit "duplicitate" în loc de "duplicate". Nu înțelegeam de ce zici că nu există în viață așa ceva. Mi-a și sărit gândul la celelalte 2 conturi de pe care scriu. Mă simțeam vizat/vinovat deja... că-ntradevăr aia chiar se poate numi "duplicitate". Și tu ai 3 conturi, însă ești corect. Odată ce ți-ai făcut altul, nu-l mai folosești pe cel vechi,... spre deosebire de mine... care le folosesc în paralel cu ăsta pentru a mă contra de pe ele cu un rapidist. :-(((. "cu tine însăți"?! De ce la feminin? 'a' nu e lângă 'u' pe tastatură. Sau ți se pare că sufletul meu... ăla de care ziceai mai demult că e "mai chinuit decât cred"... are chip de fată? :-)))

Vezi toate comentariile (121)
Comentează