INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Tatăl lui Messi a ajuns la Barcelona pentru negocierile finale! Leo va câștiga o sumă ireală la City: „O operațiune care va distruge fotbalul”

Tatăl lui Messi a ajuns la Barcelona pentru negocierile finale! Leo va câștiga și mai mult la City: „O operațiune care va distruge fotbalul”
Tatăl lui Messi a ajuns la Barcelona pentru negocierile finale! Leo va câștiga și mai mult la City: „O operațiune care va distruge fotbalul”

Articol de - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 11:53 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 13:50

Argentinianul Leo Messi ar avea un salariu anual de 140 de milioane de euro la Manchester. Jorge Messi, tatăl și agentul jucătorului, a ajuns la Barcelona pentru negocierea finală cu președintele clubului, Josep Maria Bartomeu

După aproape două decenii, Leo Messi se desparte de Barcelona. Nici Victor Font, care va candida în 2021 la alegerile prezidențiale ale clubului catalan, nu mai crede că există o cale de întoarcere. "Sunt sigur că nu a fost o decizie de ultimă oră, s-a gândit mult la ea. Mi-e greu să cred că se mai poate schimba ceva", a declarat acesta la Sky Sports.

Jorge, tatăl și impresarul jucătorului, a ajuns deja în capitala Catalunyei, pentru negocierea finală cu Josep Maria Bartomeu. Acesta insistă să-i propună prelungirea contractului pe doi ani, în aceleași condiții, putând pleca vara viitoare. "Nu vrea să intre în istorie drept președintele care l-a pierdut pe Messi", scrie Marca.

„Nu știu dacă Leo va pleca. Totuși, e dificil să rămână. Nu am vorbit cu Guardiola” 
Jorge Messi, la sosirea la discuții, conform Cuatro

Între timp, au fost dezvăluite cifrele înțelegerii argentinianului cu Man. City. Care ar fi mai mari decât cele prezentate până acum. The Sun susține că, în cinci ani de contract cu City Football Group (trei la Man. City și doi la New York City FC, unde ar putea fi coleg cu Alex Mitriță), Messi va câștiga 700 de milioane de euro numai din salariu:

  • 140 de milioane anual;
  • 11,6 milioane lunar;
  • 2,7 milioane săptămânal;
  • 383.560 zilnic;
  • 16.000 pe oră!

Daily Mail a făcut o analiză a acestui acord cu experți financiari din lumea sportului, iar concluzia e drastică: "O operațiune care va distruge fotbalul".

Luis Suarez, acord cu Juventus: 30 de milioane net pentru trei ani! Unde pleacă Higuain

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
108912349602495
Trevor Trevor  •  02 Septembrie 2020, 22:30
Postat de bertino pe 02 Septembrie 2020, 16:26

De Maguire ai auzit tu ca a fost mediatizat. Dar fii convins ca pe la echipe gen Southampton, West Ham sau Newcastle e plin de ghiolbani

Southampton are cea mai buna academie in anglia ;)

prahoveanul
prahoveanul  •  02 Septembrie 2020, 21:37

Nimeni nu merită niciodată atâția bani, mai ales un sportiv, indiferent cine e. Sumele din fotbal sunt aberante, total nejustificate și depășesc orice limită. Corect: în felul ăsta fotbalul e distrus.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  02 Septembrie 2020, 19:01
Postat de bertino pe 02 Septembrie 2020, 16:14

Nu are nicio legatura cu legea Bosman - se refera la eliminarea limitarilor privind numarul de jucatori stranini (era permis maxim 3 straini intr-o echipa la acea vreme) - ca impiedica libera circulatie a fortei de munca in UE. La pretul transferurilor nu exista nicio limitare la acel moment, spre deosebire de acum cand exista legea fair-play-ului financiar

Ba da are legatură cu legea Bosman care stipulează 3 criterii diferite. Una este cum spui referitoare la jucatorii extra-comunitari, dar asta nu are legatură cu Messi care are si cetătenie spaniolă (assimilate player). Altă stipulare este posibilitatea de a pleca de la un club cu 6 luni inainte de incheierea contractului fara sa mai platesti penalitati contractuale actualului club. In cazul lui Messi este de 700 de milioane. El poate pleca de la club doar in iarnă fara sa se plateasca această sumă. Acum, mai mult ca sigur va fi o sumă de transfer, dar mult mai mică, pentru ca altfel Barça il pierde gratis la iarnă. Legea "fairplay" se aplică la suma de transfer, nu la salariul jucatorului, care este strict problema financiară a clubului. Mai mult ca sigur City plateşte salariul uriaş ca sa elimine compețiția.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează