INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Un fost jucător al lui PSG, în pole position să preia echipa, după ce Julian Nagelsmann a refuzat postul lui Christophe Galtier

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 17:34 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 20:09

S-a aflat care este planul B al lui PSG. Thiago Motta (40 de ani), dorit și în 2022 în locul lui Pochettino, ar putea pleca de la Bologna și să se întoarcă la clubul pentru care a jucat între 2012 și 2018 și a cărui echipă U19 a pregătit-o între iulie 2018 și iulie 2019.

S-a dezlegat misterul planului B pe care PSG îl are pentru a acoperi postul rămas vacant prin demiterea lui Cristophe Galtier. „După mai multe săptămâni de negocieri, PSG a decis să nu-l angajeze pe Julian Nagelsmann. Negocierile s-au blocat, iar parizienii s-au reorientat", scrie prestigiosul ziar L'Equipe. 

Modric a refuzat o ofertă COLOSALĂ » Câți bani îi dădeau arabii
ARABIA SAUDITĂ
Modric a refuzat o ofertă COLOSALĂ » Câți bani îi dădeau arabii

Tratativele ar fi fost și într-un stadiu avansat, doar că reprezentanții celor două părți s-ar fi întâlnit în repetate rânduri, dar nu au reușit să găsească un acord. Astfel că șefii campioanei Franței au trecut la varianta de rezervă, dezvăluită ca identitate de agenția spaniolă Relevo și de ziaristul Matteo Moretto. Este vorba despre un fost jucător pe "Parc des Princes" și fost antrenor la echipa U19 a grupării roș-albastre.

Thiago Motta a rămas legat de PSG

Thiago Motta, 40 de ani, a trecut în pole position pentru a prelua banca tehnică a trupei de vedete din capitala Franței. Italianul, de origine braziliană, s-a retras în 2018 de la PSG, după șase sezoane în care a cucerit un titlu și o Supercupă a Franței, și a a pregătit formația de tineret între iulie 2018 și iulie 2019.

 Motta însuși nu și-a ascuns niciodată legătura cu PSG în trecut și au sosit acum primele confirmări privind redeschiderea discursului. A mai fost curtat și în 2022, când lucra la Spezia și s-a și pus problema înlocuirii lui Mauricio Pochettino, dar PSG l-a ales pe Galtier.

Marco Verratti, blocat de Thiago Motta

Thiago Motta va discuta cu PSG, îi vor fi prezentate proiectul și planurile clubului, însă a impus deja o condiție: să rămână Marco Verratti, de care șeicii voiau să scape! „Mijlocașul italian este scos la vânzare, după o viață de fotbal petrecută sub Turnul Eiffel, banii saudiți atrag, dar tocmai cu Motta va dori să-și construiască jocul și echipa în sezonul viitor dacă înțelegerea cu PSG va fi pusă la punct", scrie și agenția Sportmediaset. 

Thiago Motta are în CV ca principal la echipe de seniori pe Genoa, Spezia și Bologna, cu care a semnat în septembrie, înlocuindu-l pe Sinișa Mihajlovic, și cu care mai are contract un sezon.

Sergio Conceicao e și el pe lista lui PSG

Pe lista lui PSG mai e un nume: Sergio Conceicao (48 de ani), tehnicianul lui FC Porto. Potrivit RMC Sport, parizienii abordează acum pista Conceicao. Portughezul care mai are un an de contract cu Porto ar fi tentat de proiectul de la Paris.

PSG l-a contactat pe Jorge Mendes, agentul lui Conceicao, care călătorește la Paris în acest weekend pentru alte afaceri. Conform sursei citate, sunt șanse mari ca impresarul antrenorului să se pună la masă cu șefii lui PSG, chiar dacă o întâlnire nu era prevăzută.

Conceicao se află în relații reci cu administratorul lui FC Porto, Fernando Gomes, și nu ar spune „nu” unei oferte de la PSG. Potrivit sursei menționate, Sergio „s-a săturat să își piardă în fiecare vară cei mai buni jucători”.

Din 2017 la Porto, Conceicao a ajuns cel mai titrat antrenor din istoria „dragonilor”, cu 10 trofee: 3 titluri, 3 Cupe, 3 Supercupe și o Cupă a Ligii Portugaliei.

Pentru a-i rupe contractul cu Porto acum, PSG ar trebui să îi plătească clauza de reziliere antrenorului, în valoare de 18 milioane de euro.

PSG l-a contactat și pe Mikel Arteta

Pe lângă Thiago Motta și Sergio Conceicao, conducerea clubului PSG ar fi negociat cu încă un antrenor. Este vorba despre Milek Arteta (41 de ani), tehnicianul englezilor de la Arsenal, scrie Daily Mail. 

Doar că spaniolul a refuzat propunerea venită din partea francezilor. Vrea să continue la Arsenal, formație cu care mai are contract până în iunie 2025. 

Citește și alte articole:

Sergio Ramos vrea acasă » Și-a pus fostul coechipier să îl propună la Sevilla
LA LIGA
Sergio Ramos vrea acasă » Și-a pus fostul coechipier să îl propună la Sevilla
A picat! Primul antrenor de pe lista PSG-ului NU va semna
FRANȚA
A picat! Primul antrenor de pe lista PSG-ului NU va semna

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează