INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - VILLARREAL 1-1, 6-5 LA PENALTY-URI

Thomas Tuchel și mutarea care a decis Supercupa: în urmă cu doi ani, Kepa refuzase o decizie identică

Foto: Getty Images +31   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 12 august 2021 11:44 / Actualizat joi, 12 august 2021 12:24

Thomas Tuchel a spus că înlocuirea portarilor a fost pregătită dinainte, Kepa fiind mai bun la penalty-uri decât Mendy. Și spaniolul a apărat două lovituri de pedeapsă decisive la Belfast. În urmă cu doi ani însă, același Kepa nu a vrut să iasă de pe teren când Maurizio Sarri voia să-l schimbe cu Caballero pentru 11 metri.

Managerul lui Chelsea a fost încă o dată secretul succesului lui Chelsea. După Ligă, a cucerit și Supercupa Europei, al doilea lui trofeu la albaștri într-o jumătate de an.

Thomas Tuchel: „Nu a fost o decizie spontană. Kepa era mai bun”

Miercuri seară, la Belfast, cu un minut înainte de penalty-uri, managerul german a schimbat goalkeeperii. L-a înlocuit pe Mendy cu Kepa. Și mutarea a avut efectul așteptat. Spaniolul a apărat două lovituri de departajare, și londonezii au învins: 6-5 la 11 metri

„Nu a fost o decizie spontană. Am discutat înainte cu portarii. Statistica pe care o aveam evidenția ceva: Kepa are un procent mai bun la penalty-uri decât Mendy", a dezvăluit Tuchel. Kepa apărase 5 din 22. Mendy, doar două din 26. „Le-am spus amândurora cum am putea proceda în partidele eliminatorii".

Thomas Tuchel: „Băieții sunt cu adevărat jucători de echipă”

Tehnicianul neamț a apreciat gestul lui Mendy: „E fantastic cum a acceptat Edou. Trebuie să facem tot ce e mai bine pentru Chelsea. Ce am văzut în Supercupă demonstrează superioritatea lui Kepa la acest capitol, dar ne arată mai ales că băieții sunt cu adevărat jucători de echipă. Sunt fericit pentru Kepa, sunt fericit pentru Edou".

Kepa și-a cerut scuze pentru finala Cupei Ligii din 2019

În urmă cu doi ani însă, portarul basc a refuzat să iasă de pe teren în finala Cupei Ligii Angliei. În prelungiri, Maurizio Sarri, managerul lui Chelsea la acea vreme, a vrut să-l schimbe pe Kepa cu Caballero, și mai bun decât el la 11 metri. Numai că ibericul a spus „Nu" și înlocuirea a fost abandonată. Iar albaștrii au pierdut la penalty-uri, 3-4 cu Man. City.

Ulterior, Kepa și-a cerut scuze într-un articol pentru The Players' Tribune, susținând că a fost o neînțelegere.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Planul lui PSG » Stadion mai mare și un transfer „galactic” în echipă: ar fi tridentul visat!

Toți ochii pe PSG! Nasser Al-Khelaifi, obligat să vândă de 180 de milioane de euro, după ce l-a transferat pe Leo Messi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează