INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Thomas Tuchel s-a luat de-o altă vedetă de la Bayern: „Este prea lent, dă prea multe pase laterale”

Thomas Tuchel, antrenorul lui Bayern, foto: Imago
Thomas Tuchel, antrenorul lui Bayern, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 10:06 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 10:06

La Bayern nu e liniște. După Joshua Kimmich, Mathijs de Ligt a intrat și el în colimatorul antrenorului Thomas Tuchel. Olandezul a jucat doar 77 de minute în acest sezon.

Mathijs de Ligt s-a numărat printre cei mai buni jucători ai lui Bayern sezonul trecut. Primul în Bundesliga, după transferul de la Juventus, în 2022.

Impresarul străin care a făcut 4 transferuri tari în Superliga, impresionat de un român: „E top! Scouterii de la United și PSG au fost șocați când l-au văzut”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Impresarul străin care a făcut 4 transferuri tari în Superliga, impresionat de un român: „E top! Scouterii de la United și PSG au fost șocați când l-au văzut”

Thomas Tuchel și-a pierdut răbdarea lui Mathijs de Ligt

Acum însă, fundașul central lăudat odată pentru spiritul său combativ a aterizat pe bancă, iar tabloidul german Tageszeitung susține că antrenorul Thomas Tuchel și-ar fi pierdut răbdarea cu el.

Tehnicianul german l-a titularizat pe De Ligt în Supercupă, cu RB Leipzig (0-3), dar, nemulțumit de prestația sa, l-a înlocuit la pauză. De atunci, l-a mai utilizat doar 32 de minute, în 3 meciuri de campionat, preferând să înceapă mereu cu Upamecano și Kim în centrul apărării.

Mathijs de Ligt: „Am fost accidentat, nu vrea să sufăr o recidivă”

Reproșurile pe care i le aduce? Olandezul ar fi "prea lent la construcție" și "joacă prea mult lateral în loc să verticalizeze cu pase în adâncime".

În opinia lui Tuchel, De Ligt trebuie să pluseze la "ritm, formă și încredere" ca să redevină un candidat la primul unsprezece. Explicația jucătorului: "Vin după niște probleme musculare și trebuie să fiu atent, să nu sufăr o recidivă".

Thomas Tuchel l-a luat în vizor și pe Joshua Kimmich

Internaționalul olandez nu-i prima vedetă a bavarezilor intrată în colimatorul antrenorului. Despre Joshua Kimmich a spus că "nu este un număr 6 clasic. Lui îi place să fie pe tot terenul, să organizeze jocul, eu am nevoie de un om care să fie mereu în fața apărării".

Bayern a încercat să-l aducă pe Joao Pahlinha, de la Fulham, însă transferul "închizătorului" portughez a picat în ultima zi de mercato. În lipsa unui înlocuitor, londonezii au refuzat să-i dea drumul. z

67de milioane de euro a costat-o pe Bayern transferul lui Mathijs de Ligt de la Juventus, în 2022. A semnat până-n 2027

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ce pedeapsă a primit Harry Toffolo de la Nottingham Forrest, după ce a recunoscut că a jucat la pariuri

Sezon încheiat pentru Arturo Vidal » Fostul mijlocaș de la Bayern, Barcelona și Juventus s-a accidentat la națională și stă pe bară cel puțin 3 luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează