INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GAMBIA - CAMERUN 0-2

Toni Conceicao, 6 trofee cu CFR, poate cuceri și Cupa Africii!

Toni Conceicao// Foto-IMAGO / ANP
Toni Conceicao// Foto-IMAGO / ANP

Articol de - Publicat duminica, 30 ianuarie 2022 13:44 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2022 15:14

Toni Conceicao (60 de ani), care a antrenat de cinci ori în România, trei numai la Cluj, a calificat Camerunul în semifinalele Cupei Africii pe Națiuni, după 2-0 în fața revelației Gambia. Și vrea trofeul!

Camerun sprintează spre al 6-lea triumf în Cupa Africii. Un traseu aproape fără greșeală, acasă, în fața propriilor fani, cu patru victorii, un egal și golaveraj 11-4 în aceste cinci partide jucate la CAN 2021. Dacă vor fi iar campionii continentali, roș-verzii se vor apropia la doar un trofeu de recordul Egiptului (7).

Pușcaș, ultimul meci la Reading? Atacantul, criticat dur după cel mai recent meci jucat: „Un dezastru”
STRANIERI
Pușcaș, ultimul meci la Reading? Atacantul, criticat dur după cel mai recent meci jucat: „Un dezastru”

Numai Aboubakar și Toko Ekambi au marcat

Debutanta Gambia, care reușise oricum o mare performanță, nu a rezistat în „sferturi” forței „leilor neîmblânziți”. 2-0, Camerun. 

Nu a mai înscris golgeterul Aboubakar, care punctase în fiecare din cele patru partide precedente, a făcut-o Toko Ekambi, de două ori. Sunt cei mai prolifici jucători ai Cupei Africii: Aboubakar (6) și Toko Ekambi (5). Numai ei au punctat.

Valentin Mihăilă, prezentat oficial în Serie A
STRANIERI
Valentin Mihăilă, prezentat oficial în Serie A

L-a pierdut pe fostul dinamovist Collins Fai, cel mai bun pasator?

Un singur și mare motiv de îngrijorare pentru camerunezi. Au doi accidentați înaintea semifinalor: Collins Fai, fundașul dreapta, fost la Dinamo (2013-2016), cel mai bun pasator la actualul CAN (3), și mijlocașul ofensiv Ngamaleu.

„Leii” îl au în apărare și pe Ngadeu, care a trecut și el prin Liga 1, la Botoșani (2014-2016). Iar selecționer e portughezul Toni Conceição, 60 de ani, de 5 ori în România, trei la CFR Cluj (plus Brașov și Astra). Toate trofeele carierei de antrenor le-a cucerit la CFR. 6!

Greenwood, adus la audieri și suspendat de Manchester United! E acuzat de violență și viol
ANGLIA
Greenwood, adus la audieri și suspendat de Manchester United! E acuzat de violență și viol

„Am pierdut în fața viitoarei campioane”

Toni e mulțumit. „Acesta a fost cel mai echilibrat joc de la startul competiției. Și ofensiv, și defensiv am stat bine. Băieții au făcut exact ce le-am cerut. Fantastici”.

Selecționerul revelației Gambia, belgianul Tom Saintfiet, crede că „am pierdut în fața viitoarei campioane a Africii”. Dar le reproșează ceva arbitrilor: „În minutul 60, ar fi trebuit să avem un penalty. A fost o mână în careul camerunez”.

VIDEO. Rezumat Gambia vs. Camerun 0-2

BURKINA FASO - TUNISIA 1-0. „Nu ne e frică de nimeni”

Chiar și fără căpitanul Bertrand Traore, doar pe bancă din cauza unei leziuni musculare, Burkina Faso a învins și Tunisia (1-0), după ce depășise Gabonul în „optimi” (7-6 la penalty-uri). 

Sâmbătă, Dango Ouattara a marcat unicul gol, în prelungirile primei reprize, și a fost eliminat (82) pentru un cot în figura lui Maaloul. „Nu ne e frică de nimeni. Astăzi, nicio echipă nu este invulnerabilă”, a declarat selecționerul Kamou Malo.

VIDEO. Rezumat Burkina Faso vs. Tunisia 1-0

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Fotbalistul adus de urgență în locul lui Ianis, gol la debut » A avut nevoie de doar 5 minute

Dorin Rotariu a debutat la Atromitos » Situație tot mai complicată în clasament

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1385168775251806
Stolz Ultras  •  30 Ianuarie 2022, 17:10

Nu i bun ca a fost la CFR.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează