INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Revoltă la cel mai înalt nivel! Toni Kroos atacă UEFA și FIFA: „Suntem doar marionete pentru ei”

Toni Kroos // foto: Guliver/gettyimages
Toni Kroos // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2020 15:22 / Actualizat miercuri, 11 noiembrie 2020 16:13

Toni Kroos (30 de ani), mijlocașul lui Real Madrid, a atacat UEFA și FIFA, forurile care conduc fotbalul european, respectiv internațional, pentru înființarea unor noi competiții.

Apariția Ligii Națiunilor, precum și dorința FIFA de a mări numărul echipelor participante la Campionatul Mondial al Cluburilor, l-au nemulțumit teribil pe mijlocașul german, care critică faptul că deciziile sunt luate fără a avea în vedere părerile fotbaliștilor. 

Toni Kroos: „Jucătorii sunt împinși la noi limite fizice”

„E clar acum, odată cu aceste competiții nou-inventate, că suntem doar marionete pentru UEFA și FIFA. Competiții noi, precum Liga Națiunilor sau extinderea Campionatului Mondial al Cluburilor, sunt înființate doar pentru a crește profitul. Făcând asta, jucătorii pur și simplu sunt împinși la noi limite fizice”, a declarat Kroos pentru Bild, citat de AS.

Întrebat despre Super Liga Europei, competiția susținută din umbră de FIFA, care ar putea lua locul Ligii Campionilor, Kroos a spus: „Uneori, cel mai bine este să lași lucrurile așa cum sunt”.

Ce este Super Liga Europei

Super Liga Europei este o competiție dorită de marile cluburi ale Europei și susținută din umbră de FIFA. Aceasta ar reuni la start numai 18 cluburi, toate provenind din cele mai puternice cinci campionate continentale: Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța. Și ar urma să înceapă în 2022.

S-ar juca într-un sistem similar cu cel din NBA, cu manșe duble între cele 18 participante, faza finală având loc într-un singur oraș. Banca JP Morgan asigură partea financiară, cu 5 miliarde de euro. Câștigătoarele vor avea bonusuri de sute de milioane.

Nu doar UEFA se opune, ci și federațiile naționale, pentru că meciurile SLE s-ar disputa și în week-end și ar afecta competițiile interne. Liverpool, Man. United și Barcelona ar fi cluburile care ar insista cel mai mult pentru Super Liga Europei. Pe lângă ele, printre participante s-ar număra Real Madrid și Atletico Madrid, Milan și Inter. Plus PSG. Alte patru puteri din Premier League dorind să se alăture: Man City, Arsenal, Chelsea și Tottenham.

VIDEO. Toni Kroos marchează din corner pentru Real Madrid

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Barcelona, gafă uluitoare a conducerii » A calculat greșit impozitele pentru Neymar și a plătit cu 10 milioane mai mult! Acum îi cere banii înapoi jucătorului!

AS dezvăluie lista neagră de la Barcelona » Koeman dă afară 6 jucători!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (6)
major
major  •  12 Noiembrie 2020, 07:39

dacă se va face SLE, uefa să suspende(elimine) toate echipele de club și naționalele țărilor respective din competițiile sale!

doardinamo1948
doardinamo1948  •  12 Noiembrie 2020, 04:56

Dar ca el câștiga de 100 de ori mai mult ca un profesor, doctor, asistenta, inginer, sudor .....nu se plânge? Să lase Real Madrid și sa vina sa joace fotbal la....Dinamo sau la Astra, unde jucătorii joaca din plăcere pentru ca bani...

babacloanta
babacloanta  •  11 Noiembrie 2020, 18:29

si fcsb ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează