INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

3 ani de închisoare pentru fostul elev al lui Boloni! A atacat oameni noaptea cu puști și pistoale

ony Vairelles, 49 de ani, fost jucător al lui Loți Bölöni la Nancy și Rennes
ony Vairelles, 49 de ani, fost jucător al lui Loți Bölöni la Nancy și Rennes

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2022 15:26 / Actualizat luni, 16 mai 2022 16:59

Tony Vairelles, 49 de ani, fost jucător al lui Loți Bölöni la Nancy și Rennes, a fost condamnat astăzi, la mai mult de un deceniu după ce a fost acuzat prima dată de tentativă de omor calificat.

Laszlo Bölöni nu îl uită pe Tony Vairelles. „Un băiat blond, frumușel, cu priză mare la fete... și un foarte bun fotbalist", a povestit tehnicianul în urmă cu un deceniu, într-un interviu pentru L'Équipe. 

Cătălin Zmărăndescu și-a acoperit tatuajul cu portretul fiului său: „Vi se pare normal? A avut nesimțirea să posteze asta!”
SCANDAL
Cătălin Zmărăndescu și-a acoperit tatuajul cu portretul fiului său: „Vi se pare normal? A avut nesimțirea să posteze asta!”

3 oameni împușcați în discotecă 

Vairelles s-a retras în 2011, la 38 de ani, după o carieră care a avut ca punct culminant Lens și Lyon, între 1995 și 2000, când a evoluat și de opt ori printre "Les Bleus", cu un singur gol. 

În toamna lui 2011, totul s-a răsturnat în viața lui. În noaptea de 22 spre 23 octombrie, doi dintre frații săi mai mici au provocat un scandal într-o discotecă. Bătuți, l-au chemat pe Tony. L-au luat și pe Fabrice Vairelles (44 de ani la acea vreme) și, înarmați cu puști și pistoale, s-au dus să se răzbune. Trei oameni au fost împușcați atunci. Dimineața, cei patru frați au fost arestați, acuzați de tentativă de omor calificat. 

Tony Vairelles ar putea evita detenția la Apel 

Procesul s-a încheiat de-abia astăzi, după zece ani și jumătate. Și Tony, cinci luni închis provizoriu în 2012, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare. Dar, susține L'Équipe, după mai multe reduceri, el va sta maximum un an în spatele gratiilor. E posibil chiar ca, la Curtea de Apel, să evite total detenția.

Tony Vairelles trăia cu familia în caravane 

Boloni l-a descoperit pe atacant în 1994, după ce a semnat cu Nancy, primul său club ca antrenor în Hexagon. Mai târziu, a încercat să-l transfere și la Sporting Lisabona. Fără succes. A reușit însă la Rennes. În Bretania, au mai lucrat împreună un sezon. 

Tony provenea dintr-o familie nomadă, care își trăia viața în caravane. Părinții lui au devenit cetățeni francezi de-abia în 1998, după ce băiatul, cel mai talentat dintre cei 6 fii ai lor, a debutat la naționala albastră. Primul internațional de etnie romă. Pentru el s-au stabilit definitiv în regiunea Lorena. 

Citește și: 

Cu ochii în lacrimi, Ianis Hagi a vorbit despre accidentarea care-l ține departe de teren din ianuarie: „Ce ciudat, nu pățesc asta niciodată”

Guardiola a stârnit hohote de râs când a fost întrebat despre meciul lui Liverpool: „Mesaj pentru Southampton?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează