INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VENITURI

Top 10 cei mai bine plătiți fotbaliști din lume! Surpriza din aceasta ierarhie

Cristiano Ronaldo, Leo Messi și Neymar
Foto: Imago
Cristiano Ronaldo, Leo Messi și Neymar Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 19:07 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 19:20

Jurnaliștii de la The Sun au realizat topul celor mai bine plătiți jucători din fotbal la ora actuală. Cristiano Ronaldo (36 de ani) și Lionel Messi (34 de ani) împart primele două poziții, așa cum era de așteptat.

Din top nu lipsesc nume precum Neymar (29 de ani) sau Mbappe (22 de ani). PSG are cei mai mulți reprezentanți, 3 la număr, Manchester United și Real Madrid au și ele câte 2 reprezentanți în top 10. 

Surpriza vine de la Andres Iniesta, care câștigă în campionatul Japoniei, mai mult decât Paul Pogba sau Eden Hazard.

Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit fotbalist 

Ronaldo va câștiga 92 milioane de lire sterline în acest sezon, 51,3 milioane de lire sterline provenind din salariul său gigantic de la Manchester United, conform revistei Forbes. 

Restul câștigurilor provin din parteneriate cu diferite branduri, precum Nike, Tag Heuer, dar și din propria sa marcă CR7, care acoperă îmbrăcăminte, accesorii sau hoteluri.

Leo Messi și Neymar împart următoarele poziții

Messi se afla pe prima poziție în topul Forbes anul trecut, câștigând 98 de milioane de lire sterline pe sezon, dar a rămas în spatele lui Ronaldo după ce a părăsit Barcelona. 

Salariul argentinianului ar fi scăzut la 25,7 milioane de lire sterline pe sezon, dar va câștiga aproximativ 81 de milioane de lire sterline, datorită campaniilor publicitare pe care acesta le are cu diferite branduri. 

Al treilea pe listă este Neymar, în vârstă de 29 de ani, care va câștiga 70 milioane de lire sterline în acest sezon, primind același salariu ca Messi la PSG. 

Messi are mai multe acorduri încheiate cu firme ce includ Adidas, Pepsi și Budweiser, în timp ce Neymar a încheiat acorduri cu Nike, Superdry și Diesel.

Kylian Mbappe, cel mai tânăr fotbalist din topul Forbes

Diferența semnificativă între Kylian Mbappe și colegii lui de la PSG, francezul câștigă doar 32 de milioane de lire pe sezon. 

Atacantul, în vârstă de 22 de ani, este cel mai tânăr jucător de pe lista Forbes și este considerat a fi unul dintre cei mai bine plătiți jucători ai sportului în anii următori.

Liverpool, reprezentată în top de Mohamed Salah

Mohamed Salah (29 de ani) este al cincilea pe listă cu câștiguri estimate la 30 de milioane de lire sterline, în ciuda faptului că a luat cel mai mic salariu din oricare dintre primii zece. Egipteanul încasează un salariu de 11,7 milioane de lire sterline pe sezon la Liverpool.

Cei 5 fotbaliștii care închid topul

Robert Lewandowski (33 de ani) îl urmează pe Salah în topul celor mai bine plătiți fotbaliști, atacantul polonez în casează anual peste 26 de milioane de lire sterline de la Bayern Munchen, cu un salariu de 380.000 de lire pe săptămână. 

Andres Iniesta, legenda Barcelonei, în vârstă de 37 de ani, încasează un salariu și mai mare decât Lewandowski la Vissel Kobe, spaniolul câștigă 437.000 de lire pe săptămână cu un total de 26 de milioane de lire sterline pe sezon.

Forbes mai susține că Paul Pogba (28 de ani) primește 25 de milioane de lire sterline din partea lui Manchester United, iar Real Madrid le plătește lui Gareth Bale (32 de ani) și Eden Hazard (30 de ani), 23 de milioane de lire pe sezon, respectiv 21 de milioane de lire sterline.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Violențe fără precedent: au incendiat mașina arbitrilor, imediat după meci!

Ianis Hagi a scăpat de COVID-19 și a revenit la antrenamente: „E în formă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează