INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Top 10 cele mai așteptate transferuri ale momentului în Europa

Robert Lewandowski
Foto: Imago
Robert Lewandowski Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2022 19:54 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 21:18

Pe 10 iunie începe perioada de mercato pentru cele mai importante ligi ale Europei, iar echipele de top pregătesc transferuri răsunătoare.

Iată un top 10 al celor mai interesante mutări care ar putea fi parafate în următoarele zile sau chiar ore. 

Barcelona, disperată după bani: a ajuns să închirieze stadionul pentru nunți! Ce prețuri a stabilit clubul catalan
BARCELONA
Barcelona, disperată după bani: a ajuns să închirieze stadionul pentru nunți! Ce prețuri a stabilit clubul catalan

Top 10 cele mai așteptate transferuri în Europa în acest moment: 

1. Robert Lewandowski, de la Bayern la Barcelona

Catalanii i-au făcut o ofertă lui Bayern de 30-35 de milioane de euro, iar polonezul s-a înțeles deja cu Barcelona pentru 3 ani, anunță celebrul jurnalist Fabrizio Romano. Dacă transferul se concretizează, Lewa va avea un salariu de peste 30 de milioane de euro brut pe sezon, ceea ce înseamnă peste 15 milioane net.

2. Ousmane Dembele, de la Barcelona la PSG

Francezul e ca și liber de contract, la finalul luni se oficializează despărțirea de Barcelona, iar PSG încearcă să-l ademenească cu un salariu de 17 milioane de euro/sezon. Mundo Deportivo scrie că Mbappe i-a cerut lui Nasser Al Khelaifi, președintele parizienilor, să-l aducă pe Ousmane Dembele.

Top 10 cele mai așteptate transferuri ale momentului în Europa
Ousmane Dembele, Barcelona // foto: Imago

3. Sadio Mane, de la Liverpool, la Bayern

Senegalezul își dorește să plece de pe Anfield, mai ales după dezamăgirea din finala Ligii, iar Bayern Munchen negociază aducerea campionului Africii. Bavarezii au făcut o primă ofertă de 30 de milioane de euro, la care se adaugă bonusuri de performanță.

4. Paul Pogba, de la Manchester United, la Juventus

Potrivit jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, campionul mondial s-a înțeles cu Juventus în privința unui contract întins pe 3 ani. Salariul de bază al lui Paul va fi de 7,5 milioane de euro anual, dar cu bonusuri poate ajunge până la 10 milioane.

Top 10 cele mai așteptate transferuri ale momentului în Europa
Paul Pogba, Manchester United // foto: Imago

5. Paulo Dybala, de la Juventus la Inter

Argentinianul va pleca de la „Bătrâna Doamnă” în această vară, după 7 ani petrecuți în Piemont. Potrivit jurnaliștilor italieni, Dybala e aproape să se accepte oferta celor de la Inter: 6 milioane de euro net/sezon și un contract valabil pe 4 ani.

6. Raheem Sterling, de la Manchester City la Barcelona

Internaționalul englez nu mai este folosit la fel de des de Guardiola, motiv pentru care își dorește să schimbe clubul. Barcelona este în pole position pentru un eventual transfer. 

Intenaționalul englez putea să ajungă pe Camp Nou și în urmă cu un sezon, dar atunci Ferran Torres a fost jucătorul lăsat de Guardiola să plece.

Top 10 cele mai așteptate transferuri ale momentului în Europa
Raheem Sterling, Manchester City // foto: Imago

7. Gabriel Jesus, de la Manchester City la Arsenal

Arsenal, echipă care a ratat din nou accederea în primele 4 formații din Premier League, este dispusă să-l transfere pe Jesus. Londonezii vor să-l atragă pe brazilian cu un salariu de 190.000 de lire sterline/săptămână, aproape dublu de salariul pe care îl câștigă la City.

8. Marcus Rashford, de la Manchester United la Real Madrid

Internaționalul englez își dorește să plece de pe Old Trafford. Conform presei britanice, Real Madrid este interesată de serviciile lui Rashford, dar nu este dispusă să ofere mai mult de 60 de milioane de euro.

9. Hugo Ekitike, de la Stade Reims la Newcastle 

Hugo Ekitike (19 ani), atacantul francez cu origini cameruneze de la Stade Reims, cel mai bun marcator al Europei pe segmentul lui de vârstă în sezonul recent încheiat, e aproape să semneze cu Newcastle. Cotat la 28 de milioane de euro, Ekitike a înscris 10 goluri în actualul sezon de Ligue 1, fiind unul dintre cei mai promițători tineri din campionatele de top. 

Top 10 cele mai așteptate transferuri ale momentului în Europa
Hugo Ekitike, Stade Reims // foto: Imago

Newcastle și Reims s-au înteles pentru suma de 30 de milioane de euro, la care se vor adăuga 5 milioane de euro și bonusuri de performanță. A mai rămas ca englezii să se înțeleagă cu fotbalistul. 

10. Darwin Nunez, de la Benfica la Manchester United

Atacantul uruguayan este dorit de mai mulți granzi ai Europei, dar Manchester United este hotărâtă să parafeze transferul. Lusitanii nu-l vor lăsa să plece pentru mai puțin de 70 de milioane de euro.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Nemții, autocritici » Hansi Flick, după egalul cu Italia: „Facem prea multe greșeli”

LIVE DE LA ORA 19:00 Țara Galilor - Ucraina, finala barajului pentru calificarea la Cupa Mondială » Echipele de start la Cardiff

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
aberescu
aberescu  •  06 Iunie 2022, 00:07

11. Chiricheș de la Sasuolo la F.C. Lehametea: suma de transfer - doi lei cincizeci.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează