INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Cheltuieli nebune la transferuri: Top 5 Europa a depășit 4 miliarde! Premier League e gata să sară pragul celor două milarde

Jude Bellingham, foto: Guliver/gettyimages
Jude Bellingham, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2023 14:28 / Actualizat duminica, 13 august 2023 14:50

Cluburile din principalele cinci campionate continentale au investit până aum la 4,11 miliarde de euro pentru achiziții în mercato. Englezii vor trece de două miliarde odată cu mutarea lui Moises Caicedo de la Brighton la Chelsea, pentru aproape 130 de milioane.

Cea mai intensă, cea mai fierbinte vară în mercato. Mai sunt aproape trei săptămâni și se cumpără în valuri în principalele cinci campionate europene.

Război incredibil! La Liga a făcut plângere împotriva PSG la Comisia Europeană: „Afectează piața”
PSG
Război incredibil! La Liga a făcut plângere împotriva PSG la Comisia Europeană: „Afectează piața”

Se va ajunge la 5 miliarde de euro în Top 5 Europa

A fost depășit deja pragul de 4 miliarde de euro. S-a ajuns la 4,11 miliarde în Top 5 continental și se poate depăși limita celor 5 miliarde până la 1 septembrie, data la care se încheie perioada de transferuri.

Cu 4 miliarde din drepturile TV și 545 de milioane numai de la sponsorii principali pentru 2023-2024, cluburile din Premier League se pregătesc să depășească două miliarde pentru achiziții de jucători.

Premier League, bilanț negativ de un miliard de euro

Momentan, au 1,9 miliarde. Odată cu mutarea lui Moises Caicedo, vor trece de două miliarde. Deși Liverpool avea acord cu Brighton, pentru 128 de milioane, ecuadorianul s-a înțeles cu Chelsea, contract pe opt sezoane, și va ajunge pe Stamford Bridge pentru o sumă similară.

După această tranzacție, grupările din Premier vor înregistra un bilanț negativ de peste un miliard în actualul mercato. Cumpără mult mai mult decât vând, dar bugetele uriașe suportă acest deficit. Media achizițiilor pe club e de 95 milioane!

Serie A, Bundesliga și La Liga sunt pe plus

Chiar dacă e următorul campionat ca investiții în mercato, cu 678 de milioane, Serie A are un bilanț pozitiv. A vândut jucători de 830 de milioane! Pe pozitiv sunt și Bundesliga (a cumpărat de 601 milioane, a vândut de 749 milioane) și LaLiga (achiziții de 329 milioane, cedări de 440). Spaniolii s-au implicat cel mai puțin în această campanie de transferuri.

Top 5 ligi Europa achiziții 2023-2024

1. Premier League1.897*
2. Serie A678
3. Ligue 1610
4. Bundesliga601
5. La Liga329
* Sume exprimate în milioane de euro (transfermarkt.de). 

Top 5 transferuri 2023-2024

NumeFost clubClub actualSumă
1. Declan RiceWest HamArsenal116,6*
2. Jude BellinghamDortmundReal Madrid103
3. Harry KaneTottenhamBayern100
4. Josko GvardiolLeipzigMan. City90
5. Kai HavertzChelseaArsenal75
Rasmus HojlundAtalantaMan. United75
* Sume exprimate în milioane de euro (transfermarkt.de).   

Dennis Man, senzațional, cum n-a fost toată pregătirea: „Gol fabulos, un călcâi pentru care cel mai scump bilet a meritat toți banii”

E vestea momentului! PSG, comunicat oficial despre Mbappe: „În urma unor discuții foarte pozitive...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Hitech
Hitech  •  13 August 2023, 15:07

Demn de remarcat mijlocul pe care l-a aliniat Real Madrid împotriva lui Athletic Bilbao în prima repriză. A avut o vârstă medie de 22,4 ani, iar echipa în ansamblu 24,7. Au fost doar doi jucători peste 25 de ani. Prima repriză a arătat un Real Madrid foarte puternic. Iar nou venitul Bellingham, care e și cel mai tânăr dintre cei unsprezece, a fost ales MVP al meciului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează