INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STUDIU

Topul celor mai scumpe echipe » Bayern Munchen, depășită de Arsenal și Everton

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2021 20:22 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 21:40

Manchester City are cel mai scump lot din Europa, potrivit unui studiu efectuat CIES, care ţine cont de suma tuturor indemnizaţiilor de transfer.

Actuala echipă a lui Manchester City a fost construită cu un cost de 926 de milioane de lire sterline, ceea ce o face cea mai scumpă echipă din Europa. Rivala din Manchester, United, se clasează pe locul 2, după ce a cheltuit cu doar 49 de milioane de lire sterline mai puțin pentru a-și alcătui lotul pentru sezonul 2021/22. Mai exact, 877 milioane de lire sterline. 

PSG al treilea cel mai scump lot

City și United au cele mai valoroase echipe din Europa, urmate de Paris Saint-Germain, al cărui lot se ridică la o valoare totală de 820 milioane de lire sterline.

Echipa Real Madrid este evaluată la 675 milioane de lire sterline. Chelsea ajunge pe locul cinci în clasamentul european, după ce a cheltuit 669 de milioane de lire sterline pe jucătorii aduși în această vară.

Liverpool (576 milioane de lire sterline), Arsenal (542 milioane de lire sterline) și Tottenham ( 472 milioane de lire sterline), completează topul celor mai scumpe echipe din campionatul Angliei.

Puterea financiară a Premier League este subliniată de faptul că Spurs, Arsenal și Everton au echipe care costă acum mai mult decât Bayern München (361m), care a triumfat în Bundesliga în ultimele nouă sezoane.

Neymar, clauză incredibilă la PSG

Presa spaniolă a descoperit clauza secretă din contractul lui Neymar cu PSG. Atacantul brazilian e plătit ca să fie politicos cu fanii francezilor.

El Mundo a dezvăluit că Neymar, 28 de ani, câștigă 541.680 de euro pe lună pentru că a fi „politicos, punctual, prietenos și disponibil pentru fani”. Brazilianul câștigă aproximativ 40 de milioane de euro pe an la Paris.

Neymar e obligat prin contract „să aibă amabilitatea de a saluta fanii înainte și după fiecare meci” și trebuie să evite „orice comentariu advers despre alegerile tactice ale echipei”.

  • articol scris de Sebastian Vasile

Citește mai multe știri internaționale: 

Pelé e bolnav: a fost internat în spital și i s-ar fi descoperit o afecțiune, dar ascunde motivul suferinței

Neymar, clauză incredibilă la PSG » Încasează o sumă uriașă ca să fie „prietenos cu fanii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dragdim
dragdim  •  07 Septembrie 2021, 06:23

Ai uitat sa spui ca au câștigat ucl in 2020 numai cu victorii, record absolut! Dovada clară ca banii nu câștiga trofee sau cum spunea Cruyff: nu am văzut niciodată un sac de bani sa câștige trofee”. Mia San Mia

Vezi toate comentariile (1)
Comentează