INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOTTENHAM - LIVERPOOL 2-1

CRONICĂ Viciere de rezultat: VAR-ul a greșit flagrant! Tottenham o învinge pe Liverpool și urcă pe locul 2 în Premier League

Tottenham - Liverpool / Sursă foto: Imago Images
Tottenham - Liverpool / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 30 septembrie 2023 21:41 / Actualizat sambata, 30 septembrie 2023 23:34

Cu doi oameni în plus, Tottenham a învins-o pe Liverpool, 2-1, și a urcat pe locul 2 în Premier League. 

UPDATE 23:00 » Viciere de rezultat?! S-a demonstrat că Liverpool a fost dezavantajată!

Partida dramatică de sâmbătă a fost marcată și de o greșeală de arbitraj, trecută cu vederea și după analiza din cabina VAR, o eroare despre care se poate spune că a cântărit în rezultatul final. 

În minutul 34, la 0-0 și cu un om în minus, Liverpool a marcat prin Luis Diaz, însă golul a fost anulat pentru un presupus ofsaid. 

S-a considerat - inclusiv după analiza sistemului VAR - că fotbalistul columbian al „cormoranilor” se afla într-o poziție neregulamentară, dar informațiile apărute după meci au provocat o reacție dură a fanilor lui Liverpool.

Viciere de rezultat: VAR-ul a greșit flagrant! Tottenham o învinge pe Liverpool și urcă pe locul 2 în Premier League
Faza care a declanșat scandalul în Premier League

PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) a admis la finalul partidei că arbitrii aflați în cabina VAR au luat o decizie eronată anulând golul lui Diaz!

PGMOL recunoaște că o eroare umană semnificativă s-a produs în prima repriză a meciului Tottenham Hotspur - Liverpool.

Golul marcat de Luis Diaz a fost anulat pentru ofsaid de arbitrii din teren. A fost o eroare clară, evidentă, iar golul ar fi trebuit să fie validat la VAR, însă VAR-ul nu a reușit să intervină. 

PGMOL va realiza o evaluare completă a acestei situații pentru a vedea cum s-a ajuns la această eroare. PGMOL va contacta imediat clubul Liverpool pentru a admite eroarea.

- Comunicat PGMOL

„Golul anulat pentru ofsaid? S-a văzut că nu a fost ofsaid, au tras liniile greșit, nu au ținut cont de momentul în care Salah a pasat mingea. E greu de acceptat”, a comentat un Jurgen Klopp, vizibil iritat. 

*** 

Cronică de Daniel Scorpie, după Tottenham - Liverpool 2-1: Victorie la ultima respirație

Joel Matip, 32 de ani, a deviat nefericit mingea în plasă și l-a bătut pe eroicul Alisson în al șaselea minut al prelungirilor, făcând ceea ce n-au putut cei jucătorii de la Tottenham, să profite de eliminările lui Jones și Jota. Londonezii ajunge la un singur punct de liderul Manchester City!

Cel mai așteptat meci al rundei a șaptea din Premier League s-a disputat la Londra. Noul Tottenham versus Liverpool, care în cazul unei victorii ar fi urcat pe primul loc, profitând de primul eșec în campionat al lui Man. City. 

La fel de adevărat era că un triumf al lui The Spurs ar fi însemnat un salt pe locul 2. Două echipe axate pe atac, care promiteau spectacol. Și începutul n-a înșelat așteptările. Liverpool e mai activă, încearcă să preia controlul și își procură prima mare (dublă) ocazie, însă Gakpo și Robertson nu îl pot învinge pe Vicario.

Sâmbătă pe ZERO în Manchester: City și United au pierdut: al doilea eșec la rând pentru Guardiola, „diavolii” se scufundă în mediocritate!
PREMIER LEAGUE
Sâmbătă pe ZERO în Manchester: City și United au pierdut: al doilea eșec la rând pentru Guardiola, „diavolii” se scufundă în mediocritate!

Curtis Jones a fost eliminat cu VAR 

„Cormoranii” sunt mai periculoși și Robertson a mai amenințat o dată poarta gazdelor, numai că șutul său a fost deviat în corner. Spurs fac presing sus, caută breșe în apărarea lui Liverpool și pasează destul de mult. Oaspeții mențin echipa scurtă și nu-i lasă pe adversari să respire. 

Dar ecuația meciului a avut un parametru neașteptat. La jumătatea eeprizei, Jones a făcut o intrare urâtă, cu talpa, pe glezna lui Bissouma și, după ce a verificat faza cu VAR, arbitrul Hooper a schimbat cartonașul galben în roșu, oferind un avantaj gazdelor.

Son Heung-Min nu iartă în fața porții 

Tottenham nu s-a lăsat prea mult invitată și a reluat controlul. Așa încep să apară și problemele la poarta lui Alisson, testat cu șuturi puternice de Maddison și Richarlison. Liverpool are varianta contraatacului și Diaz a reușit să-l bată pe Vicario, numai că plecase din ofsaid, confirmat de VAR. 

Golul (validat) a picat însă în poarta cealaltă după o superacțiune pe traseul Maddison - Richarlison - Son, sud-coreeanul reluând facil, din marginea careului mic, în poarta descoperită de ieșirea lui Alisson. 1-0 și Spurs urcau pe locul 2 în topul live!

Viciere de rezultat: VAR-ul a greșit flagrant! Tottenham o învinge pe Liverpool și urcă pe locul 2 în Premier League
Tottenham - Liverpool / Sursă foto: Imago Images

Oaspeții au egalat în inferioritate 

Oaspeții sunt nervoși și Mac Allister riscă mult cu un alt atac pe gleznă, taxt cu avertisment. Începe să se vadă omul în plus pe teren. Linia mediană a gazdelor a construit mai mult și ocaziile se înmulțesc. 

Richarlison a trecut aproape de un 2-0, însă bara s-a opus majorării scorului. Era oricum ofsaid! Liverpool se clătina și Klopp trebuia să ia măsuri în pauză. 

Dar până acolo, oaspeții au emis pretenții la egalare. După o fază fixă, Gakpo a înscris din întoarcere. Putea fi 1-2 dacă Diaz devia în gol din alunecare mingea centrată de Salah.

Alisson is on fire, Jota is also out! 

Spurs au revenit mai montați de la cabine (fără accidentatul Gakpo) și doar superparada lui Alisson l-a împiedicat pe Maddison să modifice tabela cu un șut din marginea careului. Brazilianul a mai avut un reflex senzațional și la șutul lui Son. Liverpool se clătina, dar a rezistat. 

A scăpat și de golul aceluiași sud-coreean, anulat pentru ofsaid. Singura referință ofensivă a rămas Salah, pe contraatac. 

Postecoglou a surprins prin schimbarea lui Son, după cum Jota, intrat după pauză, i-a surprins pe toți cu cele două „galbene” încasate doar în două minute! Pentru trupa lui Klopp se anunța o a doua jumătate de repriză infernală, în 9 la 11.

Mai lipsea un autogol, Joel Matip! 

Curios însă, din acel moment Tottenham n-a mai găsit soluții de-și crea ocazii, în condițiile în care Son a fost substituit cu Solomon. Oaspeții s-au așezat pe două linii și s-au apărat eroic, au respins toate mingile, în timp ce Spurs au tot plimbat mingea și n-au obținut nimic. 

S-a jucat într-o singură jumătate de teren și ceea ce n-au reușit oamenii lui Postecoglu a făcut Joel Matip. A deviat în proprie poartă o minge centrată din dreapta de Pedro Porro. Era minutul 90+6 și „cormoranii" pierd dramatic primul meci în campionat.,

FINAL » Tottenham - Liverpool 2-1

  • Click aici pentru statistici
  • Au marcat: Son '36, a.g. Matip '90+6 / Gakpo '45+5
  • „Cormoranii” au rămas în inferioritate în minutul 26, după ce Curtis Jones a fost eliminat direct, după intervenția VAR, pentru un fault dur, cu talpa. Inițial, acesta văzuse „galben”, decizia fiind schimbată după consultarea VAR.
  • Misiunea lui Liverpool a devenit și mai complicată în minutul 70. A văzut „roșu” și Diogo Jota (cumul de „galbene”), astfel că Liverpool a jucat în ultimele 20 de minute cu doi oameni în minus.
  • Autogolul lui Matip din al șaselea minut al prelungirilor a adus victoria gazdelor. 

Tottenham - Liverpool, echipe de start: 

Tottenham: Vicario - Porro, Romero, Micky van de Ven, Udogie - Sarr, Bissouma - Kulusveski, Maddison, Son - Richarlison
Antrenor: Ange Postecoglou 

Liverpool:  Alisson - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Mac Allister, Jones - Salah, Gakpo, Diaz
Antrenor: Jurgen Klopp 

Citește și: 

Șocant! Explicația tulburătoare a planului sinucigaș al fotbalistului de la Nice. O depresie profundă, provocată de dispariția din echipă: „Banii nu sunt un antidot la suferință”
FRANȚA
Șocant! Explicația tulburătoare a planului sinucigaș al fotbalistului de la Nice. O depresie profundă, provocată de dispariția din echipă: „Banii nu sunt un antidot la suferință”
Barcelona a mai pierdut un titular! » Ce șanse are să prindă „El Clasico”
BARCELONA
Barcelona a mai pierdut un titular! » Ce șanse are să prindă „El Clasico”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
Misu1950
Misu1950  •  01 Octombrie 2023, 09:02

Mi-a parut rau de rezultat, nemeritat zic eu. Ma mira notele primite de cei de la Spurs, complet nemeritate pentru plimbatul balonului ca la handbal minute in sir, mai ales in a doua repriza! Nu am vazut un sut de la distanta!

giorgiorme1
giorgiorme1  •  30 Septembrie 2023, 23:58

Arbitrul total pe dinafara atât la golul lui Diaz cat și la eliminarea lui Jones și a lui Jota.

ssLazio
ssLazio  •  30 Septembrie 2023, 23:52

Singura parte buna e ca scrie Daniel Scorpie.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează